• Tow2Mater

    Nytt jobb - planera graviditet

    De kommer bli sura ja, rekommenderar att vänta ett tag, iallafall jobba ett år innan FLedighet. Pappan kanske kan ta del av forsta tidens ledighet med barnet?

  • Tow2Mater
    Anonym (Anonym) skrev 2021-08-04 08:43:38 följande:

    Helt ärligt, det enda jag kan tänka på är hur någon kan bli arg för att en kvinna blir gravid. Blir dom lika arga på en man då som börjar ett nytt jobb där pappan ska ta första delen av föräldraledigheten? För mig visar det bara hur ojämställt samhället är när så många tror att en kvinna kommer få skit för att hon blir med barn. Folk blir gravida hela tiden, både planerat och oplanerat. Till och med på preventivmedel. Och är verkligen arbetsplatsen det viktigaste på hela jorden? Det vill säga även viktigare än drömmen om barn? Vad som helst kan ju hända. Du kan bli oplanerat gravid, du kan ramla och bryta ryggen, bli sjukskriven pga psykisk ohälsa. Skulle kollegorna bli arga då också? Vilket fult samhälle vi lever i isåfall. Och vad själviska många människor är. Jag skulle aldrig klandra en person som blev gravid, om ens hon var gravid innan hon börjat jobba. Det är ju ett barn det handlar om


    Ja. Skulle få en ny och länge välbehovd chef, men han hinner inte ens borja innan han är fl-ledig. Detta var mer än 20 år sen.
Svar på tråden Nytt jobb - planera graviditet