• Jaegermeister

    Ni som kan det här med diabetes

    Hej!
    Fick diagnosen graviditetsdiabetes i vecka 30 efter en glukosbelastning, nu är jag i vecka 34. Fastevärdet var då precis på gränsen och då fick jag diagnosen. De andra värdena var bra.
    Nu har jag mätt mitt blodsocker hemma under en tid och skrivit ner i dagbok. Häromdagen träffade jag läkare på specialistmödravården som tittade i dagboken och konstaterade att jag behöver ta insulinsprutor (!) Detta chockade mig då mina fastevärden visserligen har varit över 5,3 under några tillfällen men ALLTID under 6. De andra värdena under dagen har pendlat mellan 4,4-7,7. Det är bara två gånger det har legat över 8 och då hade jag också slarvat med maten. 

    Är detta rimligt? Känns lite farligt att spruta in insulin när värdena inte ens är så höga. Jag får nu prova med tabletter till en början eftersom jag fick panik och är så fruktansvärt spruträdd...

  • Svar på tråden Ni som kan det här med diabetes
  • Sockerikaffet
    Emmy3895 skrev 2022-04-23 09:32:22 följande:

    Eftersom dina värden är så höga så behöver du inte tillföra något och det är som du säger farligt. Jag råder dig att sluta helt med piller och sprutor eftersom detta skadar fostret


    Det skadar fostret att ta instruktioner från någon på internet. Lyssna på din läkare. De delar inte ut insulin i onödan. 
  • Jaegermeister

    Tabletter (Metformin) kan jag förstå men för att ta insulinsprutor känns det som att man behöver ha lite högre värden än så.. det känns inte bra enligt magkänslan.

Svar på tråden Ni som kan det här med diabetes