Inlägg från: Anonym (B) |Visa alla inlägg
  • Anonym (B)

    Tycker du att ungdomar under 18 år ska kunna dömmas till fängelse vid allvarliga brott?

    Ja, självklart. Låt dem sitta i ungdomsfängelse tills de är 18 och flytta då över dem till vanligt fängelse. Slopa alla straffrabatter och döm dom som vuxna om de begår grova brott.
    Lagen är skriven när ungdomsbrott bestod av snatteri, stölder och annat. Idag begår unga mord, rån, våldtäkter och grova narkotikabrott. Då duger det inte med några månaders ungdomsvård som straff. 

  • Anonym (B)
    Rudbeckius skrev 2019-11-21 20:36:44 följande:
    Men det där är gammal välbekant indignation från tidigare århundraden då man inte visste bättre.

    Ungdomar är lättpåverkade och kan ändra sig. Hur hade du själv velat bli behandlad om du gjort hemska saker som omogen ungdom?

    Det är väldigt lätt att bara ropa på strängare straff och inte bry sig om att ungdomen är en obalanserad tid. Vill du ha debatt om detta alls eller tycker du bara att alla som är kriminella ska klämmas åt hårdare med mera straff? Vill du ha dödstraff tillbaka? Straffarbete? Vatten och bröd? Offentlig prygling? Brännmärkning eller stympning? Hur långt tillbaka vill du vrida utvecklingen? Bryr du dig överhuvudtaget om vad kriminologerna och juristerna erfarit senaste 100 åren?

    Eller räcker din och herr Trumps egna känsla som enda argument? För ni kommer från den enda verkligheten? Det är svårt att förstå eller argumentera mot den sortens känslor. Känns inte särskilt konstruktivt alls. Sorry.
    Med alla de halmgubbarna i ditt inlägg, förväntar du dig ens ett seriöst svar?
  • Anonym (B)
    Rudbeckius skrev 2019-11-21 20:51:38 följande:
    Det finns bara en och visst hoppas jag att även de som enkelt ropar på hårdare straff ska kunna stå för vad de tycker och bidra med underlag för sin ståndpunkt som inte bara är känslomässiga utbrott.

    Herr Trump har många anhängare och verkar vinna i alla länder. Jag försöker gärna dämpa populisternas framgångar lite. Hjärtligt trött på dem dock.
    Du glömde Hitler.
  • Anonym (B)
    Anonym (Farbror Blå) skrev 2019-11-22 14:36:06 följande:
    Ja. Och vad är det du vill ändra? Du vill ha dubbelt så lång straff, mer fängelselika miljöer (inspirerade av tidigare århundraden) eller vad är det du vill?

    Fräschat att bara gnöla om att klämma dit brottlsingar hårdare rent allmänt. Inspirerande och intressant, verkligen.
    Vilken usel debatt det här är. Har du några argument, förutom "fräscht" och massor med halmgubbar?
Svar på tråden Tycker du att ungdomar under 18 år ska kunna dömmas till fängelse vid allvarliga brott?