• Shishii

    6 misslyckade återföringar - vad nu?

    Hej,

    Denna tråd fick mig att känna mig lite mindre ensam i eländet...

    Tack för att ni berättar och delar med er.

    Själv fick jag och mannen idag negativt på vår fjärde återföring. Har inte plussat överhuvudtaget. Utöver lutinus och progynon hade jag även prednisolon, trombyl och fragmin denna gång. Så läskigt att det inte fäste, trots all medicinsk hjälp! Man känner sig så hjälplös när läkarna bara säger att allt ser så bra ut, men ingenting händer. Tar gärna del av era tips och råd <3

  • Shishii
    Iiiaaa skrev 2019-11-20 06:42:46 följande:

    Kram till dig. Hur länge har embryona varit odlade innan återföringarna? Egentligen är det väl så att det ofta är embryot som är avgörande för om det ska bli något. Så om man inte har problem med ex tunn slemhinna så spelar medicinerna ingen roll (?). Min teori :) Men det känns ju så frustrerande när man känner att man gör ALLT och ändå går det inte


    Embryona har varit både 5dagars blastocyster och 2-dagars. Den sista nu var en 2dagars som hann dela sig till 6 celler mellan upptining och återföring och det sa läkaren var ett tecken på livsduglighet. Men ändå gick det inte Även slemhinnan har varit minst 8 mm varje gång. Ja...man gör ju verkligen ALLT men det är som du säger, är embryot inte bra så hjälper inte allt annat heller. Usch, ivf karusellen kan verkligen vara tortyr!
  • Shishii
    Hedblomster skrev 2019-11-20 09:25:54 följande:

    Oj då har då fått mycket medicin iaf! Går du i Falun? Kanske behövs mer upprepning, svårt att veta om embryona är normala i alla kromosomer... De kan ju se bra ut men är bara om man gör typ pgd/pgs man verkligen vet.

    Kanske kan ni fundera på det där mensblodtestet som jag fått tips om? Jag har inte gjort det än men ska ta upp det med sambon och se om han tycker det är värt pengarna.


    Nej jag går i Sthlm, har en förstående läkare som har sett resultat av dessa mediciner förut så hon skrev ut till mig.

    Ja precis, går ju inte att veta gällande kromosomerna och som jag förstår det gör man inte pgd/pgs i Sverige.

    Ska absolut kolla upp det där testet...man börjar ju bli desperat. Måste också kolla med mannen, det är ju rätt mkt pengar ändå.
  • Shishii
    Hedblomster skrev 2019-11-20 11:38:09 följande:

    Skönt att få testa iaf! Verkar vara många läkare som absolut inte skriver ut sånt, bland annat mina.

    Nej man gör nog bara pgd i Sverige om man har sån balanserad translokation tror jag det heter, vet inte vilka prover man tar för att få veta det men vissa verkar ha fått veta att de har det när de gör missfallsutredning.

    Ja visst, det är ju lite pengar. Och det finns ju massor av olika tester och grejer utomlands så hur vet man vad man ska lägga pengarna på? Men det är iaf enkelt att genomföra och det låter väl rimligt att man kan ha infektion av något slag. Jag har tex haft klamydia ett par ggr och jag vet att de bland annat kollar efter nån slags dold klamydia.


    Ja, nåt annorlunda vill man ju känna att man gör.

    Det är det som är så överväldigande, det finns såååå många tester osv som många pratar om. Läste lite i Aten tråden och fick hjärtklappning direkt, haha! Börjar ju dock kännas som att det är något allvarligt fel på en...

    När har du nästa återföring? <3
  • Shishii
    Hedblomster skrev 2019-11-21 17:51:55 följande:

    Ja det finns så mycket olika och man vet inte vad man ska tro. Får stressutslag bara av att tänka på att hålla på och åka till ett annat land var och varannan vecka för ivf!

    Vi har återföring på lördag! Vad är nästa steg för dig?


    Exakt!! Får ju fan panik alltså!

    Ok, jag ska hålla tummarna stenhårt! Jag fick blödning idag så blir väl att påbörja hormonerna dag 3 i vanlig ordning. Min läkare skulle ha ringt upp igår och idag för att prata om nästa steg men har inte fått något samtal. Får ringa receptionen imorgon igen...

    Seriöst, hur ska man orka leva ett normalt liv när man går igenom detta? Är det ens möjligt?
  • Shishii
    Hedblomster skrev 2019-11-23 19:06:50 följande:

    Fick du tag på läkaren?! Dåligt när de inte ringer upp!

    Jag vet inte :( Känns så svårt. Jag och sambon pratade idag om att inget har någon mening alls om vi inte får barn. Känns som att livet står still. Och det är så stressigt att försöka kombinera jobb och allt annat med ivf!Så svårt hur man ska göra. Om jag visste att det var äggen det var fel på skulle jag göra äggdonation direkt, utan tvekan. Men om man inte vet det... Tänk om det är nåt annat som är fel liksom?


    Ja äntligen så ringde hon upp! Jag ska skrapas på mån för o se om det kanske hjälper inför nästa återföring.

    Usch ja, känns så tomt och hopplöst och man undrar verkligen hur detta ska sluta. Jag vet att man bör tänka positivt osv men FAN vad svårt det är!

    Nu är du ju ruvare igen, hur känns det? Läste att du skrev att embryot -pumpade-. Det kommer gå skitbra, nu är det er tur! Heja heja <3
  • Shishii
    Hedblomster skrev 2019-11-23 21:44:12 följande:

    Tack!Ja när de är nedfrysta skrumpnar de liksom ihop lite för det är vätska i, och när den tinar expanderar den och fylls av vätska igen så det blir en såndär fullmånelik sak man ser på bilder om man googlar blastocyst. Men den här höll väl på att pumpa upp sig då. Men försöker tänka att det var lite coolt istället för då är den ju iaf levande haha. Men eftersom vi har två till i frysen så borde de ju verkligen inte ha använt denna om den inte var bra så man får bara hoppas!Hoppas att det gör det! Inför förra återföringen gjorde jag en typ scratch i livmodern, de gjorde fyra rispor med en kateter. Fick iaf plus då även om det inte höll i sig.

    Känner mig lite ambivalent och ledsen, även om jag fortfarande hoppas att det ska funka... Vill vara positiv men som du säger, sååå svårt!


    Ja det lär visa sig!

    Hur känns det nu, har du fått några symptom?
  • Shishii
    Hedblomster skrev 2019-11-25 13:17:42 följande:

    Nej nej ingenting, är ju bara nästan två dygn sen de satte in den. Inte ens när jag plussat har jag känt något så tidigt.


    Jag förstår! Du får uppdatera om du vill hör sen. Håller tummarna <3
  • Shishii
    Hedblomster skrev 2019-11-25 18:49:11 följande:

    Jadå, jag lovar att berätta! Finns så många "oavslutade" trådar! Tack <3


    Ja verkligen! Man vill ju veta hur det har gått
  • Shishii
    Hedblomster skrev 2019-12-02 10:54:23 följande:

    Ja vi har två kvar i frysen nu. Men får se om jag får göra hysteroskopi först...


    Jag beklagar verkligen, vet hur det känns

    Jag ska också få göra hysteroskopi om det inte fungerar denna gång heller. Hört att det har hjälpt många...
  • Shishii
    Iiiaaa skrev 2019-12-02 15:13:35 följande:

    Vad är syftet med att göra hysteroskopi? Hur görs en sådan?


    Man går in med en kamera och tittar mer ordentligt på om det finns mini-polyper och annat som exempelvis kan störa en implantation av embryot. Dessa tas sedan bort. Eftersom allt inte syns och märks när man spolar igenom äggledarna så tror jag att det kan hjälpa, om problemet nu är att något är i vägen.
  • Shishii
    Iiiaaa skrev 2019-12-02 17:53:59 följande:

    Tack för svar! Intressant. Det skulle jag också vilja göra. Jag gjorde en skrapning (pga MA) i somras, men dom kanske borde sett då om jag skulle haft polyper? 


    Jag vet faktiskt inte om man kollar efter sånt vid skrapning efter MA. Kan ju vara värt att kolla med din läkare om du kan få en remiss till hysteroskopi.
  • Shishii
    Hedblomster skrev 2020-01-09 21:56:51 följande:

    Idag gjorde jag hysteroskopi! Det ser helt normalt ut i min livmoder, haha... Som väntat alltså. Men då kan jag utesluta det. Dags att tänka framåt mot återföring nr 8. Ska ha ägglossning om ett par dagar så ska ringa och fråga om vi inte kan få göra en FET i naturlig cykel nu, eller om man måste vänta tills nästa cykel.


    Så härligt att allt såg bra ut!

    Jag håller tummarna stenhårt inför eran nästa återföring <3
  • Shishii
    Hedblomster skrev 2020-03-03 15:56:04 följande:

    Hej alla! Jag tänkte uppdatera den här tråden igen och inte bara "leave it hanging"...

    Vi har precis misslyckats med vår åttonde återföring. En kvar i frysen men den orkar jag knappt bry mig om. Innan den senaste återföringen gjorde jag en hysteroskopi som inte visade något konstigt alls.

    Vi tänkte köra en tredje behandling i Sverige också men sen funderar vi på att söka oss utomlands och jag är inne på äggdonation. Kan det vara något tror ni? Jag bryr mig inte om generna men vi har ju fått rätt många ägg och flera blastocyster... Kan äggdonation göra någon skillnad?

    Tills dess funderade jag på lite andra tester. Min klinik ändrar ingenting så det är upp till oss att hitta hjälp på annat håll.

    1. Jag funderar på mensblodtestet som nämnts här i tråden. Har inte hittat några forskningsstudier som gör mig övertygad men jag är villig att prova.

    2. Jag funderar också på att åka till fertilitetplus och ta såna prover på NK-celler.

    3. Borde jag be att få prova långa protokollet? Vi har bara gjort korta.

    Vi kommer i dagsläget inte åka till tex Grekland för immunutredning för vi har inte råd, vi sparar hellre till behandling när vi är klara i Sverige och då kanske det blir aktuellt. Vi kommer inte heller göra något ERA-test nu eftersom min klinik sagt att de inte skulle ta hänsyn till resultatet ändå, men vem vet i framtiden.

    I övrigt känner jag mig bara helt förkrossad.


    Fyfan vad ledsen jag blir för er skull

    Vi misslyckades med de första 4 återföringarna, sen krävde jag ändring. Jag lyckades få kliniken att skriva ut prednisolon (20 mg/dag) för att få mitt immunförsvar att lugna sig lite då jag har läst mkt om kvinnor med lite liiite överaktiv immunförsvar. Detta överaktivitet är alltså tillräckligt lite för att inte märkas i vardagen men tydligen tillräckligt för att immunförsvaret ska attackera embryot.

    Sen fick jag även Fragmin samt trombyl. Blev gravid direkt.

    Är detta något som ni har testat?
  • Shishii
    Hedblomster skrev 2020-04-16 09:18:43 följande:

    Fortsätter att uppdatera lite här! Hade en Skypekonsultation med en läkare från Olga fertility clinic igår. Kändes rätt bra. Om jag skulle åka dit skulle de vilja göra en del blodprover, bland annat karyotyp. De vill också göra en livmoderbiopsi för att se om det kan finnas någon inflammation av något slag samt ERA-test och antagligen något som jag har glömt. Vi har tänkt använda vårt sista frysta embryo när kliniken nu öppnar igen men sedan lutar det åt att åka till Ryssland och åtminstone göra de här testerna. Tror det kan gå på ca 35k inkl resan. Beroende på resultatet får vi se hur vi går vidare sen.


    Tack för att du delar med dig! Tänker på dig ibland och håller tummarna stenhårt <3
Svar på tråden 6 misslyckade återföringar - vad nu?