Inlägg från: Anonym (E.Matilda) |Visa alla inlägg
  • Anonym (E.Matilda)

    Planera för barn 2022

    Jag och min kille har inte träffats allt för länge men vi båda har väldig barnlängtan. Tanken för mig var att jag skulle vilja börja skaffa barn nästa år med tanke på jobbet. Men iom att jag byter arbete nu så vill jag inte vänta 2 nya år tills jag blivit mer erfaren på jobbet. Sen kom han hem för några veckor sedan och sa att han tyckte det var dags att sluta med p-piller för att ge min kropp en chans att ställa om sig. Så igår tog jag sista pillret. Tanken är väl att låta sommaren gå och fokusera på boende och sen eventuellt börja försöka efter augusti.

  • Anonym (E.Matilda)
    Pao93 skrev 2021-05-26 16:20:29 följande:

    Hej! Vad spännande! Då är du också ny här i tråden gissar jag? Vi är på vårt första försök nu :) Jag känner mig lite ensam I alla tankar och förhoppningar som surrar i huvudet. Har du någon i din närhet att bolla med? Jag har många vänner men jag är så rädd för att börja känna extra press med ju fler som vet om.


    Ja men precis så är jag ny här. Har hittils bara berättat för 3 av mina närmsta vänner att vi har pratat om att sluta skydda oss, men ej att jag nu har slutat med p-piller. Så har väl inte bollat jättemycket med dom. Sen har inga av mina vänner barn ännu förutom 1.

    Vad kul att ni börjar försöka! Önskar er stort lycka till!
  • Anonym (E.Matilda)
    Pao93 skrev 2021-05-27 14:22:28 följande:

    Har räknat lite mer noggrant på det och BIM är lördag eller söndag. Jag håller er uppdaterade och vill gärna höra hur det går för er andra :)

    Nej du har ju rätt i det att omkring ägglossningen om du ligger typ varannan dag ska det vara hyfsad chans har jag förstått det som. Men det ska ju kännas bra med. Har någon av er här inne upplevt det som stressande att man ligger mer på beställning? Nån som har något trick för att undvika en känsla av att ligga på schema? :)


    Åå så spännande, ja du får hålla oss uppdaterade!

    Nu har ju vi inte tänkt börjat försöka ännu så har inte behövt uppleva den stressen. Men däremot så märker jag av att lusten har ökat för oss båda nu när vi pratat och bestämt oss för att jag skulle sluta med p-pillrerna. Så vi får se hur det här med att vänta till efter sommaren kommer fungera för vår del haha!
  • Anonym (E.Matilda)
    Pao93 skrev 2021-06-01 11:33:40 följande:

    Är på BIM+3. Så kan ju vara att det är för tidigt helt enkelt, eller så kommer mensen snart. Jag kommer testa igen på fredag morgon, visar det inget så ringer jag gyn så får de ta blodprov eller något. Är jag gravid så är jag i v.5+2 nu.


    Hur gick det för dig?

    Själv har vi haft mycket oskyddat sex sedan jag slutade med p-piller vilket inte alls var planen initialt. Men efter en sprucken kondom tänkte vi att äsch vi vill ju ha barm så varför skydda oss? Jag har aldrig vetat när jag har ägglossning och innan jag började med piller som 19åring kunde jag ha cykler på allt från 28-54 dagar. Så när jag slutade med preventivmedel nu så köpte jag hem Natural Cycles i hopp om att kunna lära mig identifiera min ägglossning. Utifrån den temperaturstegring som nu skett så visar den att jag hade ägglossning för två dagar sedan. Det innebär att vi haft oskyddat samlag 3 gånger under mitt "fertila fönster" varav en gång på ägglossningsdagen.

    Nu är det alltså bara att vänta på att kunna ta ett gravtest.
Svar på tråden Planera för barn 2022