Inlägg från: Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)

    Kvinnor mår bättre som singlar än män?

    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-04-02 09:39:44 följande:

    Det finns två aspekter av detta. Dels att studier helt riktigt visar att kvinnor (generellt) tar större ansvar i en relation (däremot har män fortfarande större ekonomiskt ansvar). Varpå frånskilda kvinnor får det sämre ekonomiskt, men bättre på andra sätt. För män är det tvärtom. Men det handlar också om vilka män som har störst sannolikhet att öht vara i en relation. Högutbildade och högavlönade män lever längre och har bättre hälsa, än lågutbildade och lågavlönade. De förstnämnda har också lättare att träffa kvinnor, skaffar fler barn osv, ofta flera barnkullar. Det handlar alltså dels om att män tjänar mer än kvinnor på att vara i en relation, på alla sätt utom ekonomiskt, dels om att de män som har störst chans att få och behålla relationer, har bäst hälsa och förutsättningar från början. Kvinnor väljer helt enkelt bort män med sämre förutsättningar. Och ja, andelen ratade män ökar, vilket är ett samhällsproblem.


    En av få kvinnor på forumet som inte helt ignorerat:


    https://fof.se/tidning/2018/8/artikel/farre-man-blir-pappor


    De flesta kvinnorna här på forumet vägrar läsa och än mindre ta till sig det växande samhällsproblem detta innebär.


    Man hoppas att de inte hör söner...

  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Mimosa86 skrev 2021-04-02 09:51:42 följande:

    Intressant studie jag gjort på egen hand bland våra bekanta:

    Kvinnor i relation (ink migsjälv) klagar på att de inte får ihop livspusslet. Frånskilda kvinnor med barn vv har alla hittat balansen.

    Män i relation klagar aldrig på livspusslet.

    Frånskilda män med vv barn har svårt att få balans i livet och får inte ihop livspusslet utan hjälp av sina föräldrar.


    Pojkar leker inte mamma, pappa, barn och drillas inte från det de lärt sig gå i känslor/relationer.


    Pojkar uppfostras fortfarande enligt kravspecen från 1985 och förväntas sedan vara rustade för ut millimeterjämställt samhälle där kvinnorna har kört om utbildningsmässigt samtidigt som kvinnorna ställer orimliga krav både på sig själva och sin omgivning.  Självklart går det åt helvete.

  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    "Inte då, detta är en jättebra artikel. Men frågan är, vad ska vi göra åt det? Har du själv en lösning?"
    Lösningen är att ta tag i problemet redan i skolan och uppmuntra pojkar att satsa på sina studier. Flickorna är mognare och har detta gratis i högre utsträckning.
    "Är lösningen att männen tar tag i sina liv eller ligger det på kvinnan att välja en man som vare sig har ekonomiska förutsättningar eller driv att avla barn med?"
    Har man låtit det gå så långt är det redan försent.
    "Du kommer då säga att ja men män har inga problem att bli ihop eller skaffa barn med en lågutbildad kvinna. Nej, sant. Men vi har olika standarder som mäter lämplighet hos en partner och framtida medförälder."
    Lågutbildade/avlönade män ratas alltså gäller min "lösning" längre upp.
    "För den krassa sanningen är som så att en kvinna med kass ekonomi kan ändå leverera i en relation utifrån emotionellt ansvar för barn, tar högre ansvar för barn i och med sitt deltidsjobbande, fixar hemma i större grad vilket innebär att mannen mer kan fokusera på sin karriär och obehindrat klättra på lönestegen jämfört med andra pappor som delar 50/50 på familjeansvaret då deras kvinna har en likvärdig karriär."
    Mannens försörjningsinstinkt kommer göra att han satsar ÄNNU mer på jobbet och därmed mindre på sin halva hemma. Vi utmanar urgamla beteendemönster som män och kvinnor byggt upp under lång tid. Människors hjärnor  lever fortfarande kvar på savannen. Feminismen vill förändra detta på ett par generationer och det anser jag är väl optimistiskt.
    MEN om en högutbildat kvinna väljer en lågutbildad man med dåliga ekonomiska utsikter. Vad kommer han bidra med i relationen utöver ekonomin? Kommer han ta huvudansvar för barnen? Se till att de har massäck, matchande kläder, nya vårskor samt att semesterlappen är inlämnad till föris på utsatt tid? Kommer hon kunna fokusera helhjärtat på karriären och klättra lönemässigt eller innebär denna relation att hon utöver sitt arbete också kommer få jobba mer i relationen för att få allt att fungera? Troligtvis. Och är det en smart kvinna så vet hon redan innan att en sådan relation kommer ledan henne till utbrändhet på nolltid, vilket kommer vara förödande för de eventuella barnen.
    Det är en fråga om uppfostran och utbildning. Välutbildade par är mer jämställda.
  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-04-02 10:37:41 följande:

    Jag tror att icke-karriär män med en karriärkvinna, ofta tar större ansvar för hem och barn än andra män, men inte alltid, och inte lika mycket som när det omvända förhållandet råder. En karriärman med en icke-karriärkvinna, får dra ett stort ekonomiskt lass men allt annat kan han ofta släppa. Han kan satsa helhjärtat på karriären, precis som du skriver. Kan en karriärkvinna det? Troligen inte, oavsett vilken typ av man hon träffar. Ur det perspektivet är kvinnors val att välja bort män med sämre förutsättningar, inte alls orimliga utan högst rationella. I alla fall så länge de inte bara väljer ur toppskiktet, och många är ju tillsammans med ?helt vanliga? män. Men andelen ratade män ökar ändå pga ökat mansöverskott, svårigheter för fler att komma in på arbetsmarknaden, samt att kvinnor drar ifrån utbildningsmässigt.
    Bra skrivet! :)
  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-04-02 10:17:41 följande:

    Jag vet inte om så många kvinnor har ignorerat det. Fakta är fakta. Frågan handlar nog mer om vad vi ska göra åt det? Ska kvinnor börja välja män de inte vill ha? Det är ju ingen lösning.
    Allt börjar med barnen. Män anpassar sig efter vad kvinnor efterfrågar om belöningen är tillräckligt stor.
  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Mimosa86 skrev 2021-04-02 10:57:10 följande:
    Som karriärsmamma själv (som tjänar mer än mannen) så skulle det aldrig funka med en man som inte (på samma sätt som jag) är spindeln i nätet med helikopterperspektiv på familjen. Jag hade aldrig orkat. Nu vet jag att min man har likadan koll som jag och gör samma uppoffringar som jag och tänker två steg innan för att det ska funka med barnen. Eftersom vi har likvärdiga karriärer så skulle de framstå som ytterst ologiskt att vi jobbar med typ samma men jag ska ändå dra större ansvar med familjelivet. Han har förståelse för min karriär.

    Men precis som du säger så innebär inte det per automatik att män med högre utbildning tar ett likvärdigt familjeansvar. Kanske att män med ett driv gör det för att de i sig själva har den egenskapen i sig, Men jag vet ju många vänner där båda har likvärdiga karriärer och där kvinnan tjänat lite mer men där hon ändå behövt gå ner och jobba 80% för att få livet att gå ihop. En uppoffring han aldrig gjort.

    Men oavsett, så är det bättre att leva ett ojämställt liv med iallafall bättre ekonomiska förutsättningar än en ojämställda liv med dålig ekonomi.
    Män offrar mer därför att det krävs av dem för att bli valda. Männen har anpassat sig efter kvinnornas efterfrågan.

    De män som inte klättrar i den sociala kötthögen blir ratade och ensamma eller får möjligen ta hand och en socialbidragsberoende lågutbildad kvinna och hennes fem barn med okänt antal pappor. 
  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Anonym (Ja så är det) skrev 2021-04-02 11:33:47 följande:

    Jag känner själv att jag mår som bäst när jag är singel, men vill ändå ha närhet och en partner som uppfyller mina behov av trygghet. Men jag tycker män är dåliga på att uppfylla mina behov av närhet och trygghet. Jag blir alltid besviken i ett förhållande. Jag vill ju ha familj och allt sånt, men ja jag vet inte, funderar på att skaffa barn själv men vill ju leva mamma, papp, barn, hus osv. Men män är så himla konstiga ofta, tar liksom inget ansvar för hem och hushåll, jag får säga till när lakan ska bytas osv.

    Jag mår bättre som singel, men jag mår fortfarande inte bra som singel då jag ändå vill ha en kärleksrelation, men det verkar inte finnas några män som kan uppfylla de behov jag har. Så himla tragiskt. Det finns inte bra män till alla kvinnor. Vissa blir utan, som jag då.


    Man ser det man vill se.
  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Anonym (Ja så är det) skrev 2021-04-02 11:43:06 följande:
    Hur menar du?
    Jag har gott om bra män i olika åldrar i min omgivning. 
  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Anonym (Ja så är det) skrev 2021-04-02 11:49:21 följande:
    Men de kanske inte finns på dejtingsajter då? Och hur vet du att de är bra män? Har du varit i förhållande med dem?
    Jag har känt flera av dem i mer än 40 år. Hur vet de att du är en bra kvinna?
  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Anonym (tvillingmamma) skrev 2021-04-02 11:53:26 följande:

    Längst ner på samhällsstegen finner vi tiggare och hemlösa typ. Nej, han klandrar inte dem, även om alla har ansvar för sina liv. Men självklart klandrar han inte människor som utan egen förskyllan har hamnat i stora svårigheter. Det han kritiserar är män som inte tar tag i sina liv och sen gnäller på att kvinnor inte vill ha dem. Typ många incels. I stället för att klaga över att kvinnor bara väljer vissa män (vilket inte ens stämmer), så kanske dessa ratade själar borde fundera på vad de egentligen har att erbjuda en partner? Så långt håller jag med honom.

    Hur tar man tag i sitt liv när man är 40+ och inte har läshuvud? Möjligheten att utbilda sig minskar med åldern. Även om du lyckas omskola dig är det inte säkert att arbetsgivaren vill ha dig eftersom du passerat bäst-före-datum och inte är lika billig och formbar som yngre är.


    Enligt min erfarenhet är just erfarenhet något arbetsgivare vill ha men inte vill betala för. Det är bättre att ha ryggen fri via formella meriter som rekryteringsansvarig.


    Samma sak gäller när du söker "jobb" som partner. Kvinnorna har en lång kravlista och vill gärna ha kvinnliga referenser som kan intyga att man är okej.


    Precis som när man har ett jobb är man mer attraktiv som gift. Kvinnor är försiktiga av naturen och satsar ogärna på ett wildcard.


    Sedan kommer man till anställningsintervjun (dejten) och då gäller det att lyssna intresserat på saker man inte är intresserad av, ställa frågor bara för att få det man redan visste bekräftat.


    Nästa steg är att klippa banden med polarna som hon inte gillar eftersom hennes kompisar, vänner och bekanta är intressantare.


    När vardagen infinner sig och nyförälskelsen släpper är det mannens jobb att blåsa liv i relationen först via traditionell uppvaktning och sedan genom att förvandlas till konflikträdd dörrmatta vilket gör honom oattraktiv vilket leder till Mission Impossible och det blir skilsmässa. Borta är kompisarna, släkten och så sitter han i en etta i förorten under en naken glödlampa, en klump i magen och hela livet bakom sig. 


    Hon sitter ensam i lägenheten, klappar katten och dricker té. Forskning visar att kvinnor trivs bra efter en skilsmässa :) Efter ett tag blir hon sugen på bekräftelse och då är det dags för en ny relation.

  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Lilla Selma skrev 2021-04-02 12:53:56 följande:
    Men varför ska man vänta till 40+ att ta tag i sitt liv ? Lite sent eller?
    Kolla självmordsstatistiken och fråga dem som gjort den.
  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Fast man är väl alltid sin egen lyckas smed?
    Liberal floskel. Om alla vore det skulle vi kunna avveckla socialtjänsten direkt.
    "Det är så konstigt. Kvinnor förväntas alltid styra upp män."
    Säger vem? Jag ser bara utredningar där både manliga och kvinnliga forskare anser att samhället borde göra mer för att inte främst pojkar men även flickor får en bra utbildning. Just nu är det fördel flickorna som har ca 70% av de högre utbildningsplatserna. Men när pojkarna anpassar sig efter kvinnors ökade efterfrågan på välutbildade män kommer förmodligen det hela balanseras. Samhället kommer dessutom fortfarande behöva sopåkare och undersköterskor som kommer se till att det finns sopåkare och undersköterskor även i framtiden.
    "Ingen har någonsin styrt upp mig. Det har jag fått göra själv. Jag sitter inte inne och väntar på att livet eller någon man ska leverera lösningar åt mig. Det gör jag själv."
    Är du representativ för alla kvinnor? Du vet om att det finns gott om kvinnor som går på försörjningsstöd?
    "Och jag vill inte ha en man jag ska fixa till. Jag vill ha en man med lika mycket driv, nyfikenhet och positivitet som jag själv."
    Här skiljer sig män och kvinnor åt som grupp.
    "Ja det är jättesynd om dessa män. Men det är inte en kvinnas ansvar av fixa dem"
    Det är inte mäns ansvar att se till att ta hand om kvinnor som knullat runt och har fem barn med okänt antal pappor och nu går på försörjningsstöd. Det tar soc hand om.
  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Anonym (Ally) skrev 2021-04-02 15:10:17 följande:
    Stor skillnad på en mamma som knullar runt och har 5 olika ungar och en man som sitter och surar framför datorn. Soc är inte inkopplade för att styra upp mamman, de är inkopplade för att ta hand om barnen. Det är ett barnperspektiv. Och det finns inga förmildrande omständigheter att en kvinna beter sig vårdslöst. Och knappast har någon man orkat försöka styra upp henne eftersom hon är just ensamstående.

    Självklart ska soc finnas till för svaga grupper! Alla människor kan falla. Alla kan vara med om något som vänder ut och in på livet. Har själv vänner som är förtidspensionerade. En kvinna som jobbat som undersköterska hela livet vars rygg är helt utsliten (obs mannen lämnade henne för en annan- så dagtid är hon helt själv), en annan kvinna kraschade då hennes traumatiska uppväxt med övergrepp blev för tungt för henne att bära. När barnen föddes väcktes allt till liv (obs inte heller då orkade mannen stå kvar vid hennes sid).

    Men de kämpar på och gör sitt absolut bästa.

    Men det kan inte jämföras med socialt ensamma män som kanske haft möjlighet men inte ork,energi,driv eller engagemang att göra några förändringar i sitt liv. Om han är socialt hindrad pga av jobbiga saker han varit med om- det är en sak. Att känna ilska och bitterhet för att han inte bara kan få en kvinna hux flux och få ett mer socialt liv hus henne det är något helt annat.

    Män är i regel mer ensamma än kvinnor. Fler män begår självmordsförsök pga av detta. Ändå verkar man fokusera på att det beror på att kvinnor väljer bort dem. Men andra grupper då? Vänner? Föräldrar? Kollegor? Har inte de ett likvärdigt ansvar till den här ensamheten och utanförskapet? Hur kan det enbart ligga på kvinnors axlar att dessa män ska ha en nära relation? En man med en nära killkompis som han kan luta sig emot har väl en jättefördel jämfört med en man som inte har en killkompis?
    Jag har flera s k incels runt 50-strecket i min bekantskapskrets. Några av dem går ut och äter tillsammans och umgås om än mer sällan nu.

    Högutbildade svärmorsdrömmar med bra jobb och ordnade liv men de saknar tyvärr DET som attraherar kvinnor.
  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Anonym (Vesper) skrev 2021-04-02 15:54:20 följande:

    Så länge fler kvinnor väljer att utbilda så kommer ojämlikheten kvarstå, d v s fler män kommer behöva leva ensamma och det kommer bli svårare och svårare för en kvinna att hitta en lämplig man. En högutbildad kvinna får inte ut så mycket av att leva med en lågutbildad man, vare sig ekonomiskt, intellektuellt, socialt eller känslomässigt. Kvinnor vinner i det läget mer på att leva ensamma och förlorar mer på att leva ihop med en man. 

    OBS! Det finns såklart undantag där det kan funka, men studier visar att förhållande mellan en högutbildad kvinna och lågutbildad man sällan håller. 


    Kvinnor tycks vara genetiskt kodade att söka partner av samma rang eller högre.


    Varför är detta så känsligt för kvinnor?

  • Anonym (Tolkningsföreträde för kvinnor på FL)
    Anonym (X) skrev 2021-04-02 17:35:36 följande:
    Eller så kunde papporna till barnen ta ansvar, både ekonomiskt och reellt?
    Varför väljer kvinnorna att skaffa barn med de männen och inte de skötsamma?
Svar på tråden Kvinnor mår bättre som singlar än män?