• lilia4ever

    Barn med NPF måste erhålla rätt stöd NU!

    Barn med NPF måste erhålla rätt stöd i tid - stöd som de har rätt till enligt lagar och regelverk!  De har samma rätt till utbildning, utveckling och framgångar i livet som barn utan NPF! Var med och stötta denna namninsamling - oavsett om du är förälder, anhörig, närstående, lärare, vårdpersonal eller socialsekreterare - varje berättelse, åsikt, inte minst varje underskrift är jätte viktig!


    Skriv under denna namninsamling och dela den vidare! Tusen tack! 

     


    https://www.mittskifte.org/p/npf-skola-samhalle-for-alla



     


    Följ även gärna namninsamlingens sida på Facebook - https://m.facebook.com/npfbarn/


  • Svar på tråden Barn med NPF måste erhålla rätt stöd NU!
  • Anonym (Rania)

    Alla barn som behöver,  oavsett NPF eller ej ska ha rätt till anpassning och stöd för att utveckla sina förmågor.
    Det är inte sant att det behövs en diagnos för att man ska ha den rätten. 

  • lilia4ever

    Det är inte skrivet nånstans att man måste ha diagnos för att ha rätt till anpassningar. Visst är det så att man har rätt till anpassningar oavsett om man har diagnos eller inte - men i verkligheten erhåller inte alla barn nödvändiga anpassningar, inte ens när de har fått en diagnos och tydligt dokumenterade svårigheter.

  • lilia4ever

    Alla barn har rätt till att gå ut skolan med betyg som motsvarar deras faktiska kunskaper, välja väg framåt i form av arbete/studier, lyckas även där, bevara god hälsa, uppnå egna mål - det är väl framgångar - var och en har sina egna beroende på ens mål i livet. Men man har rätt till att ha samma möjlighet som andra och det ska vara ens eget val att man väljer ex plugga vidare eller inte - och inte förbestämt av samhället för att man som barn misslyckas ex i grundskolan pga frånvaro av stöd.

  • Glinda från Oz

    Istället för att sätta en massa diagnoser till höger och vänster borde vi förändra samhället så alla får plats. Att ha gammeldags bänkar för att det blir mindre spring i klassrummet, det ska vara mer katederundervisning och mer fokus på faktakunskaper och tyst i klassrummet. Det gynnar alla, speciellt de som har en NPF diagnos och kunskapen ökar. Och det borde införas små klasser igen för de som behöver 

  • Jemp

    Vad är det som behövs? Vad ska politikerna göra? 

    Jag tvivlar inte på att saker behöver göras men förstår inte vad uppmaningen i namninsamlingen är. 

Svar på tråden Barn med NPF måste erhålla rätt stöd NU!