• Olivera

    Hur tusan får ni era barn att sova om nätterna?!

    Åh det är tungt !! Min erfarenhet är att det går i faser, tyvärr. Om en vecka eller en månad kommer det vara annorlunda ( och då strular det väl med nåt annat :) ) Försök hålla ut och kolla om det kan bero på nåt fysiskt såklart , täppt i näsan eller ont i magen eller så ? Annars är det nog psykiska grejer och utveckling som dom bara behöver ta sig igenom... Och även fast det går över är det ju supertungt medan det varar! Har du nån som kan avlasta dig och kanske ta en timme eller två när du är som mest sliten och less på natten? Håll ut kämpa på och du är bra , det är TUFFT att vara småbarnsmamma! Det kommer gå över.

  • Olivera
    anonym2005 skrev 2020-12-23 01:25:45 följande:

    Man känner sig superdålig som mamma! Jag gör det i alla fall.

    Ska jag låta honom skrika tills han lägger sig?

    Jag

    har funderat på om detta är någon sorts maktkamp för att han ska se om han kan få mig att ge honom flaskan eller ta upp honom eller något.

    Men samtidigt blir jag ju kluven, tänk om han verkligen är hungrig?


    Åh vet du jag utgick ifrån att han får sova/somna med dig, låt honom göra det så löser det sig nog! Ettåringar som sover själv i egen säng utan problem går nog inte många på hundratalet... välj en enkel / enklare tillvaro och låt honom sova på ett sätt som han kan sova! Så får ju du sova också. Du behöver inte oroa dig att han ska sova med dig för evigt eller så, sånt där går över, han är fortfarande jätteliten!

    Du kan ju eventuellt prova ge honom vatten istället för mjölk / välling och se om han accepterar det, det kan nog vara svårt för ett barn att sluta äta på natten men det är klart det går att vänja dom när dom är redo. Men välj en strid i taget! Att han ligger själv och skriker efter flaska istället för att sova blir ju inte bra för varken honom eller dig tänker jag... och du behöver inte lösa alla problem samma dag! Det händer så mycket i ett litet barns liv hela tiden, mycket är bara att vänta ut och när man ser tillbaka går det mesta över ganska fort ( även om det inte känns så när man ligger där som vaken outsövd mamma!) kram till dig !
Svar på tråden Hur tusan får ni era barn att sova om nätterna?!