Inlägg från: Olivialova |Visa alla inlägg
  • Olivialova

    Vi som planerar graviditet 2023!

    Hej!

    Jag är ny här, 32 år med en dotter och son född -17 och -18 och har nu fått en otrolig bebislängtan. 

    Planerar att försöka bli gravid tidigast nu i mars. Vill inte få bebis i slutet på året då jag själv är född sista november och alltid avskytt att vara sist på moppe, krogen, körkort, systemet och allt ;) 

    Blir jag gravid direkt så blir det en januaribebis. 

    Hur går det för er andra? :)

  • Olivialova

    Jag hade också ägglossning för snart en vecka sedan. hade egentligen tänkt att vänta en månad till innan vi började försöka men kunde inte hålla mig ;D

  • Olivialova
    Matilda3 skrev 2023-03-22 20:53:23 följande:

    Åh vad spännande för er båda! Jag förstår att ni inte kunde hålla er, Olivialova! Vad har du gjort för att hålla koll på ägglossning och hur länge mätte du innan ni började försöka? 


    ida543, jag förstår känslan av att vara stressad över åldern? Jag är oxå livrädd för att det inte ska gå men försöker tänka att det i så fall finns mycket hjälp att få, så det är tyvärr mitt bästa tips till dig. Håller tummarna för att du snart får det efterlängtade plusset!! 


    Vid mina tidigare graviditeter har det gått väldigt fort att bli gravid så det är ju definitivt en fördel. Sen vet jag inte om det är jag som har hög fertilitet eller min sambo som har bra spermier (han lyckades göra en tjej gravid som t.o.m gick på p piller ;D..so she said, men nog om det!). 

    Jag har alltid haft en regelbunden cykel och håller någorlunda koll på ägglossningsflytningarna, och sen en app som hjälper mig hålla extra koll :)  

    Men nu känns allt nytt igen, jag är 6 år äldre än sist jag blev gravid så vem vet vad som skett i kroppen sedan dess. 


     

  • Olivialova

    Jag själv blev gravid med nr 2 när dottern bara var sex månader. Jag tycker att eran tanke om att snart börja försöka låter som en superbra plan. Dom har superkul tillsammans i och med att dom är så nära i ålder: Jag hade inte gjort det annorlunda om jag kunde spola tillbaka tiden :) 

    Och det där din mamma sa kan ju också ha varit i välmening. Att hon kanske bara tror att ni inte tänkt skaffa barn tätt och därmed att man såklart ska tänka på att skydda sig. Och i och med att du är i själva pirrigheten med att snart försöka skaffa nr två så blev det mer som en förolämpning än kanske välvilja. Det bästa (men ack så svårt) är ju att ta upp såna här saker direkt än att låta det gro. 

    Har du och din mamma nära relation? skulle du vara bekväm med att ta upp ämnet igen och berätta hur dina tankar kring för barn ser ut? 

  • Olivialova
    Anonym (MnM) skrev 2023-03-26 20:49:05 följande:
    Tack för ett superfint skrivet svar! ❤️ Jag och min mamma är nära, men vi är otroligt olika och jag kan dra mig för att ventilera vissa saker för att jag vet att hon alltid kommer ge ett väldigt ärligt svar kring vad hon tycker och att hon därtill kommer stödja detta med minst ett dussin anledningar (typ fokusera mer på första barnet, låta kroppen återhämta sig, hinna jobba längre på nya jobbet, spara ihop mer pengar, kanske hinna studera emellan osv osv). Så dels finns väl en rädsla hos mig att hon ska ge mig hundra anledningar till varför det är bättre med att vänta med tvåan, och att detta ska påverka mig i mitt och sambons beslut. Dels känns det också privat och på något vis känsligt att någon annan än jag och sambon ska vara så insatta i när vi tänker börja försöka producera en unge. Jag vet inte, det känns svårt. Jag som person vill vara alla tillags och tenderar att påverkas av andras, men kanske framförallt hennes, tankar och åsikter - på gott och ont. 

    Jag förstår dig. Vi alla har nog någon i våran omgivning som alltid är lite väl ärlig med sina åsikter, som dus säger på gott och ont. Och jag förstår samtidigt grejen att man vill hålla det privat, samtidigt som man egentligen kanske skulle vilja ha stöd ifall man får missfall eller dylikt. Det beror på vad man är för person. Jag har bara berättat för mina närmsta tjejkompisar om min och sambons planer, jag tycker det blir för pressat att berätta för t.ex. föräldrar. Jag är också någon som inte ropar hej förrän jag ser på ultraljud i v 20 att allt är bra med bebis innan jag berättar. Mitt missfall min första graviditet skadade mig, jag vågar inte ta ut något i förskott helt enkelt. 


    Du får väl ge det några dagar och se om detta är något du kan släppa eller om det ligger och maler, då tycker jag verkligen du ska ta upp ämnet igen med din mamma ❤️


     


     

  • Olivialova
    Anonym (MnM) skrev 2023-03-28 12:56:03 följande:

    Jag har haft tre missfall tidigare, och då har min mamma varit den första jag sökt och fått stöd hos - även om hon inte varit införstådd i att vi aktivt försökt så har hon ju förstått det med tanke på missfallen. När det väl gick vägen frågade hon rakt ut en dag ?är du gravid??, då var jag bara i vecka 6/7 men blev för ställd för att hitta på en lögn och berättade därför redan då. Men ingen annan har fått veta så tidigt, då jag är precis likadan med att inte vilja/kunna ta ut något i förskott. 


    Jag tror mig ha landat i att inte säga något mer nu, men däremot ladda för att säga något om samtalet skulle komma på tal igen (vilket jag tror det gör, om jag känner henne rätt). Jag vet ju egentligen att hon inte vill något illa, men kontentan av hennes välmenande råd och  tankar kan såklart träffa fel ibland. 


     


    Jag uppskattar verkligen att du tagit dig tid att svara och bolla med mig, så tack! ❤️


    Hehe min andra graviditet var jag också tvungen att säga det tidigt till min mamma. Vi var i Sälen och stod och lagade mat och mamma ville ösa på chevré på pastan?jag behöver min väl uppvärmd sa jag med en finurlig min ;D 

    Det låter vettigt :) Då är du betydligt mer förberedd på vad du faktiskt vill få fram ifall konversationen kommer upp igen.

    jag själv försöker just nu tänka på allt annat än att jag har bim på söndag. Än så länge går det ganska bra, jag tänkte ta ett ?testa tidigt test? fredag morgon :O
  • Olivialova

    En liten sladdis blev visst TVÅ! Har mått sämre än mina två tidigare graviditeteroch blev orolig att det kanske var något som var fel. bokade in tidigt ultraljud (9+1 idag) i början på veckan och fick se två foster. Tror inte riktigt det landat än faktiskt..

Svar på tråden Vi som planerar graviditet 2023!