Inlägg från: Anonym (Lina) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Lina)

    Nytt jobb - planera graviditet

    Anonym (Sanna) skrev 2021-08-03 14:16:13 följande:

    Jag hade _för min egen skull_ väntat ett tag. Det är för att jag helst hade velat komma in i jobbet, lära mig rutinerna ordentligt, lära känna kollegorna ordentligt o.s.v. INNAN en graviditet. Risken finns ju att bli så dålig att det inte går att arbeta som gravid. Först spy så pass att man blir sjukskriven, därefter foglossningar, karpaltunnelsyndrom och allt som kan drabba en. "I värsta fall" blir du gravid direkt och sjuk hela graviditeten. I det läget hade det, för min del, känts bäst att ha jobbat några månader innan.


    Jag tänker likadant.

    Har du provanställning kan de dessutom kicka dig (nej, de får inte det pga graviditet, men det är svårt att bevisa eftersom provanställning får avslutas utan att skäl behöver anges).

    Så dåligt som jag mådde under mina graviditeter hade jag inte velat må samtidigt som jag försökte lära mig ett nytt jobb och lära känna nya kollegor. Det är ju tröttande nog bara som det är.

    Ofta vill man ju inte berätta direkt heller, så de vet ju inte varför man beter sig som en zombie pga illamående och trötthet. Eller får missfall och mår skit pga det.
Svar på tråden Nytt jobb - planera graviditet