Inlägg från: Pimpinellan |Visa alla inlägg
  • Pimpinellan

    Bebis som sover för mycket på dagen

    Min yngsta sov till 5 ända till 3. Och knappt nåt f.ö. Om det blir kaos av mindre sömn dagtid så väck henne inte. En rejäl portion gröt på kvällen? Napp? Samsovning? 

  • Pimpinellan
    Katizi80 skrev 2022-11-28 15:44:42 följande:
    Oh shit, ända till tre?

    Napp har hon. Köpt självlysande så att hon hittar den lättare men ibland hamnar den vid fotändan typ. 

    Samsova försöker jag sluta med för då vill hon bara amma / snutta. Drar i min tröja så fort hon vaknar till.

    Hon får middag vid 17, gröt vid 18 och ammar vid 19?

    Kanske får dubbla potionen gröt 😆
    Japp, även om nattsömnen blev långsamt bättre från kanske 20 utbrott per natt så sov han inte längre på morronen förrän efter 3. Nappen fick jag leta upp 15 ggr per natt. Ammade också ofta, men nattamningen försvann vid drygt 1. Jag gick dock upp och ammade så själva sängen förknippade han aldrig med amning. 
    Det låter tätt med målen kvällstid. Går det ta middagen tidigare så hon är mer hungrig när det är dags för gröt så amningen sen mest blir för att somna? Testat andra nappar, annan kudde, annan pyjamas, gosedjur? Mer lek utomhus och inte bara sova ute?
  • Pimpinellan

    Testa ändra allt som går. Ibland vet man inte vad som kan funka. Vår lille tex vill ligga trångt och ingosad. Av det skälet har vi fortfarande spjälskyddet, men i sängen då runt kanten. Där trycker han ihop sig och sover bättre än om han sover "fritt" sas. Sovpåse kanske funkar, vem vet? Och skippa mellanmålet. Jag vet hur det är mer lite sömn, tro mig. Ibland tröstar jag mig med tanken på att han kommer sova till 15 när han är tonåring. Skrattande

  • Pimpinellan
    Katizi80 skrev 2022-11-29 21:30:46 följande:
    Hehe, ja vid tonåren blir det annat. Tack för dina tips. Idag gjorde jag lite annorlunda. Kortade ner sovstunderna på dagen. Skippade mellis och körde tidig middag med frukt till efterrätt istället. Var ute efter sovstund i ljuset och gungade. Själva natten gick dessutom mkt bättre Och hon vaknade 05.45!!! jippi. hoppas på en ännu bättre natt idag? det kanske vänder nu :))  
    Jamen så bra! Glad Varje natt som funkar bättre är en framgång. Första gången vår lille sov till 6.30 trodde jag inte mina ögon. Skrattande  Händer inte ofta, men borta är de där upp kl.5 i alla fall. Kunde vara ännu tidigare också.
Svar på tråden Bebis som sover för mycket på dagen