Inlägg från: svansmamman |Visa alla inlägg
  • svansmamman

    Vi som planerar graviditet 2023!

    letshope skrev 2023-04-13 20:52:34 följande:

    Hej!

    Mitt första inlägg här, har bara läst en massa trådar tidigare. Oskyldig

    Jag och min sambo började försöka för vårt första barn i ca februari i år. Naivt trodde jag att det skulle gå på första försöket då den enda gången vi haft oskyddat sex tidigare så blev jag gravid (!). Detta var dock ca 5 år sedan när vi precis började träffas (är nu 31), så klart att fertiliteten säkert gått ner rejält sedan dess.. 

    Jag har en väldigt stabil cykel så har endast kört med min "mensapp" och sett till att ha sex innan, under och strax efter ÄL. 

    Har kört med ClearBlues supertidiga tester (6 dar innan mens) då jag är så ivrig men har tyvärr varit negativt varje gång. 

    Denna månad "kände" jag mig gravid, testade negativt med ett sånt supertidigt test i onsdags och blev så extremt besviken. 

    Har ni någon erfarenhet av just dessa tester? Är de tillförlitliga eller är det lika bra att vänta till första dagen med ev. saknad mens?

    Just nu hoppas jag väl att jag är den där 0,00001 eller nåt i statistiken som den visat negativt för men troligtvis är det också negativt även denna månad Rynkar på näsan


    Clearblues icke-digitala tester är kända för att vara kluriga, dock brukar det handla om att folk ser streck som egentligen inte innebär positivt. Dock kan nämnas att gravidsymptom och positiva gravtest kommer till följd av samma sak, dvs gravidhormonet HCG, så om du har symptom du tror kan bero på en graviditet så kommer ett gravtest visa positivt nu. 


    Jag tycker absolut inte att du ska tappa hoppet än, det vanskligt med tidiga test rent generellt och framförallt om man inte har absolut stenkoll på sin cykel (dvs testar 
    med äl-test och/eller tempar för att bekräfta ägglossning). Om jag var du skulle jag ta ett digitalt test på BIM. Jag håller ALLA tummar för att det gått vägen denna gången! ❤️

  • svansmamman
    Anonym (I) skrev 2023-04-24 10:42:15 följande:

    Hej! 


    Hoppar in här! 


    Första försöket och är på bim+15, men med negativa tester. Hoppas att mensen kommer snart så vi kan börja på försök nr två. 


    Jag och min man längtar efter bebis så mycket! 


    Du kanske har koll på detta, men man kan inte passera BIM utan att antingen få mens eller vara gravid. Förmodligen hade du ägglossning senare än du tror, eller inte alls. Hade du haft ägglossning när du tror skulle mensen ha kommit som planerat. Att testa och/eller tempa för att detektera ägglossning brukar vara ett bra knep för att få bättre koll på sin cykel och därmed öka chanserna för att bli gravid. 


    Önskar dig och er ALL lycka till! ❤️

  • svansmamman
    ida543 skrev 2023-04-25 20:14:32 följande:

    Hej alla! 


    Jag skrev här i tråden i slutet på mars när jag såg ett svagt streck.. det visade sig att jag blev gravid, var så lycklig. Sen blev det missfall vid påsk, i vecka 7+0 :( 
    min kropp har iaf ställt om sig snabbt och hade nyss ägglossning igen faktiskt. Är det nån här som blivit gravid igen direkt efter missfall? Det var mitt första. Hoppas sååå att det går vägen denna gång 🤞 men man är ju rädd nu för fler mf ?


    Jag har haft tre missfall. Efter det första blev jag gravid direkt, hade ingen mens emellan utan ägglossade som jag brukar efter mens fast blödningen den gången var ett missfall. Efter det andra missfallet dröjde det ett år innan vi försökte igen, jag fick dock ägglossning och mens som jag brukar. När vi försökte igen fick vi missfall ännu en gång men plussade igen direkt efter. Den graviditeten gick hela vägen och resulterade i sonen som är 10 månader. 



    Jag beklagar ditt missfall, det är tufft på så många fler sätt än man kan ana innan man själv gått igenom det. Jag håller tummarna för att det tog sig och att ni plussar med en liten böna som stannar tiden ut! ❤️

Svar på tråden Vi som planerar graviditet 2023!