Inlägg från: Mortiscia80 |Visa alla inlägg
  • Mortiscia80

    Bebis skriker varje gång han vaggas

    Sluta vagga honom då? Låt honom somna i lugn och ro, inte alla barn vill bli vaggade, det verkar bara störa honom. Om han somnar bra av närhet till någon vuxen så kör på det istället. Tänk på att han inte ska sova på mage första tiden pga plötslig spädbarnsdöd, upp till ett halvårs ålder ungefär.

  • Mortiscia80
    Slokmamma skrev 2023-02-01 21:04:54 följande:

    Som jag skrev har han noll förmåga att komma till ro själv. Har såklart testat att låta honom vara, blir bara övertrött och skriker av det istället.

    Märk väl, frågar inte vad jag ska göra annorlunda, frågar om detta är vanligt/normalt. 

    Vad gäller sova på mage är jag väl medveten om riskerna men han sover verkligen inte på något annat vis.


    Ja det är tyvärr ingen bra taktik heller att låta honom skrika sig trött.

    Ursäkta att jag försökte komma med råd till någon som verkar villrådig, mitt korta svar får bli: ja.
  • Mortiscia80
    Slokmamma skrev 2023-02-01 23:19:10 följande:

    Mitt syfte var att få lite input från fler föräldrar, mammagruppen jag är med i består av fyran andra som verkar somna mycket lättare än min lille, så såklart blir jag som lite ängslig mamma orolig att nåt är fel. ("Oj, min bebis råkade somna här i soffan när vi satt här" verkar hända alla andra utom mig)

    Var inte meningen att verka otrevlig, tar gärna emot tips på hur jag lättare kan söva en svårsövd bebis men det behövs nog verkligen att jag gör nåt mer än bara håller honom/låter honom vara då han bara verkar gå upp mer å mer i varv om man inte hjälper honom.


    Jo det är lätt att känna det som att något skulle vara fel när "alla" omkring en verkar ha det annorlunda men klyschan "alla barn är olika" stämmer ändå. Man måste lyssna in sitt eget barn och se hur just hen fungerar, då blir det bäst, och det kan ta tid att komma fram till det, plus att det som funkat ena veckan plötsligt inte alls funkar längre.

    Massera magen medsols, använd sån där pip man stoppar i rumpan och testa magdroppar. Det finns särskilda övningar man kan göra för att stimulera magen.

    Har ni testat att låta honom ligga hud mot hud? Det kan göra underverk för en del barn. Andra tycker om att man sjunger för dem eller berättar sagor, en del blir störda av det. Ni får testa olilka saker och när ni gör det så ge det 1-2 veckor innan ni ger upp. Men vagga som sagt inte eftersom han inte verkar tycka om det.
  • Mortiscia80

    Fortsätt med de saker som funkar isf, försök också lägga honom tidigare om det är så att ni tror att han är övertrött.

Svar på tråden Bebis skriker varje gång han vaggas