• Physalis

    Mannen dömd för att ha tafsat. Reaktion?

    Jag hade tackat för hans ärlighet och sedan tackat för mig.


    Korrekturläser som en kratta
  • Physalis
    Anonym (.) skrev 2019-11-15 11:04:24 följande:

    Det är rätt enkelt.

    För det första har vi inte livstidsstraff i Sverige. Har man sonat sina brott så ska man inte fortsätta starffas, speciellt inte med olika ur moraliskt tveksamma metoder.

    För det andra så är det riktigt gott av förövare manliga OCH kvinnliga. Kvinnor kan också tafsa och ofreda och de gör det. Skillnaden är att männen skam- och skuldbeläggs och håller tyst eftersom de annars blir hånade och mobbade - av kvinnor.

    Poängen med det här är att om man ska undvika förövare till varje pris ska man undvika en oherrans massa kvinnor och män. Men här blir det väldigt mycket dubbelmoral. Vi blundar för kvinnliga förövare, "det är inte lika farligt". Man ser på det ungefär som man såg på våldtäkter inom äktenskapet förr. Det fanns inte det heller.

    För det tredje så gör vi alla fel. Det du tycker är en bagatell tycker någon annan är en katastrof. Det du tycker är en katastrof tycker någon annan är möjlig att förlåta. Vi är människor och vi förtjänar att bemötas för den vi är idag och inte den vi var en gång i tiden. Man måste alltså kunna förlåta, speciellt sådant som inte drabbat en själv. Kränkt by Proxy är en galopperande sjukdom i samhället idag.

    Så vad man gör. Man lär känna personen för vem han är IDAG. Känns det rätt finns faktiskt inget som hindrar att man fortsätter. Känns det inte rätt beroende på att personkemi inte stämmer så är det bättre att gå vidare.


    Det där stämmer på gruppnivå och i officiella sammanhang men inte på privat individnivå.
    Korrekturläser som en kratta
  • Physalis
    Anonym (.) skrev 2019-11-15 12:52:45 följande:

    Eftersom tråden inte diskuterar individnivå så stämmer det mycket bra.


    Td frågar individer så jo?
    Korrekturläser som en kratta
Svar på tråden Mannen dömd för att ha tafsat. Reaktion?