• liloma

    Vi som försöker bli gravida...

    Önsketänk skrev 2019-11-11 21:40:50 följande:
    Tack, håller tummarna för er också :) 

    Haha känner igen det där. Man tänker att nu ska jag låta ödet bestämma och inte känna efter så mycket, sen hugger det till lite i magen och så är tankarna igång haha. 

    Det är supersvårt att slappna av, man är ju liksom så besatt av tanken på att bli gravid så det är svårt att ha utrymme för annat. Jag har försökt att aktivera mig med annat för att inte överanalysera allt. Klart tänker man på det men jag är inte lika besatt nu som förra månaden ;) 

    När ska du ha din mens (hoppas att den inte kommer)? 
    Ja, haha, varenda liten grej så är man där! 

    Enligt mensappen ska den komma 19/11, men det bygger bara på att föregående cykel var 28 dagar. Hade min ÄL 8-9/11 men det kanske betyder att jag har lite kortare lutealfas. Det var första gången jag testade ÄL och har inte reflekterat så mycket över det innan jag började med p-piller. Vet inte om det också kan ändras  från månad till månad, eller om man kan räkna med att det är ungefär samma om man har regelbunden cykel? 
    När är din beräknad? 
  • liloma
    Önsketänk skrev 2019-11-11 22:05:09 följande:
    Haha ja verkligen! 

    Ah okej, vilken app är det du använder? Jag har alltid använt mig av P Tracker innan men laddade ner Flo nu, den känner av lite mer när jag lägger in olika symtom och sånt och tycker nästan den har stämt bäst. 

    Jag tror att det kan ändras beroende på hur man man och så också. Tex om man kanske är mycket stressad och sånt så kanske kroppen hamnar ur balans. Men har man en regelbunden menscykel så borde det väl vara ungefär samma. Ibland kan det ju även bli så att man inte får någon ägglossning. 

    Enligt min app så ska min mens komma den 27/11, så lååång tid kvar. Förra gången kom den tidigare än vanligt så känns så svårt att veta exakt. Som sagt, beror väl mycket på hur man mår också. 
    Jag har p tracker, så den ger inte så exakt information, men på ett hum i alla fall. Kanske ger jag flo ett försök också :)

    Jo det är nog sant, stress har ju en tendens att påverka det mesta i kroppen! Googlade och läste då att man ofta har ungefär samma, så då vet jag nu att jag inte ska räkna med ÄL efter 14 dagar som appen säger, utan snarare 17-18. 

    Förstår att det känns som låång tid! Sen kommer frågan när man ska testa också, utan att vara för ivrig! Om nu inte mens ger svaret innan dess vill säga. 
  • liloma
    Önsketänk skrev 2019-11-11 22:37:52 följande:
    Ja men testa Flo, lägg in den informationen du har P tracker i Flo. P tracker och Flo visar olika för mig när jag har ägglossning, Flo är den som visat mest korrekt. :) 
    Ja, jag tänker att jag avvaktar och ser om det hänt nåt nu, annars ska jag nog testa nästa omgång. Tack för tipset! 
    Lillfluga skrev 2019-11-12 08:34:00 följande:
    Ja, hoppas verkligen det tar sig FORT! Jag är så himla otålig och livrädd att det ska ta en halv evighet...

    Känner så igen det där, vill också att det ska gå FORT! och vill inte tänka på att det kan ta lång tid.... vilket jag ju inser att det kan göra.... 
    Det hade passat så bra i mitt liv, med jobb och så, att bli gravid nu.  Jag hoppas vi båda slipper vänta!
  • liloma
    calamity skrev 2019-11-14 10:21:15 följande:

    Update:

    Tror jag hade världens svagaste plus igår. Knappt så det syntes alls. Så räknar inte att det var positivt men. Det drar och är eländigt i magen, brösten är svullna och ömma som fan rent ut sagt, och är dovt illamående. Och vill bara äta salta saker hela tiden hehehe... För att inte tala om hur lätt jag blir irriterad. Är beräknad mens imorgon så överväger att köpa ett test till o ta hem o testa imorgon bitti om ingenting hänt tills dess. Testat med rfsu stickor men tycker de är rätt oklara så köper nog CB istället. Vågar inte hoppas, men hoppas ändå haha!


    Spännande! Håller tummarna! Det låter ju som du har flera symtom. När började du känna dom? 

    Håll oss uppdaterade :) 
  • liloma

    Är på BIM-3 (ÄL+7-8). Kan inte påstå att jag har några symptom... Men hoppet är ju inte ute förrän mensen faktiskt kommer! :)

  • liloma
    Hadt skrev 2019-11-16 09:30:54 följande:

    Inatt kom mensen.. min menscykel varade 44 dagar denna gång, 5 dagar längre än förra månaden så är fortfarande oregelbunden efter p-piller stoppet.

    Ska försöka testa med ÄL stickor nästa gång det är dags så får vi se om det tar sig bättre nästa månad :)

    Men lite besviken är man allt nu :(


    Vad tråkigt, förstår besvikelsen... hoppas det går bättre nästa gång! 
  • liloma
    Steeph skrev 2019-11-16 13:30:06 följande:

    Mensen kom igång idag för min del. Är dock skönt att mensen ändå kom så pass ?tidigt? eftersom det verkar som kroppen kommit igång väldigt snabbt efter pillerstopp. Vårat första försök var halvhjärtat, vi låg bara 1 gång, så nu inför försök nr 2 ska vi försöka ?på riktigt?. Vi åker snart på semester och vilar upp oss vilket jag tror bara är nyttigt, då jag har tendens att bli smått besatt av trådarna här haha. Stort lycka till, till er alla här inne! Vi hoppas på en massa plus i både november och december!


    Håller tummarna att det går bättre på nästa försök och önskar dig en skön semester med mycket vila och avkoppling!
  • liloma

    BIM idag, har inte känt så mycket men nu på kvällen kom lite brunaktiga flytningar som jag tror är början till mensen. Tog ett test, trots att jag kände att det var onödigt men jag kunde inte låta bli :P Men det visade helblankt. Suck... 
    Jaja, det är väl bara att ta nya tag... Men det är så lång väntan emellan! 

    Drömde inatt om att jag plussade, hehe.. Hoppas det blir sanning snart! :) 

  • liloma
    Linnmal skrev 2019-12-02 06:27:02 följande:

    Jag kan inte riktigt fatta detta.. BIM -2.


    Grattis!! Vad kul!
  • liloma
    Linnmal skrev 2019-12-02 16:11:45 följande:
    Tack så mycket! Hur går det för dig nu?
    ÄL någon gång onsdag-fredag skulle jag gissa. Kör inga test den här månaden, utan känner att jag ändå fick rätt bra koll på cykeln förra månaden. Så nu är det bara att se till att få till det i veckan och sen hålla tummarna :) 
  • liloma
    Cheneyney skrev 2019-12-02 05:26:07 följande:

    Idag störtdök tempen, så nu är det bara att invänta mensen, suck. Glömde dock att tänka på att äl var 2 dagar tidig denna månad, och min lutealfas är ständig på 12 dagar, så idag kom den la på pricken 2 dagar tidigare än jag först trodde den skulle komma.

    Bryt ihop dag idag, och nya tag imorgon...


    Åh, den där känslan... En sån dag när det är helt okej att tycka synd om sig själv och göra sånt som får en att må lite bättre (äta choklad, ta ett bad eller vad det nu kan vara) <3  Hoppas verkligen det går vägen nästa gång! 
  • liloma
    Linnmal skrev 2019-12-20 19:20:12 följande:

    Gulligt av dig att fråga. Jag känner av ganska många symptom som illamående (dock inte kräkningar), ömma bröst, trötthet, mycket flytningar osv. Går in i vecka 8 snart. Tiden går väldigt långsamt och nu väntar jag bara på tidigt ultraljud som görs vecka 10. Jag trodde att jag skulle känna mig lugn när jag blev gravid men all oro kring missfall har varit riktigt jobbigt.

    Vi fick en ganska jobbig start då jag i början blev utredd för utomkvedshavandeskap eftersom jag hade ont på vänster sida (som jag har nämnt här tidigare, innan jag ens blev gravid) men allt såg bra ut. Jag känner mig lugnare nu och får bara hoppas att allt går bra.

    Hur har det gått för dig och er andra? Har tänkt på er och hållt tummarna att det går bra för er :)


    Jag plussade i fredags! Känns så overkligt. Men känner igen det där med oron för ett missfall, vill bara att veckorna ska gå snabbt nu i början och att jag förhoppningsvis mår bra under tiden. Känner att det drar lite i magen/livmodern men inte så mycket mer symtom än. Ska till Berlin över jul så hoppas att inte något illamående slår till!

    Skönt att höra att allt såg bra ut! ????

    Känner du att du kan hantera illamåendet och tröttheten? Det är ju svårt nu i början när man kanske inte vill berätta men har olika känningar. Har du berättat för nån än?
  • liloma
    Cheneyney skrev 2019-12-22 16:01:39 följande:

    Grattis, vad kul! :)


    Tack! Håller tummarna för dig!
Svar på tråden Vi som försöker bli gravida...