• Linnis04

    Lymfkörtlar

    Hej!
    jag har sedan ett år tillbaka känt av två lymfkörtlar på min hals, en på vardera sedan. Gick till läkaren säkert 10 gånger över detta där alla sa att det inte var något farligt med dem. När jag googlar däremot står det att lymfkörtlarna bör försvinna, vilken mina inte gjort på över ett års tid. De är fortfarande lika stora? vad tänker ni här?

  • Svar på tråden Lymfkörtlar
  • Anonym (B)

    Jag hade förstorade lymfkörtlar ofta som barn. Gjorde väldigt ont och blev hårda. Opererade bort

  • Lönnsirap

    Jag tänker att 10 läkarbedömningar borde vara en väldigt tillräcklig bedömning för dina svullna lymfkörtlar. Någonting har väl läkarna sagt. 

    Det låter lite som hälsoångest.

  • Anonym (ofarligt)

    Min son har förstorade lymfkörtlar på halsen, under hakan liksom. De har varit där i fem år nu. När de först märktes och inte blev mindre igen, gick vi till läkare. Han fick göra olika biopsier som visade att det inte var något farligt. De kommer troligen vara kvar resten av livet. Tyvärr, för de syns ganska mycket i vissa vinklar och det är jobbigt för honom som ni är i tonåren. Kanske syns de mindre om han lägger på sig lite mer fett när han blir äldre...eller så  får han ha skägg...

    Det verkade på de specialister vi träffade som att det är viktigt att kolla upp förstorade lymfkörtlar, men att det är vanligt att de blir så utan att man vet varför och inte är något som hotar hälsan. 

Svar på tråden Lymfkörtlar