• Iiiaaa

    6 misslyckade återföringar - vad nu?

    Hej! Jag har också erfarenhet av många misslyckade återföringar. För fyra år sedan gjorde vi ett färsförsök och två frys vilket resulterade i minus, minus och utomkveds. Sen blev jag gravid naturligt mitt i sorgen och fick ett barn. Nu har vi gjort ytterligare 5 insättningar. Fjärde insättningen på syskonförsöken blev jag gravid men barnet dog i slutet av vecka 12 (fick veta på kub i v 14). Den femte insättningen blev ett tidigt MF. Har totalt gjort 8 återföringar med 10 blastocyster. (Satt in två samtidigt vid två tillfällen). Jag brukar få trombyl, prednisolon, lutinus och progynon som jag börjar med vid insättningen, men tror inte det spelar någon roll.

  • Iiiaaa
    Hedblomster skrev 2019-11-16 19:53:22 följande:

    Jäklar vad jobbigt med missfall :( går du i Falun? Trist att det inte funkar trots att du fått testa alla medicinerna! Jag skulle vilja testa sätta in två embryon men jag tog upp det med kliniken igår och de sa att de aldrig gör det på någon oavsett situation nu för tiden. Jag sa att vi fick göra det när vi gjorde ivf i Falun men att ett embryo inte klarade att tinas så det blev inte så ändå, och då höjde han stort på ögonbrynen och sa att Falun gör en massa saker som inte är vetenskapligt belagda. Lite oproffsigt av honom tyckte jag, att säga så men men. Önskar dig all lycka iaf! Vi ska göra sjunde insättningen nästa vecka. Har ni några embryon kvar eller ska ni göra fler behandlingar?


    Ja det var en stor chock på ultraljudet. Det var fruktansvärt att få se lille bebisen när den kom ut. Sen ledde det till komplikationer, infektion och skrapning och blev inlagd i sex dygn bland nyfödda. Ja, man tycker det ska funka då vi får fina embryon. Ja vi går i Falun. Jaha att dom gör så olika. Ja dom verkar vara ganska öppna med att prova nya saker. Fast jag tycker det känns skönt (mentalt) att prova nya grejer.

    Vad spännande! Håller tummarna att det går bra! Är det bara blastocyster som satts in? Hur många har ni i frysen?

    Nu har vi tyvärr ingen kvar o frysen så jag ska börja om. Ska eventuellt köra långa metoden denna gång pga julstängt. Då kan jag spraya under julen och göra plocket i början av januari. Annars blir väntan längre.
  • Iiiaaa
    Shishii skrev 2019-11-19 21:36:58 följande:

    Hej,

    Denna tråd fick mig att känna mig lite mindre ensam i eländet...

    Tack för att ni berättar och delar med er.

    Själv fick jag och mannen idag negativt på vår fjärde återföring. Har inte plussat överhuvudtaget. Utöver lutinus och progynon hade jag även prednisolon, trombyl och fragmin denna gång. Så läskigt att det inte fäste, trots all medicinsk hjälp! Man känner sig så hjälplös när läkarna bara säger att allt ser så bra ut, men ingenting händer. Tar gärna del av era tips och råd <3


    Kram till dig. Hur länge har embryona varit odlade innan återföringarna? Egentligen är det väl så att det ofta är embryot som är avgörande för om det ska bli något. Så om man inte har problem med ex tunn slemhinna så spelar medicinerna ingen roll (?). Min teori :) Men det känns ju så frustrerande när man känner att man gör ALLT och ändå går det inte
  • Iiiaaa
    Hedblomster skrev 2019-11-20 09:23:49 följande:

    Förstår det, vilket trauma! Blir ännu svårare att gå igenom barnlöshet så kan jag tänka...

    Tycker också att det just mentalt är skönt att testa annat. Falun är bra på det. Låter bra att kanske köra långa protokollet över jul också, man måste ju känna att man gör något.

    Vi har bara satt in blastocyster och har nu tre i frysen och har förhoppningsvis kvar två efter lördag! På två behandlingar har vi fått ut 10 blastocyster varav en inte klarat att tinas hittills.


    Ja jag gruvar mig dock. Minns hur jobbigt långa metoden var. Men som du skrivit så är det skönt att känna att man gör något. 10 blastocyster är ju ett jättebra resultat!! Med det resultatet borde ni ju ha goda chanser att lyckas. Vad säger läkarna?
  • Iiiaaa

    Synd! Konstigt att klinikerna är så olika kring det. Lyssnade på ivfpdden där det var en tjej som gjort ivf i USA och hon hade fått fyra embryon tillbax samtidigt flera ggr. Om alla skulle ha fäst så skulle dom typ ?plocka ut? två. Där har dom också möjligheten att kolla kromosomavvikelser (?) innan återförandet. Är det någon som vet om dom gör det på nån klinik i Sverige?

    Jag inbillar mig oxå att jag ha alla möjliga fel. Eller så är det bara otur. Men hur mkt otur ska man behöva genomlida

  • Iiiaaa
    Hedblomster skrev 2019-11-21 17:47:17 följande:

    Så sjukt att plocka ut! Tänk om en annan kunde få dom, haha.

    Pgd och pgs erbjuda bara i Sverige ifall risk finns för ärftliga genetiska sjukdomar. Men om man gör ivf utomlands kan man testa om kromosomerna är normala.


    Haha exakt!

    Okej. Jag inbillar mig att det är fel på antingen äggen eller spermierna så jag har börjat fundera kring ägg el spermiedonation. Men det kanske man inte gör så länge man får ut ?fina? embryon... känner mig desperat
  • Iiiaaa
    Hedblomster skrev 2019-11-23 19:06:59 följande:

    Återföring nr 7 gjord. Embryot såg lite konstigt ut men de sa att den håller på och pumpar?! Frågade vad det betyder och de sa att den måste expandera efter att ha varit fryst, men alla andra vi har återfört har redan expanderat så känns som att den här dör väl på en gång därinne... Frågade inte så mycket för sen började jag gråta och ja. Återföringar är helt enkelt inte glädjefyllda längre.


    Håller alla mina tummar att det kommer gå bra! Jaha jag har aldrig hört att den expanderar. Expanderar den först och sen hatchar/kläcks den? Alla embryon utvecklas väl lite olika. Dom skulle inte satt in den om den inte så bra ut! Hoppas hoppas.
  • Iiiaaa

    Tänker på dig Hedblomster! Hur känns det? Håller mina tummar att det blir ett plus.

  • Iiiaaa
    Hedblomster skrev 2019-12-02 08:24:26 följande:

    Tack för att du frågar! Det blev tyvärr inget denna gång :(


    Åh nej, jag beklagar! Vilka jäkla kämpar vi är som håller på! Men visst har du två kvar i frysen?
  • Iiiaaa
    Shishii skrev 2019-12-02 16:44:16 följande:
    Man går in med en kamera och tittar mer ordentligt på om det finns mini-polyper och annat som exempelvis kan störa en implantation av embryot. Dessa tas sedan bort. Eftersom allt inte syns och märks när man spolar igenom äggledarna så tror jag att det kan hjälpa, om problemet nu är att något är i vägen.
    Tack för svar! Intressant. Det skulle jag också vilja göra. Jag gjorde en skrapning (pga MA) i somras, men dom kanske borde sett då om jag skulle haft polyper? 
  • Iiiaaa
    Olive2017 skrev 2019-12-12 10:50:29 följande:

    Hej!

    2016 gjorde vi ivf pga manlig faktor, jag var då nyss fyllda 30. Allt såg superbra ut kring mig och vi satte igång med ivf. Ivf 1 och 2 misslyckades. Massor med mogna ägg, bra befruktningsgrad, flertalet embryon till frysen. Inför tredje försöket var jag ganska desperat och orolig för att jag aldrig skulle få bli mamma. Så jag testade med intralipiddropp, och blev gravid för första gången i mitt liv. Fick ett barn 2017.

    2018 satte vi igång med syskonförsök. Tänkte att ?nä men intralipiddropp är nog humbug ändå, klart det va embryot som var bättre den gången..? 5 återföringar senare med fina blastocyster och ingen graviditet. Inför 6e återföringen tar jag intralipiddropp, och blir gravid.

    Är så säker som man kan bli utan mer forskningsbaserade bevis att det är tack vare droppet.

    Så, har ni perfekta embryon men inget tar så vill jag verkligen tipsa om droppet. Är ju vad jag vet inte några potentiella risker för varken bebis eller mamma så skadar inte att iaf testa! Innan man börjar fundera på äggdonation osv som ju kan vara lite mer komplicerat än droppet iaf.

    Lycka till alla! Det är fruktansvärt när försök efter försök misslyckas.


    Kul att det verkar fungera för dig. Jag har fått intralipid vid två av mina återföranden men det blev minus båda gångerna, (fått plus då jag ej använt det), men i mitt fall kanske det inte är immunförsvaret det beror på.
Svar på tråden 6 misslyckade återföringar - vad nu?