• AMCG

    Förskoleålder - vilka tider går era 1.5-2.5 åringar?

    Mina har tyvärr fått gå 10 h eftersom jag pendlar långt. Nu är det bättre när jag jobbar hemifrån (ca 07:30-16:30 plus/minus beroende på komptidsbehovet). Har inga släktingar som kan hämta tidigt tyvärr. De har klarat det fint. Skulle önska de kunde gå kortare dagar men när jag har möjlighet så får de det emellanåt.

    Mamma-med-dåligt-samvete

  • AMCG
    Hallonpaj83 skrev 2021-02-22 08:20:27 följande:

    Han vill ha hand om henne ett par månader i sommar, vilket såklart är helt okej. Menar bara att jag anser att mindre barn mår bäst hemma där de hela tiden får odelad uppmärksamhet. Men vet att många anser att det är bra att skolas in tidigt.


    Är inte åsikten ?bra att skolas in tidigt? egentligen bara en ursäkt för att styrka det val som en del föräldrar måste ta för de inte har möjlighet att vara hemma längre och därmed dämpa sitt dåliga samvete? Det ligger i människans natur att i efterhand (och undertiden) försvara sina beslut oavsett om de var dåliga eller bra (att köpa ett hus som rasade dagen efteråt var kanske inte så smart men köparen har ändå en förmåga att förvara beslutet. Det är så vi människor är programmerade).

    Behovet av att socialisera med andra barn kan man lika gärna göra genom att hitta barn att umgås med på veckor och helger istället för att gå i förskolan (allt blir vad man gör det till).

    Vi skolade in våra barn tidigt på grund av ekonomiska skäl. Jag hymlar inte med att jag personligen tyckte det var för tidigt.

    Det är väldigt fint att ni har möjligheten att låta ert barn vara hemma längre. Vi är bekanta med ett par där den egna jobbat skift och de kan dra ut på ledigheten genom att pappan har barnet när han har ledigt och mamman jobba de dagarna. Galet smidigt.
Svar på tråden Förskoleålder - vilka tider går era 1.5-2.5 åringar?