Inlägg från: Anonym (Sunt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Sunt)

    Tycker du att det är okej att snoka i sin partners mobil/dator?

    Kentaur skrev 2021-01-29 14:04:11 följande:

    Moral och etik är individuellt som synes.

    Jag anser att brott inte på något sätt är försvarbart. Speciellt inte då brottet är riktat mot mig, vilket TS de facto frågade efter. Ts frågar också om otrohet är en bra ursäkt för att begå brott.

    Och nej, det kan aldrig vara det eftersom otrohet inte är olagligt medans dataintrång de facto är brottsligt.

    Allt brottsligt är per definition fel, det är därför vi har lagar för att förklara för menigheten vad som är RÄTT och vad som FEL. Sen att du har en annan åsikt framgår rätt tydligt, att lagen är något man förhåller sig till som allt annat: man följer den om man har lust och struntar i den om man känner för det. I mina ögon är det djupt oetiskt.


    Men att va orogen är ok bara för att det inte är olagligt eller?
  • Anonym (Sunt)
    Anonym (Njae...men ja, är väl ok.) skrev 2021-01-29 16:44:46 följande:

    Då hon blir lugn av att få kolla min mobil så är det väl ok. Själva principen, rent generellt är det kanske fel men jag märker ju hur hon blir om hon inte får kolla mot när hon får kolla och jag har ändå inget att dölja så det är ok.


    Får man fråga vad detta kontrollbehov kommer sig av?

    Har du tidigare dolt något så du skadat förtroendet eller har hon tidigare erfarenheter av att bli bedragen?

    Eller är hon bara svartsjuk som person?
  • Anonym (Sunt)
    Anonym (X) skrev 2021-01-31 11:24:47 följande:

    Det finns mycket värre svek än otrohet.,

    Du har fortfarande fel och vi som inte håller med dig har dessutom lagen på vår sida. När allt kommer kring så är det lagen som definierar vad som är rätt och fel, det är därför vi har den.

    Dataintrång är olagligt, otrohet är det inte.

    ??????

    Detta är ett exempel på vad du skrivit i tråden. Jag lägger inte in några egna värderingar alls, utan jag läser det du skriver.

    Du förstår fortfarande inte att något kan vara moraliskt fel. Du fortsätter hela tiden att prata om lagen och säga att dataintrång är olagligt medan otrohet inte är det. INGEN har sagt att otrohet är olagligt. Däremot så är det (i min värld och i många andras) ändå mycket värre att ha ett förhållande med någon annan bakom sin partners rygg i flera månader och skaffa barn med någon annan bakom sin partners rygg, även fast det inte är olagligt. Capish?

    Du skriver också hela tiden att det är lagen som definierar vad som är rätt och fel. Det är snarare du som ser allt som svart eller vitt. Lagar är skapade av människor, för människor. Du verkar inte kunna förstå att även fast något är olagligt så behöver det inte vara moraliskt fel och därför kan moralen ofta överstiga lagen. Det kan vara mer rätt att följa moralen även fast man bryter mot lagen.

    Du fortsätter dock att tjafsa om lagen hela tiden. Vi alla vet att dataintrång är olagligt men som du uttrycker dig, inte bara i texten jag kopierade och klistrade in ovanför, så handlar allt om vad som är lagligt och icke lagligt. Otrohet verkar inte vara moraliskt fel i din värld, som du uttrycker dig, eftersom att det inte är olagligt. Varför skulle du annars envisas med att hela tiden skriva att dataintrång är olagligt medan otrohet inte är det? Ingen har påstått att otrohet är olagligt men det kan väl ändå vara fel?


    Det är säkert så att hen försöker döva sitt samvete över en otrohet från sin sida och därför resonerar lite skevt som många brukar göra när de går emot eller plötsligt ändrar sina värderingar, för att de blev lite sugna på annat när livet sög.

    Att intala sig själv att det är inte farligt eftersom det inte är olagligt, samt att påpeka/tänka att det finns mycket värre svek än otrohet låter som klassiska tragiska ursäkter från en tragisk person på de otrognas sida...
  • Anonym (Sunt)
    Anonym (Mimmi) skrev 2021-02-04 09:59:57 följande:

    Det är 56% som tycker att det är"aldrig okej, inte ens vid misstanke om otrohet eller något annat fuffens.

    Jag är en av dem, trots att jag aldrig någonsin varit otrogen. Hur ska du förklara det då?

    För mig står lagen över moralen. För mig finns också värre svek än en tillfällig otrohet. Ett förhållande bakom ryggen vore hemskt, men det förlåter inte en olaglig handling.


    Att vi tänker olika och att det finns inga regler utan undantag. Men men tanke på att ca 50 procent är eller har varit otrogna så lär merparten av dem vara "på de otrognas sida" iaf.

    Ok, för mig står moralen över lagen i vissa lägen och det gör den nog för de flesta. Tycker du inte att det är okej att köra lite för fort om du tex har en svårt sjuk person med dig som måste till sjukhus fort och alla ambulanser är upptagna? Är det också oförlåtligt?
  • Anonym (Sunt)
    Kentaur skrev 2021-02-04 10:52:16 följande:

    Ska man skratta eller gråta.

    Allvarligt talat.

    Dina halmgubbar är bara pinsamma för dig.

    Du tror på allvar att alla med samma erfarenhet måste ha samma åsikt?

    Att om man har en annan åsikt så måste man ha en annan erfarenhet?

    Ja jisses, det finns folk till allt.

    Jag säger bara som så att jag väljer mina vänner mer nogrant än så här. Jag har kravet att de msåte kunna tänka utanför sig själva en anings.


    Nej, om du läste mitt svar till mimmi så ser du att jag inte tror det nej. Jag skrev att vi tänker olika och det är fine!

    Sedan har du ingen aning om vilken sorts vän jag är. Men de vänner jag har är nära vänner som jag haft i många år, de allra flesta. Och vi tänker inte alltid lika men respekterar varann ändå. Ha en fin dag:)
Svar på tråden Tycker du att det är okej att snoka i sin partners mobil/dator?