Inlägg från: minnie768 |Visa alla inlägg
  • minnie768

    Pepptråd, Letrozol, hoppas det hjälper

    Tessaloniki skrev 2019-11-12 09:32:05 följande:
    Jaa jag kommer nog att ha det i bakhuvudet fram till första ultraljud om det visar sig vara positivt, haha! Tack!
    Känner igen mig där! Har så många i min närhet som fått tidigt missfall fram till v10, så kommer nog ha svårt att slappna av förrän efter typ v 10-12.

    Men nu hoppas vi! :) :)
  • minnie768
    Merymo skrev 2019-11-12 23:55:31 följande:
    Hoppas det tar sig!! :)

    Du får försöka rikta fokus på något i 2 veckor. Det enda som hållt mig lite frisk är att göra saker. Annars sitter jag bara och tänker på alla symptom som kroppen kan lura en med eller faktiskt ha :p
    Tack, det hoppas jag också :)
    Även om det kanske är svårt att tänka så om mensen kommer, så ska jag ändå försöka se det positivt att vi är en stor bit på väg i och med att jag vet att jag faktiskt haft ägglossning den här månaden med hjälp av enkel dos letrozolen. Men jag har (som tur är) en hel del inbokat de närmaste veckorna, så hoppas att jag inte hinner känna efter/överanalysera för mycket, haha.
    Tessaloniki skrev 2019-11-13 05:55:04 följande:
    Merymo skrev 2019-11-12 23:52:38 följande:

    Förstår det, starkt av dig att kunna hålla dig från att testa. Jag klarar inte det. Jobbigt att bli besviken varje morgon, men sålänge mens inte dykt upp så finns en chans. Jag börjar bli lite knäpp av att mina symptom försvunnit lite. Har bara drag och stickningar på min höger sida ibland. För någon dag sen så kände jag att det stack till kontinuerligt på 2 olika platser i livmodern. Jag har ju 2 ägg som släppte så tänkte om det kanske var det. Men känner mig ju bara knäpp....


    Jag är gravid!!!!! En dag innan bim och ett starkt plus nu på morgonen med clearblue rapid (och ett svagt med RFSU). Helt sjukt! På första försöket med letrozol!!
    Men va?!! Stort Grattis!! Åh vad glad jag blir för din skull!! Och blödig som jag är sitter jag nu här på jobbet och bölar, haha. Åh va underbart!! Du tog inget digitalt?

    Stort grattis Hjärta  Nu tror vi att det går hela vägen utan komplikationer och att jag har samma tur att det tar sig på första försöket, hehe. 


  • minnie768
    Tessaloniki skrev 2019-11-13 09:22:55 följande:
    Åååh tack! <3 Jag har inte fattat det själv ens! Lipade en bra stund i morse, haha! Jag har ett digitalt liggande i badrumsskåpet men ska vänta ett par dagar med att ta det. Typ tills jag missat mensen :P

    Har pratat med kliniken och fått ett första ultraljud inbokat till 6 december, då är jag i 7+4 så borde höra hjärtljud då :o

    Hoppas hoppas att lilla stannar kvar denna gång!
    Wow det det är ju helt klart positivt!! HjärtaPlus Det förstår jag, och med all rätt!! Jag har bunkrat upp med ett par digitala hemma så jag ska kunna ta det samtidigt som jag plussar med sticka och ett senare för "säkerhets skull", haha.

    Va skönt att inte ha så långt kvar till ultraljudet! :)

    Stort grattis igen!! Har du berättat för mannen? :) :)
    Jag håller tummar och tår att knytet stannar kvar!! <3
  • minnie768
    Tessaloniki skrev 2019-11-13 09:40:29 följande:
    Tusen tack igen! Ja, jag tänkte att jag kanske också skulle säkra upp med digitala men den där clearblue rapid blev så tydlig att jag känner att jag kan vänta med det :) äntligen ett PLUS! :D

    Ja det känns skönt att inte behöva vänta så länge på att få veta att allt är som det ska, alternativt att komma vidare om det visar sig vara tomt där inne. Men nu ska jag NJUTA av varje stund jag har med mitt lilla embryo!!

    Jaa, jag väckte honom direkt med "Älskling, du ska bli pappa!" Och han typ sov men sa "mmmåååh!" Och drog mig till sig. Sen fick han ett bryskt uppvaknande när jag tände lamporna och satte testet under näsan på honom, haha! :P
    Förstår att du känner att du kan vänta med det :)

    Det gör du helt rätt i, NJUT och vad glad för plusset! :)

    Haha jösses vilket uppvaknande!! Min sambo åker till jobbet redan innan jag går upp på morgonen, så jag kommer behöva gå och hålla detta för mig själv en hel arbetsdag innan jag kan berätta för honom :O haha. Om jag inte testar på en helgdag då.. Får skrika ut min lycka här på fm annars, haha..

    Vilken lycka Hjärta
  • minnie768
    Tessaloniki skrev 2019-11-13 10:44:18 följande:
    Jaa <3 håller tummarna för er!!!
    Taack! Bara 14-15 dagar kvar, men vem räknar?! ;) haha
  • minnie768
    sussan skrev 2019-11-14 20:14:26 följande:

    Hur går det för er andra nu bland alla läkemedel och tester? 

    Första försöket med Letrozol gick ju inte för oss.. Så nu är vi på andra försöket. Dag 3 idag så i morse tog jag första tabletten. Fortfarande enkel dos eftersom det gav ett bra resultat förra månaden. Nästa fredag har jag tid för nytt ultraljud, då är jag på dag 11. 


    Jag är på äl+2/3, denna olidliga väntan, haha. Jak svarade ju bra på min första dos, enkel, Letrozol så jag är väldigt förväntansfull!

    Dock har inte NC bekräftat min äl än, så det väntar jag också på. Nu vill jag att jag att det ska bli bim så jag får veta om det gick vägen eller inte :)

    Hur såg det ut på vul förra månaden för dig?
  • minnie768
    sussan skrev 2019-11-14 22:34:34 följande:

    Ja, det här med att vänta, vänta och vänta är galet frustrerande! Man vill ju bara veta, typ samma dag som man har myst eller på sin höjd dagen efter. 


    Förra ultraljudet gjorde jag på dag 10. Då hade jag en fin äggblåsa på 18 mm. Så jag hoppas att det ska gå lika bra denna gången! 


    Ja men eller hur?! Tycker inte att det är okej att man ska behöva vänta uppåt två veckor för att veta om det gick vägen eller inte! Kan sträcka mig till 5 dagar, men inte mer, haha.

    Oj på cd10? Bara tre dagar efter att du slutade med letrozolen? Jag gjorde vul på cd 14, då hade jag en äggblåsa på 22 mm.
    Hoppas att du svarat lika bra denna månaden!! :)
  • minnie768
    Tessaloniki skrev 2019-11-13 09:22:55 följande:
    Åååh tack! <3 Jag har inte fattat det själv ens! Lipade en bra stund i morse, haha! Jag har ett digitalt liggande i badrumsskåpet men ska vänta ett par dagar med att ta det. Typ tills jag missat mensen :P

    Har pratat med kliniken och fått ett första ultraljud inbokat till 6 december, då är jag i 7+4 så borde höra hjärtljud då :o

    Hoppas hoppas att lilla stannar kvar denna gång!
    Heej! Har du tagit något mer test? :) Hur känner du dig? Några symtom på graviditeten? :)
    Här går dagarna otroligt långsamt.. Ja du vet ju hur det är ;)
  • minnie768
    sussan skrev 2019-11-15 19:42:27 följande:
    Ja letrozolen fungerade väldigt bra för mig. Jag vet inte hur snabbt efter letrozol som blåsorna börjar växa. Det finns ju de som tar letrozol dag 5-9 också. Undra vad skillnaden är mot att ta dag 3-7. Jag är ju en sån som överanalysera allt. Det kanske gick för snabbt för äggets bästa i förra cykeln. Känns om inte annat bra att ha något att skylla på nu när det äntligen fanns ett ägg som kunde släppa.
    Minns faktiskt inte vad skillnaden är mellan olika dagar att ta letrozolen, vet att jag läst det men la det visst inte på minnet :)
    Håller tummarna för dig!!
  • minnie768
    sussan skrev 2019-11-16 18:46:31 följande:

    Just hemkommen från vår närakut. Akut migränanfall. Troligen pga letrozolen.. Läkaren rekommenderade mig att inte ta fler tabletter. Detta var tydligen eätt vanligt under sån här behandling. Jaha.. Nähe.. Ska jag bara ge upp nu? Vet inte hur jag ska göra ???? Fan också.. ursäkta språket.


    Nä fy fasiken va tråkigt!! :( Jag har stora problem med kronisk migrän, men (peppar peppar) inte känt av någon skillnad när jag åt letrozolen. Förstår din förtvivlan! Ring till fertilitetskliniken o prata med dom, de kanske kan erbjuda något annat? Måste ju finnas mer än Letrozol tycker jag?!
Svar på tråden Pepptråd, Letrozol, hoppas det hjälper