Inlägg från: Solblomma30 |Visa alla inlägg
  • Solblomma30

    Pojke verkar känslig för ljud (orolig)

    Jag har fyra barn utan diagnoser. De har alla gått på tå i perioder, och är/har varit rädda för höga ljud. Jag var själv livrädd för höga ljud som barn. Minns att jag låg under ett bordet i källaren på nyårsafton när smällarna satte igång.

    Min treåring är livrädd för blendern, hårfönen, dammsugaren och elvispen här hemma. 15-månaderspojken är inte rädd än, men det brukar komma när de blir lite äldre. Han har dock börjat gå på tå nu, såg det för första gången igår :)

    Min äldsta tjej snurrade runt mycket, gick baklänges och på både häl och tå periodvis. Treåringens bästa sysselsättning är att rada upp grejer noga.

    Det är helt normalt att barn håller på med sånt, och jag tror att du ska försöka se till helheten. Är ditt barn socialt? Fastnar hon helt i märkliga beteenden? Hur är motorisk och språklig utveckling? Finns det avvikelser i det sociala och i språklig och motorisk utveckling samtidigt som hon sysslar med speciella beteenden så kan det ju vara uppmärksamhetssignaler. Annars kan du lugna dig och låta henne gå på tå :) Barn upptäcker ju världen genom att testa olika sätt att gå/titta/låta osv.

Svar på tråden Pojke verkar känslig för ljud (orolig)