• Scrootie

    Vi som försöker bli gravida...

    Jag hoppar på här om det går bra :)

    Vi har en son på 2 år sedan tidigare, haft oskyddat sedan början av sommaren i hopp om ett syskon. Inga direkt strukturerade försök i början, men eftersom ni alla är tjejer här förstår ni nog när jag säger att stressen fort infinner sig när mensen fortsätter dyka upp. Så i augusti köpte jag äl-tester. Har även termometer men missar konsekvent att ta tempen när jag går upp på morgonen.

    Problemet är att jag verkar ha en oregelbunden menscykel. Loggat i en app i omkring ett år, haft cykler på allt ifrån 25-42 dagar! (Att Det har gått en så lång cykel har dock endast hänt ett tillfälle, mycket stress då, befinner mig nu i cykeln på 25 dagar). Men i snitt har jag 31 dagar och en median på 29 dagar.

    Jag tycker att jag känner av min ägglossning men jag har ofta ont i omkring fem dagar. Äl-flytningar men tycker just det är lite oklart då det varierar över de fem dagarna. Lyckats pricka med äl-testerna en månad vilket även bekräftade det jag misstänkte att jag har tycks ha en ganska kort lutealfas, ca 10-11 dagar.

    I torsdags på cykeldag 25 fick jag en mindre blödning som avstannade efter ett par timmar, samma sak i fredags. Igår blödde jag lite mer men väldigt mycket mindre än vanlig mens. Samma sak idag än så länge. Mensvärk så tar det som en tidig mens.

    Just nu känner jag mig ganska uppgiven i att pricka ägglossning. Förlåt för det jättelånga inlägget :)

  • Scrootie
    liloma skrev 2019-11-06 15:15:45 följande:

    Får jag fråga hur ni tänker kring alkohol när ni försöker? Det är inte så att jag dricker mycket annars, men nåt glas vin eller nån öl då och då. Tänker å ena sidan att sluta dricka helt blir ju att jag inte "lever som vanligt" och eftersom jag inte vet hur lång tid det kan ta kan det ju handla om flera månader. Att det får ta över liksom. Å andra sidan läser jag att man bör avstå om man försöker bli gravid......

    Tycker också det blir lite jobbigt hur jag ska förhålla mig om jag slutar, då det känns som när man har middag typ kommer andra kanske reagera på att jag inte dricker nåt glas vin som jag brukar. Jag tänker speciellt tiden under och efter ÄL. Det skulle kännas lättare att hantera om jag faktiskt visste att jag var gravid men nu när man försöker och inte vet... :)


    Jag dricker gärna något glas vin till helgen. Jag resonerar som så att man inte kan sluta leva bara för att man försöker få barn. Det tar ju över tankarna och fokus tillräckligt mycket utan att begränsa sig själv ytterligare. Så jag försöker njuta och koppla av med gott samvete.
  • Scrootie
    Pusselmamma skrev 2019-11-23 13:29:29 följande:

    Hejsan.

    Har BIM den 2/12 och skulle ha ägglossning den 15/11. En cykel på ca 32 dagar. Har sedan i söndags haft rikligt och då menade jag verkligen rikligt med "ÄL" flytningar och haft som mensvärk :( varje dag. Skit drygt. Tror inte jag är gravid då vi bara porrade 11 och 12/11. Vi har försökt i 5 månader nu. Varje månad känner man sig gravid och är helt 100 att man äntligen är gravid. Men nej... Tror verkligen inte jag är det nu häller. Bara kroppen som spelar spratt. Har nån nått tips på hur man slappnar av i det hela? Man blir ju tok stressad och mår ju bara blä!


    Är du säker på att du hade ÄL 15/11 då? Låter ju mer som att du har haft det nu i veckan?

    Jag har också en cykel på ca 31 dagar, första dagen i senaste mensen var 31/10 och skulle enligt min app ha haft ÄL 14/11 (cd 15). Har sedan tidigare konstaterat att jag förmodligen har sen ÄL och kort lutealfas.

    Och när beräknad ÄL kom hade jag intr en tillstymmelse till Äl-flytningar, negativa tester och fortsatt låg temp. Fick sedan positiva tester på cd 20 och 21, massa ÄL flytningar de dagarna i anslutning och temphöjning på cd 22.

    Så vill bara tipsa om att ta en månad (om du inte redan gjort det) och undersöka när i cykeln som du verkligen har ägglossning. Jag stressar också veckan runt ÄL, men det har ju nu visat sig att jag stressar helt fel vecka. Och då inte så konstigt att det blir negativt månad efter månad...
  • Scrootie
    Pusselmamma skrev 2019-11-23 21:07:46 följande:

    Japp jag är helt säker att jag hade ÄL då. Hade Äl flygningarna 11 12 och 13.


    Okej då håller vi tummarna för att det tog sig denna månaden då :)
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...