Inlägg från: Anonym (Gäddan 3XL) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Gäddan 3XL)

    Dumpen. Bra eller dåligt?

    Dumpen har verkligen exploderat medialt efter några uppseväckande fångster.
    En rektor och en professor har trillat dit på sistone.

    Känner mig tveksam till deras arbetsmetoder, känns många gånger att det är Dumpen som är den drivande parten, men det ursäktar såklart inte att vara på nätet och söka kontakt med barn.

  • Anonym (Gäddan 3XL)
    Anonym (X) skrev 2023-04-10 20:47:48 följande:
    Jo, även om det känns ruggigt illa med vad dessa personer gör så tar dumpen det några steg för långt. Vad jag förstår så har båda som håller i Dumpen själva haft problem med lagen tidigare. Att dom skulle vara en garant för att allt görs rätt känns inte så trovärdigt. Och var går nästa gräns? Vilka andra kan vi börja hänga ut. Praxis har tidigare vart att folk inte ska hängas ut som någon form av bonusstraff. Samhället behöver få folk tillbaka i arbete och inte att de hamnar i ett läge där de har blivit offentligt brännmärkta. Så långt tror jag inte Dumpengänget tänker. Tidigare har enbart de absolut värsta brottslingarna hängts ut. Nu har det istället blivit en affärside att hänga ut alla med någon form av tanke att målen helgar medlen. Även om jag ogillar vad dessa herrar sysslar med så blir uthängningningarna som ett straff på det sättet det är utformat. 

    Ponera att jag skulle jaga efter dömda personer som jag har spårat upp och jaga efter dom med kameran i högsta hugg och bara hänvisa till att jag har utgivningsbevis. 
    Det drabbar anhöriga som inte har något med saken att göra.

    Tänk barnen som ska gå till skolan dagen efter att deras pappa hängts ut på Dumpen. 

    Hemskt. De kanske blir tvungna att byta skola efter att fått höra vad deras pappa gjort.
  • Meddelande borttaget
  • Anonym (Gäddan 3XL)

    Är det någon io tråden som personligen känenr till ngn som fastnat på Dumpen?

    Hur gick det efter? Tvingats flytta till annan stad? Utstött eller vad?

    Hört att de finns de som tagit livet av sig efter att blivit uthängda där.

  • Anonym (Gäddan 3XL)

    Med tanke på hur många som blivit haffade borde der vara någon här som känner eller känner till en gädda.

    Vet ni hur det gått för gäddan efter uthängning?

  • Anonym (Gäddan 3XL)
    Anonym (Edwin) skrev 2023-06-15 21:05:42 följande:

    Jäkligt svårt - jag är i grunden emot grupperingar som tar lagen i egna händer och sedan hänger ut socialt, vilket såklart medför social utstötthet, hot, våld, självmord och andra konsekvenser som inte springer ur svensk lag.

    Samtidigt är det ett väldigt speciellt brott som man inte vill att sina egna barn någonsin ska hamna i, så på ett sätt känns det ändå rätt.

    Sen är ju graderingen från att ha surfat in på något förbjudet till att söka upp och våldta 12-åringar oerhört bred. Nu vet jag inte vad det ger för straff etc... men som jag förstår så har dom som åker fast i Dumpen försökt att fysiskt träffa och ha sex med minderåriga. Då ska det såklart finnas rejäla konsekvenser.


    Blir en slags brottsprovokation de ägnar sig åt. Vissa av de som blivit uthängda är rejält farliga människor för barn, men de flesta är så efterblivna och äckliga att de aldrig skulle kunna få till ett möte IRL.

    Man undrar hur folk tänker, känner inte de flesta till Dumpen nu? Läöser inte pedofiler nyheter? Man borde ha blivit väldigt försiktig efter all publicitet, men fortfarande fastnar nya gäddor på betet.
  • Anonym (Gäddan 3XL)

    Fler åsikter om Dumpen?
    Vad händer med gäddorna? Livet kört för all framtid eller?

  • Anonym (Gäddan 3XL)
    Anonym (makrill) skrev 2023-06-28 10:48:58 följande:
    Ett problem är att det är inte bara pedofilen som blir straffad genom uthängningen utan oftast även deras familj (om de har det). Hur kul är det att som barn få höra på skolan att deras pappa är uthängd pedofil, plus att deras pappa antagligen måste bryta med hela familjen. En annan väg att gå hade varit att han inte hängs ut och familjen får i stället reda på det och han måste verkligen (genom tvång på nåt vis) gå i terapi eller liknande för sitt beteende. De brukar ju ge pedofilen tips på vart han ska vända sig, men hur många gör det egentligen?

    Men kanske uthängningarna har en avskräckande effekt så färre tar kontakt med barn. Det är svårt att veta för gäddorna verkar inte minska i frekvens...
    Konsekvenserna blir enorma för omgivningen. Hur känns det för barnen när pappa blivit uthängd på Dumpen?

    Det är inte barnens fel att de har en tokig pappa, man väljer inte sina föräldrar.

    Det är inte bara "gärningsmannen" liv som ödeläggs för en tid framöver.

    Dumpen kanske kan ha en preventiv effekt, att färre vågar ta kontakt med barn på nätet, men än så länge verkar det inte vara så.
  • Anonym (Gäddan 3XL)
    Anonym (Björn) skrev 2023-06-28 13:29:25 följande:
    Tycker det är bra. De har stoppat mängder av pedofiler. Pedofilerna får även ett socialt straff.
    Hur vet du att de har stoppat mängder av pedofiler?
    Har det blivit svårare för dem att hitta nya gäddor?
  • Anonym (Gäddan 3XL)
    BaraLillaJag84 skrev 2023-06-28 20:22:33 följande:
    De har ju stoppat "mängder" om man tänker att VARJE gädde de konfronterat var ju på mötesplatsen för att de hade bestämt träff med ett barn! Det hade lika gärna kunnat vara ett barn! 
    Tyvärr verkar många fortsätta, även om de blivit konfronterade en gång. Nu börjar de t.o.m skriva i sitt chattande med "barn"; "Jag måste vara försiktig, Dumpen vettu!". Så man kan ju undra hur preventivt arbete det faktiskt är? Dock är ju varje stoppad gädda värt det!
    Fattar heller inte svenska inställningen att det alltid ska vara synd om gärningsmannen och hans familj! Det är väl gärningsmannens ansvar?? Våldta inte barn så kommer det aldrig bli några problem för ungarna i skolan! Det är inte galet roligt att gå till jobbet eller ens leva när ens barn tagit livet av sig p.g.a sexuella övergrepp heller...
    Låt oss säga att en anhörig till dig hade gjort något riktigt hemskt, skulle du då vilja handskas med detta?

    Inte synd om GM, har ingen påstått med synd om GM:s barn som får lida något enormt.

    Många av de som konfronteras är så pass efterblivna att det aldrig skulle kunna komma i kontakt med ett barn IRL.

    Men finns såklart farliga undantag som faktiskt kan det.
Svar på tråden Dumpen. Bra eller dåligt?