• Naiv123

    LVU

    SNÄLLA!!! Hjälp oss att få våran soliga glada flicka tillbaka!


    Dottern är 11 år och under LVU: fysisk misshandel och brister i omsorg ? det var Soc säger. Hon har tagits bort från oss grovt, utan förklaringar, utan samtal med oss; efter orosanmälan från skolan. Varken dottern eller vi har fått någon psykologisk hjälp.  Hon mår dåligt i jourhemmet: har svårt att sova, är rädd, tjatar till alla om att få komma hem igen, förstår inte alls varför det hände. Vi har aldrig slagit henne, hon har inga märken på kroppen eller så, polisen har lagt ner ärendet direkt efter förhör med dottern. Men Soc bryr sig inte alls om det, utan påstår att det har hänt. Vad kan vi göra??? Det känns så hemsk att bli anklagad för något man aldrig gjort!!!


    Dottern har problem i skolan, hon är inte mogen för sin ålder. Vi fick remissen till BUP först hösten 2021 och står i kö. Nu har BUP lovat att ta oss i september. Men Soc anklagar oss att vi brister i omsorg och skulle göra utredningen tidigare. Hur? Varför är vi skyldiga till så långa väntetider?


    Vi är beredda att ta all hjälp från Soc som finns: Familjerådgivning, Familjestöd och annat. Men vi anser att dottern mår bättre om hon bor hemma och sover i sin säng. Det är oerhört viktigt för henne, hon är extra känslig person. Men just nu är dottern placerad och vi får träffas bara 1,5 timme varannan vecka och 20 minuter telefonsamtal per vecka. Det är en mardröm! Väntar nu på Kammarrätten.


    Är det någon som vunnit i KR? Tacksam för alla tips hur får vi tillbaka våran söta lilla flicka!

Svar på tråden LVU