• Noslrac

    Nytt jobb - planera graviditet

    Behöver hjälp att sortera mina tankar? jag och sambon har haft stark barnlängtan i flera år nu men har valt att vänta på de bästa förutsättningarna. Nu har vi äntligen det. Vi båda har fast jobb och så vidare. Saken är bara att jag precis fått ett nytt jobb. Jag har inte ens börjat på det än och samtidigt som hela min kropp och själ skriker efter att få påbörja barnverkstaden så känner jag mig dum som ens funderar på att eventuellt bli gravid när jag är helt ny på jobbet? jag är rädd för hur dom skulle ta det, mina kollegor och min chef. Jag vet att det kan ta lång tid men samtidigt får man ju räkna med att det KAN ske på första försöket. Jag vet inte vad för svar jag söker, kanske lite tankar och även erfarenheter från er så jag blir något klokare i hur jag ska tänka. Jag vet inte om jag klarar av att vänta mer, har försökt så länge att distrahera mig och fokusera på annat men det känns nästan omöjligt att sluta längta.

  • Svar på tråden Nytt jobb - planera graviditet
  • Noslrac

    Tack för era svar! Är osäker på hur jag tänker fortfarande, men vi får se. Oavsett val tänker jag dock inte ha dåligt samvete, gör vi det här nu kommer jag till hundra procent gå in med tankesättet att det är mitt val vad jag gör med min kropp, och en arbetsgivare har faktiskt inte rätt att diskriminera mig på grund av en graviditet. Då är det isåfall arbetsgivaren som är dum i huvudet i min mening. Jag vet dock inte om jag för det vågar gå på denna magkänslan om ni förstår vad jag menar haha. Kanske fegar ur och väntar ett tag till, även om jag egentligen inte tycker att jag ska behöva göra det.

  • Noslrac

    Alltså för att förtydliga börjar jag mitt nya jobb inom några dagar och vi har inte börjat försöka. Jag kommer hinna jobba ett par månader minst innan vi börjar försöka men anser att man är ?ny? på jobbet iallafall första halvåret - året.

    Kommer alltså inte vara gravid inom de allra första månaderna.

  • Noslrac
    Emmissss skrev 2021-08-05 13:34:35 följande:

    Har du någon provanställning? Jag pausar första månaderna, men sen kommer vi börja försöka igen då dottern redan är 1,5år. Jag har 6 månaders provanställning.


    Nej, har ingen provanställning utan är fastanställd direkt
Svar på tråden Nytt jobb - planera graviditet