Inlägg från: Solblomma30 |Visa alla inlägg
  • Solblomma30

    14 månader vaknar flera gånger varje natt

    Hej Selmans :)

    Jag har en tretton, snart fjortonmånaders kille här hemma. Han är mitt fjärde barn. Våra nätter ser ut precis som era nätter skulle jag säga, och baserat på hur våra andra tre barn sov när de var nyss fyllda ett år så skulle jag säga att jag tycker att era nätter låter helt normala.

    Här somnar sonen runt 20.30. Sen vaknar han och skriker till eller bökar runt efter nappen och liknande ungefär en gång varannan timme hela natten. Ibland oftare, ibland mindre ofta. Men jag skulle säga att sammanhängande blir det absolut inte mer än två timmars sömn i stöten för oss här. Så har det varit med alla våra barn runt den åldern, och de flesta av våra vänner har det likadant.

    Jag tror inte alls att det är så vanligt att ett så litet barn sover helnätter i egen säng i eget rum.

    Om jag var du hade jag samsovit för att slippa springa in till dottern. Min son sover i spjälsäng med tre väggar som står mot vår säng och när han vaknar på natten kan han själv krypa över till oss eller lyftas över. Eller så kan jag bara lägga handen på honom i spjälsängen. Han ammar en eller två gånger per natt fortfarande mest för att det är bekvämast för oss så.

    Hur som helst, jag förstår att du är trött, det är jag med, men jag tror ändå att det du beskriver är väldigt vanligt och inte alls något konstigt. Det är så många ettåringar sover. Mitt bästa tips är att strunta i eget rum och egen säng. Som Drottningen1970 skriver ovanför så kommer det troligtvis bli mycket bättre att låta henne sova i er säng helt istället. Eller i en säng bredvid er.

    Om du tänker efter så är det egentligen en väldigt konstig tanke att ett litet litet barn ska sova ensam i ett mörkt rum skild från sina föräldrar. Vi föräldrar sover ju i princip alltid tillsammans. Människor är flockdjur och bebisar och barn är programmerade att vilja vara med andra människor för att öka sin chans till överlevnad (om man ser till hur vi levde för länge länge sen). Det är helt onaturligt för människor att sova ensamma. Så att din dotter sover lugnare med dig jämte sig är precis som det ska vara. Hoppas ni hittar en väg som funkar för er och glöm alla regler om hur det SKA vara och hur alla andra verkar ha det. Gör det som ger er mest sömn.

Svar på tråden 14 månader vaknar flera gånger varje natt