Inlägg från: Anonym (X) |Visa alla inlägg
  • Anonym (X)

    Tycker du att det är okej att snoka i sin partners mobil/dator?

    För några år sedan var jag gift med en man. Vi har ett barn ihop. Han betedde sig annorlunda i några månader så jag kände på mig att något var fel. Jag frågade honom till och med om han hade träffat någon annan men han sa prompt nej. Han skyllde på diverse olika saker: problem på arbetet, stress, trötthet med mera.

    Min magkänsla sa dock att det fortfarande var något som inte stämde så jag bestämde mig för att snoka i hans mobil och där framgick det att han hade haft ett förhållande med en annan kvinna, bakom min rygg, i flera månader. Den här kvinnan var till och med gravid med hans barn, i vecka 20.

    Det jag gjorde kanske är brottsligt men det bryr jag mig inte om, helt ärligt. Jag anser att det han gjorde mot mig är så mycket värre. Det är inte ens jämförbart i min värld. Så visst, det jag gjorde är brottsligt, men det bryr jag mig inte om och jag varken har eller kommer att be om ursäkt för det.

    Jag konfronterade honom direkt och vi skilde oss. Han är inte tillsammans med den andra kvinnan idag. Det höll visst inte länge. Jag är så glad att jag litade på min magkänsla och tittade i hans mobil. Vem vet hur länge till jag annars hade fortsatt leva i en lögn, med den där skithögen?

    Så som svar på ts fråga: ja, rent moraliskt så tycker jag verkligen att det är okej att snoka i mobilen, OM man misstänker det jag misstänkte, eller något annat fuffens då.

  • Anonym (X)
    Anonym (!!!) skrev 2021-01-29 17:12:17 följande:

    Vad är det med folk???

    Man rotar inte i andras mobiler eller datorer. Man öppnar inte andras post eller kollar i plånböcker. Man förföljer ingen för att "kolla upp"

    Har man sådana kontrollbehov så ska man inte ha något förhållande

    överhuvudtaget.


    Läs min kommentar som är en liten bit högre upp i tråden. Ser också att Anonym (???) har förklarat för dig. Tycker du fortfarande att det är fel?
  • Anonym (X)
    Anonym (!!!) skrev 2021-01-29 19:27:09 följande:

    Ja - jag tycker fortfarande att det är fel - tvärfel!

    Man kan kommunicera med varandra men att snoka i andras privatliv???

    Du har nog dåligt självförtroende kanske - vågar inte lita på in partner?

    Var det din svartsjuka som gjorde henne intresserad av andra?

    Bara spekulationer förstås men  ... inte friskt att kolla upp sin partner på det viset.

    Vill hon inte ha dig? Nähä, dåså. Hitta något bättre!

    Hänt mig också men jag behövde inte sänka mig till att rota.


    Du har uppenbarligen inte läst mitt inlägg..du blandar ihop mig med en annan. Titta vem du citerar innan du citerar.
  • Anonym (X)
    Anonym (Mimmi) skrev 2021-01-29 21:19:13 följande:

    Bara för att du lyckades bilda familj med en skithög gör det inte mer rätt att snoka i andras privata saker.


    Jag är glad att jag gjord det så jag fick reda på sanningen och kunde lämna skithögen men visst, det var jättefel av mig att snoka. Det skulle istället ha pågått hur länge som helst. Lol.
  • Anonym (X)
    Anonym (!!!) skrev 2021-01-29 21:25:05 följande:

    Har jag missat det så faller misstaget helt på mig - absolut!

    Vidhåller trots allt det jag tidigare skrivit.

    Skulle aldrig någonsin snoka - är bara ett sätt att gräva ner sig i vad man redan tror. 


    Jag fick reda på, efter att jag snokat i min före detta mans mobil, att han hade haft ett förhållande med en annan kvinna, bakom ryggen på mig, i flera månader. De väntade dessutom barn. Jag är glad att jag snokade, för vem vet hur länge det annars hade pågått.
  • Anonym (X)
    Anonym (Mimmi) skrev 2021-01-29 22:22:36 följande:

    Jo, det var fel att snoka.

    Därför ska man ha lösenord som partnern inte känner till.


    Det var det enda rätta i det här läget. Jag snokar mycket hellre än att fortsätta leva med en skithög, det tror jag också att du gör. ;)
  • Anonym (X)
    Anonym (!!!) skrev 2021-01-29 22:37:45 följande:

    Inte mitt fel att folk inte kan uppföra sig. 

    Kommer aldrig att snoka i min gummas mobil ändå.

    Vill hon ha mig så klarar hon nog av det - annars inte.

    Vi är särbo ... borde väl kunna ge en massa uppslag till otrohet och sned-knulla men ... vi är faktiskt trygga med varandra.

    Funkat i typ 7 år...


    Har någon sagt att det är ditt fel??

    Okej, men nu så kanske du inte är i samma läge som jag var i - att du märker på din partner att något är fel. Min magkänsla hade rätt och hade jag inte snokat så vem vet hur länge jag så hade fortsatt leva med den där människan.
  • Anonym (X)
    Kentaur skrev 2021-01-30 05:27:18 följande:

    Det finns mycket värre svek än otrohet.,

    Du har fortfarande fel och vi som inte håller med dig har dessutom lagen på vår sida. När allt kommer kring så är det lagen som definierar vad som är rätt och fel, det är därför vi har den.

    Dataintrång är olagligt, otrohet är det inte.


    Jag vet att du har skrivit det i en annan tråd, ja. För mig och många andra är otrohet det absoluta sveket i ett förhållande. Du kanske är ok med att bli bedragen, det betyder inte att andra är det. Att du anser att det finns mycket värre svek än otrohet är din åsikt, inte alla andras.

    Jag har inte fel. Det jag gjorde kanske var olagligt men jag har inte fel i att jag rent moraliskt skiter fullständigt i om jag snokade eller inte. Hade jag inte gjort det så kanske jag hade levt med den där människan hur länge som helst, så jag är väldigt glad att jag snokade - då får det vara hur olagligt det vill. :)

    Så du menar alltså att bara för att otrohet ej är olagligt så är det okej i din värld? Du verkar vara en lustigkurre du. Du kanske tycker att allt som ej är olagligt därmed är okej. Vilket tragiskt synsätt.
  • Anonym (X)
    Kentaur skrev 2021-01-31 06:19:23 följande:

    Hur sjutton kan du göra den tolkningen???

    Är precis allt antingen eller, svart eller vitt i din värld?

    Allt som inte är olagligt är inte ok men det anser du?

    Det måste du göra eftersom du tror att jag tänker så.


    Kanske du ska läsa det du skrivit så kan du ju fundera på varför man gör dessa tolkningar? Om du nu kan lista ut det.
  • Anonym (X)
    Kentaur skrev 2021-01-31 10:57:28 följande:

    jag gör det och jag läser dessutom utan att göra egna tolkningar.

    Du å andra sidan gör en massa tolkningar och värderingar i det du läser.

    Beror det på dålig läskunnighet eller för att du strider för rättigheten att ha rätt eller vill du bara tjafsa föär att få må lite bättre? Jag undrar seriöst.

    Besvara frågan hur kan du göra den tolkning du gör?


    Det finns mycket värre svek än otrohet.,

    Du har fortfarande fel och vi som inte håller med dig har dessutom lagen på vår sida. När allt kommer kring så är det lagen som definierar vad som är rätt och fel, det är därför vi har den.

    Dataintrång är olagligt, otrohet är det inte.

    ??????

    Detta är ett exempel på vad du skrivit i tråden. Jag lägger inte in några egna värderingar alls, utan jag läser det du skriver.

    Du förstår fortfarande inte att något kan vara moraliskt fel. Du fortsätter hela tiden att prata om lagen och säga att dataintrång är olagligt medan otrohet inte är det. INGEN har sagt att otrohet är olagligt. Däremot så är det (i min värld och i många andras) ändå mycket värre att ha ett förhållande med någon annan bakom sin partners rygg i flera månader och skaffa barn med någon annan bakom sin partners rygg, även fast det inte är olagligt. Capish?

    Du skriver också hela tiden att det är lagen som definierar vad som är rätt och fel. Det är snarare du som ser allt som svart eller vitt. Lagar är skapade av människor, för människor. Du verkar inte kunna förstå att även fast något är olagligt så behöver det inte vara moraliskt fel och därför kan moralen ofta överstiga lagen. Det kan vara mer rätt att följa moralen även fast man bryter mot lagen.

    Du fortsätter dock att tjafsa om lagen hela tiden. Vi alla vet att dataintrång är olagligt men som du uttrycker dig, inte bara i texten jag kopierade och klistrade in ovanför, så handlar allt om vad som är lagligt och icke lagligt. Otrohet verkar inte vara moraliskt fel i din värld, som du uttrycker dig, eftersom att det inte är olagligt. Varför skulle du annars envisas med att hela tiden skriva att dataintrång är olagligt medan otrohet inte är det? Ingen har påstått att otrohet är olagligt men det kan väl ändå vara fel?
  • Anonym (X)
    Kentaur skrev 2021-02-03 23:35:38 följande:

    Men vad är det med dig människa?

    Tråden handlar inte om vad man anser om otrohet i sig. Det är inget jag yppat ett ord om och du kan inte projicera dina åsikter på mig och sedan ställa mig till svars för det. Det är vad du gör  hela tiden. Det är inte ett ok sätt att diskutera på.

    Jag förstår otroligt mycket mer än vad du vill att jag ska förstå. Att jag inte håller med dig betyder inte att jag inte förstår. Du dumförklarar dig själv när du uttrycker dig som du gör. Försöka att vara saklig när du diskuterar.

    Annars visar du att du bara vill bråka och tjafsa för rent krasst är det mig som person du attackerar och inte mina åsikter.

    Skärp dig.

    Det finns inte en enda moral, din. Moral är olika för alla människor eftersom den grundar sig på värderingar som grundar sig bla på erfarenheter och kunskap. Att DU tycker att något är fel betyder inte att alla tycker så. Att någon har en annan åsikt betyder inte att någon tycker att det är rätt.

    Du behöver bena ut vad det är du tycker och varför du ser allt i svartvitt, de som inte håller med om en sak måste också tycka tvärtom i allt. Ditt argumenterande är inte ok någonstans.

    Skärp dig.

    Jag tjafsar inte. Du gör det.

    Jag talar om vad som är olagligt. Ett brott mot lagen är alltid värre än något som inte är olagligt.

    Våra lagar bygger idag inte på högst tveksamma moraliska värderingar så som de gjorde förr. Idag bygger de på fakta och objektivitet. Detta för att det inte ska bli en massa emotionellt dravel i rättegångar, gråtpartyn om vem det är mest synd om för att trycka dit en förövare så hårt som möjligt och helst avrättas långsamt och plågsamt.

    I den här tråden ställs ett kriminellt beteende, dataintrång mot något full lagligt som de en fjärdedel svenskar någon gång gjort. Bara det.

    Man kan inte rättfärdiga ett brott och kriminellt beteende med en tveksam  moralpanik om något en mycket stor andel av befolkningen gör eller har gjort .


    Fast du har ju själv blandat in dina egna åsikter om otrohet? Du har själv skrivit att det inte är hela världen, att det finns mycket värre svek än otrohet så nja, jag projicierar inte. DU kanske tycker att det finns mycket värre svek än otrohet, andra tycker inte det.

    Sluta göra dig själv till ett offer, pinsamt att se. Jag har inte påstått att åsikter och moral inte kan skilja sig åt, det är ju du som sitter och säger att det finns mycket värre svek än otrohet, som att det skulle vara någon allmän sanning som gäller för alla?

    Väldigt många tycker att otrohet är moraliskt fel och ofta kan moral gå före lagen. Ett brott mot lagen är alltid värre än något som ej är olagligt, rent juridiskt JA - då är det ju värre, men moraliskt så behöver det inte vara det. Att gå mot röd gubbe vs att snacka skit om sitt barn bakom ryggen på hen - det ena är olagligt, det andra är inte det. Jag vet då vad jag tycker är värst.

    Vi vet redan att otrohet inte är olagligt medan dataintrång är det? Det handlar inte om det, det handlar om att något som inte är olagligt ändå kan ses som värre av många, än något som är olagligt.

    Tråden handlar inte om vad som är lagligt eller inte lagligt, det handlar om vad vi tycker, det står ju tydligt i rubriken, så jo, vi kan visst rättfärdiga dataintrång med ett beteende (otrohet).

    Herregud människa, skärpning!
  • Anonym (X)
    Kentaur skrev 2021-02-04 12:27:48 följande:

    Projicera inte DINA känslor på mig för det är vad du gör.

    Jag har aldrig skrivit att det inte är hela världen. Det är dina känslor du projicerar på mig.

    Jag gör mig definitivt inte till ett offer. Åter är det du som projicerar. Sluta med det.

    Skärp dig. Allvarligt. Sluta projicera.

    Tråden ställer kriminella handlingar mot upplevelser. Jag förstår att du har ganska luddiga begrepp om vad tråden handlar om eftersom du projicerar dina känslor på allt det du läser. Det betyder att du får det till att bli ett helt annat sammanhang än vad det i själva verket är.


    Du har ju uppenbarligen ingen koll alls på vad du skriver! Du har själv skrivit att det finns mycket värre svek än otrohet. Du har alltså själv blandat in dina egna åsikter om otrohet, jag har inte gjort det åt dig. Jisses, människa.. återigen gör du bort dig. Jag projicerar inte alls men du kan ju fortsätta intala dig det.

    Citat från dig (kan inte göra citationstecken via mobilen): Tråden handlar inte om vad man anser om otrohet i sig. Det är inget jag yppat ett ord om och du kan inte projicera dina åsikter på mig och sedan ställa mig till svars för det. Det är vad du gör hela tiden. Det är inte ett ok sätt att diskutera på.

    Du HAR yppat ett ord om det. Gå tillbaka och läs vad du själv har skrivit. Gör om, gör rätt.

    Ytterligare ett citat från dig: Annars visar du att du bara vill bråka och tjafsa för rent krasst är det mig som person du attackerar och inte mina åsikter.

    Skärp dig.

    Här gör du dig själv till ett offer. Attackerar dig som person? Snälla.

    Tråden handlar inte om vad som är okej/inte okej rent juridiskt! Läs rubriken och trådstarten, där framgår det tydligt att ts är ute efter att höra vad vi TYCKER, inte vad lagen säger. Gör om, gör rätt.
  • Anonym (X)
    Anonym (Sunt) skrev 2021-02-04 01:48:04 följande:

    Det är säkert så att hen försöker döva sitt samvete över en otrohet från sin sida och därför resonerar lite skevt som många brukar göra när de går emot eller plötsligt ändrar sina värderingar, för att de blev lite sugna på annat när livet sög.

    Att intala sig själv att det är inte farligt eftersom det inte är olagligt, samt att påpeka/tänka att det finns mycket värre svek än otrohet låter som klassiska tragiska ursäkter från en tragisk person på de otrognas sida...


    Haha, exakt!
Svar på tråden Tycker du att det är okej att snoka i sin partners mobil/dator?