Inlägg från: Anonym (Förnyelse) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Förnyelse)

    Kan inte tillfredsställa min partner

    Tror det är ett väldigt vanligt dilemma. Man vänjer sig vid varann och spänningen försvinner och med den lusten till sex och lekar. Attraktion och åtrå är ju väldigt beroende av både ett mått av ovisshet och oförutsägbarhet för att nyfikenhet ska uppstå. När man känner sin partner väl och liksom testat det mesta dör oftast lusten tyvärr. Det har hänt mig i alla relationer efter en tid och lika sorgligt och frustrerande varje gång. Vi har hamnat i liknande situationer och min partner har undrat samma som du .Vad vi har kunnat göra annorlunda, vilka fantasier jag velat förverkliga osv. Men mitt problem har varit att jag inte velat göra det med den personen. Det har känts för nära och för sent på något sätt.

    NU säger inte jag att detta är din partners problem alls. Det kan ju vara andra anledningar. Visst kan det vara någon annan som spökar men då är det ju in princip samma sak att personen saknar något och på ett sätt lämnat förhållandet Det kan vara svårt att prata om dessa grejorna öppet eftersom det är så lätt att såra varann, men har ni försökt att kommunicera om detta? Kanske testa parterapi, försöka ha närhet utan sex ett tag. Se till att få längta lite efter varann, kanske vara på var sitt håll. Ofta är det sådant som kan förändra. Försöka prata med varann om vad det var man blev kär i osv.

  • Anonym (Förnyelse)
    Anonym (man) skrev 2020-11-19 10:19:14 följande:
    Så sorgligt att läsa den här sortens kommentar. Svårt att säga vem som det är mest synd om - du som verkar behöva byta partner med jämna mellanrum för att behålla din sexlust, eller din partner som har att välja mellan att leva utan sex eller göra slut. Nu är sexlust inte något som man kan styra över viljemässigt i särskilt hög grad (även om man kan jobba på att skapa omständigheterna för att hålla den levande) men problemet är ju att din lust är kopplat till en situation - det nya och oförutsägbara - snarare än din partner. För mig som känner lust till min partner för den hon är - inte för att vi råkar vara i en viss situation - känns det både märkligt och lite kallt. Visst var det mer spännande i början men hade jag tappat lusten bara för att det inte var nytt skulle jag veta att mina känslor för henne inte var särskilt starka i vilket fall. Du kanske bara inte har hittat rätt person.
    Jag tror kvinnors sexualitet i högre utsträckning fungerar så här. Många berättar om liknande. Jag tror inte att det berott på mina partners eller att det inte varit rätt, för alla har varit rätt i den tid jag mött dem. Men jag fungerar så i allt jag gör att jag behöver mycket variation. Har tex en vän som kan se samma filmer och serier om och om igen. Sett favoritfilmen kanske hundratals gånger och sätter på samma gamla låtar från svunna tider. Jag klarar inte se något om jag vet vad som ska komma. Måste ha ny musik, vill resa till nya platser, äta nya maträtter osv. Ja kan absolut älska en person trots att jag inte tänder på den längre eller finner sexet särskilt spännande. Men jag är mer psykosexuell än fysiskt sexuell. Den mentala åtrån som Matilda här i tråden talar om är samma för mig.

    Män gillar att ha sex för sexets skull vilket jag tror är en del av varför kvinnor lessnar. De känner inte att det är "dem" de tänder på" utan mer handlingen och behovet (rekvisitan). Pungen ska tömmas. Att inte veta vad som ska hända och att bli överraskad och åtrådd är viktigare för kvinnor.
  • Anonym (Förnyelse)
    Fjäril kär skrev 2020-11-19 16:17:50 följande:

    Om din partner får orgasm så blir hen ju tillfredsställd.

    Vad är det du tycker saknas/fattas?

    Åtrå? Engagemang? Saknar du att bli sedd? Har hen blivit tråkig? Vill hen bara få det överstökat? Vad är skillnaden från förr?


    Man kan ju bli tillfredsställd eller få orgasm snarare utan att vare sig vara varken kåt eller ha särskilt kul. Mekaniskt sex...att vara tillfredsställd är ju något helt annat som innefattar många sinnen enligt mig.
  • Anonym (Förnyelse)
    Anonym (man) skrev 2020-11-19 14:29:04 följande:
    Man kan kontra med att du (och kvinnor som tänker som du) inte tänder på din/er partner utan på nyhetes behag och situationen - snarare än en åtrå för just honom. Känns ju inte så speciellt om man blir "åtrådd" bara för att man är ny snarare än för den man är som person.
    Jag tror inte att det är korrekt. Visst tänder jag på just den personen jag har sex med annars hade jag ju kunnat ligga med vem som helst?! Det är vanan och det förutsägbara som tar död på lusten till sex och åtrån, även om jag objektivt kan tycka partnern är attraktiv och vilja vara nära fysiskt. Blir inte så kåt bara som jag blir i början när allt är nytt.
Svar på tråden Kan inte tillfredsställa min partner