• snedtak

    Ny bil laddhybrid eller elhybrid

    Det är jättesvårt att spekulera i andrahandspriserna för laddhybrider just nu. Ett tag var begagnatpriserna på nästan nya bilar HÖGRE än nybilspriset för flera modeller, eftersom det fortfarande kan vara lång väntetid tills man får bilen.Jag skulle gissa att bilen tappar lite mindre i värde än 50% på 3 år, men eftersom den är dyrare i inköp så kan värdeminskningen i kr nog bli större för laddhybriden.

    Hde jag varit ni och haft råd hade jag tittat på en hel-elbil eftersom det finns betydligt fler modeller idag än för bara ett år sedan. Visst kanske det kommer fler om ytterligare tre år, men utbudet är rätt bra nu också.

  • snedtak
    amigomio skrev 2021-09-22 19:44:43 följande:
    Ja, det är så vi tänker också. Jag har hört historier, av tekniker som arbetar märkesverkstäder, om nya elbilar som krånglar mycket.
    Priserna på en el-bil ligger ungefär runt Rav4s laddhybrid och därav min undran över om det inte är smartare med en investering på elbil istället. Frågan är vilken bil man ska i så fall satsa på. VW har vi väldigt dålig erfarenhet av sedan tidigare, även Renult. Toyota har vi bra erfarenhet av, men där har de inte släppt en elbil än, det blir antagligen nästa år. Tesla och andra stora märken har vi inte råd med.
    Det beror ju lite på hur stor bil ni behöver.

    Jag har hört en hel del positivt om Hyndai Ioniq 5. En kollega har en Hyndai Kona som hon är nöjd med.
    Nissan Leaf har ju varit med länge och är ett beprövat kort.
    KIA e-niro verkar också vara poppis. Jag har hört att vissa tycker den känns lite budget och plastig. Jag tror det beror rätt mycket på vad är van vid och har kört innan. 
    Skoda Enyaq är väl lite större, men har inte funnits så länge så jag vet inte hur pålitlig den är. Men den verkar vara ganska prisvärd.
    MG ZS har haft väldigt billiga leasingkampanjer om man vill privatleasa.
    Överlag så måste många tillverkare sälja elbilar i år pga EU-krav så det kan nog finnas en del bra leasingkampanjer om man tycker det är svårt med ett osäkert andrahandsvärde.

    Både Polestar 2 och ID3 och ID4 har väl haft en del barnsjukdomar om jag förstår det rätt.
  • snedtak
    Anonvm skrev 2021-09-22 23:19:04 följande:
    Jag kan bara konstatera att vi lever i 2 helt skilda världar.

    Det är väl många som lever i skilda världar? Vissa lägger sina pengar på bil, andra lägger dem på dyra viner och mat och den tredje lägger dem på utlandsemestrar. En ny bil är inte ekonomisk investering som lönar sig. Det är uppenbart att du inte vill köpa en ny bil, medan det finns andra som prioriterar nybilsköp. Och tur är väl det för annars hade det inte funnits några begagnade bilar att köpa  
Svar på tråden Ny bil laddhybrid eller elhybrid