• Teriz

    BF december 2023

    Jag har precis plussat med CB digital, 1-2 veckor stod det. Efter 3 missfall så blir man såklart glad men väldigt nervös. 


    Vi håller tummarna nu att denna vill stanna till december 😍

  • Teriz
    Elisabeth83 skrev 2023-03-26 10:15:25 följande:
    Grattis och välkommen hit 😊💕 Första barnet?
    Tack så mycket. Ja det blir första barnet. Har vart gravid 3 ggr under förra året men alla sluta i missfall mellan v 6-10. Har påbörjat en utredning nu för att se om något är fel. Så jag hoppas kunna få svar i nästa vecka på mina blodprov eftersom jag precis plussat igen också! 
  • Teriz
    Swn skrev 2023-03-26 11:12:19 följande:

    Kul att det börjar fyllas på lite här 😍
    Själv är jag så nervös!! 4+0 idag och med två missfall bakom mig så känner jag efter i min kropp hela tiden. Denna gånger har jag fått Lutinus och Trombyl av min läkare pga missfallen och min ålder så jag hoppas det hjälper. 


    Ja känner med dig! Precis samma sits. Min läkare sa att ja oxå ev kan få äta trombyl men väntar svar på blodprov 


    Hoppas de funkar för dig! 😍

  • Teriz
    Elisabeth83 skrev 2023-03-26 15:18:11 följande:
    Då hoppas jag verkligen det är din/er tur nu 💕 Får du gå på många extra kontroller?
    Jag vet inte riktigt ännu. Ska prata med min läkare i veckan. Vet iaf att vi får ett ultraljud typ v8. 
  • Teriz
    Elisabeth83 skrev 2023-03-26 15:21:57 följande:

    Hur mycket högre temp har ni nu? min ligger mellan 37.4-37.8. Känne mig väldigt frusen emellanåt. Eller börjar jag bli sjuk?


    Jag tempar tyvärr inte så vet inte hur den är men däremot har jag haft sjukdoms känsla de gånger jag vart gravid och plussat haha. Trött seg fryssen ? 
  • Teriz

    Hur mår alla som plussat? Har vi några gemensamma symptom? 


    Själv är jag ganska trött och har rikliga flytningar. Lite spända bröst 

  • Teriz
    Swn skrev 2023-03-29 20:27:08 följande:

    Mina symtom nu 4+3 är 
    växtvärk 
    ömma bröst
    trött
    gasig
    lite yrsel som kommer ibland
    svagt illamående om jag inte äter i tid
    känslig för lukter 
    lätt till tårar


    Jag har oxå växtvärk / molvärk. Det glömde jag skriva haha. Nästan varje kväll är det som svag ?mensvärk? 
  • Teriz
    Anonymcola skrev 2023-03-29 20:29:16 följande:

    Teriz:
    Mina symtom är ömma bröst, trötthet som tyvärr resulterar i att mitt tålamod ligger på 0 just nu, molvärk ibland, förstoppad, kissar oftare och vaknade med yrsel imorse men det släppte under dagen så vet inte om det är ett nytt symtom eller bara var tillfälligt:) Vilken vecka är du i?😊


    Verkar som vi har en del liknande. Jag är i v 5 (4+1) så väldigt tidigt. Dudå? 
  • Teriz
    Anonymcola skrev 2023-03-29 21:22:28 följande:

    Då har vi exakt 1 vecka mellan oss är i v6 (5+1)🥰 


    Har någon av er ringt in till mvc än eller väntar ni med det? 


    Spännande 😍 jag har en undersökning inbokad om 2 v för att bekräfta graviditeten. Håller egentligen på med en missfallsutredning pga allt ja gått igenom de senaste året, men blev gravid i väntan på utredning så därför får jag gå till min läkare och kolla med ultraljud. 
    Men jag tänkte skriva in mig på mvc efter det  
    Annars är de nog bra att ringa mvc så fort du kan så dom kan börja ta blodprov oså 
  • Teriz
    Anonymcola skrev 2023-03-30 07:11:35 följande:

    Jag förstår, skönt att du får bekräfta graviditeten och håller tummarna att allt är bra❤️ 


    Ja jag ska nog ringa dem nästa vecka om allt går som det ska:) Sist fick jag avboka dagen innan pga missfall så fegar ur lite så tänkte att jag skulle ta mig förbi v7 då det var då jag fick missfall sist:)


    Tack snälla. 


    förstår dig verkligen! det är ju ingen stress så här tidigt egentligen. Många vet inte ens att dom är gravida förens mensen vart sen några veckor haha. 


    Försök lita kroppen. Det är ett nytt frö som gror inuti dig nu. Nya förutsättningar ❤️ 

  • Teriz

    Idag känns de som jag bara är så uppsvälld.. inga kläder sitter fint? kliar eller känns trångt. Så trött oxå bara gäspar hela tiden. Jag kan ha såna här dagar lite när som helst men undrar om nån känner igen sig? 

  • Teriz
    Elisabeth83 skrev 2023-04-01 11:18:06 följande:
    oh ja, känner mig som en ballong om eftermiddag/kväll. Går knappt att knäppa byxorna längre!
    Haha då är vi två. Det är ju på nått sätt kul, man fattar att nått händer. Men riktigt frustrerande oxå. Hela känslan blir ju bara att man känner sig inte så pigg och fin 
  • Teriz

    Jag är oxå nyfiken på vilka appar ni tycker är bäst? Jag har preglife nu.  


    Här kan ja säga att de känns som mina symptom bara trycktes på ON knappen från en dag till en annan. Sen igår har jag så ömma bröst och molvärk som sträcker sig fram över underlivet och bak mot ryggen. Som mensvärk. Men inte så det gör ont utan det bara finns där och känns tungt. Gäspar hela tiden oxå haha. Går in i v 6 imorgon  


    1 v kvar till vårt tidiga ultraljud börjar bli riktigt nervös. 

  • Teriz
    Syskonförsök skrev 2023-04-03 06:26:41 följande:

    Hej tjejer !

    Inte trodde jag att jag skulle få skriva här efter att ha läst er tråd från start. Känns så roligt att få plussa med flera av er jag skrivit en större del med i Bim trådarna❤️

    Här väntas äntligen syskon och plussade igår kväll med svagt streck men idag med ett digitalt som sa Gravid.❤️ Elfte försöket och lustigt plussar vi i samma månad som vi plussade med dottern så känns kanske som vi har en månad per år som är bästa ;) 
    lite lustigt att det även händer den gången vi inte prövar efter ägglossning. Jag står en dag och tror mig vara gravid och tar ett ägglossningstest bara för att men de visar glad gubbe. vi lyckas ha sex först tre dagar efteråt pga influensa och tror oss missat ägglossningen så jag har inte känt efter eller väntat på annat än mensen. Men så tog jag ett test igår kväll bara för att utesluta för tempen har varit så hög. och här står jag nu.🥹
    Lite sjukt att de blev just denna gång och även lite jobbigt för jag fått en ny tjänst och det presenteras denna vecka på företaget och börjas omgående och är ett projekt jag ska driva ett år (nu blir det 8/9 månader istället då😅). 


    Men familjen är viktigast så självklart var det otroligt välkommet efter nästan ett års försök.❤️
    BF bör bli runt 14 december! vilka gravidappar bör en ha?🥰🥰


     


    Stort grattis! Tycker mig sätt dig i andra trådar och kanske har vi till och med skrivit något ord till varandra. Va kul! Nu håller vi tummarna för oss 😍
  • Teriz

    Undrar om någon känner igen sig? Jag har molvärk lite då och då, och det känns liksom på magen ovanför underlivet. 


    ibland kan jag få som att det drar/sticker och gör ont typ innuti slidan. Alltså inte på magen utan mer innuti mellan underliv och rumpa typ haha. 


    Det kanske oxå är någon form av växtvärk? V 7 imorgon!

  • Teriz
    Hur vågar man tro och lita på att graviditeten fortsätter som den ska? 
    Har vart på på vul i v6 och sätt hjärtat ticka. Endå kommer oron. Symptomen som molvärk och ömma bröst kommer och går. Och ja känner nog efter för mkt för jag såklart vill ha bevis. Åh? riktigt jobbigt att vara orolig. 
  • Teriz
    Cykelhjul skrev 2023-05-01 20:13:26 följande:

    Kul med så många nya i tråden! Grattis till era plus och hoppas alla mår bra! ❤️

    Jag går in i vecka 9 imorgon och förutom rejält svullna bröst så känner jag ingenting sedan ett par dagar tillbaka. Ingen trötthet, illamående, molvärk eller liknande. Det enda jag känner är andfådd och blodtrycksfall då och då. 

    Jag har för mig att några andra skrev dom upplevde liknande, att symptomen försvann. Hur mår ni nu? Och ni som vart gravida tidigare är det vanligt gravidsymtomen försvinner och man mår oförskämt bra såhär i början? Det känns för bra för att vara sant 😅


    Jag håller med dig! Är i v 10 (9+0) och mår oxå så mkt bättre än för två veckor sen. Har i princip lite ömma bröst bara. Jag vet inte hur det ska vara men bara hoppas att det är normalt. Alla är ju så olika oxå. 
  • Teriz
    yny skrev 2023-05-09 11:12:51 följande:

    Hur känner ni här för KUB/NIPT? 

    Kommer ni göra något sådant? 


    Där jag bor blir vi erbjuden kub som första ultraljud så det kommer jag göra. Verkar något avvikande blir man erbjuden NIPT. Vill gärna veta så mkt som går och få info för att kunna ta ställning till det  


    Jag skulle tänka mig göra NIPT först men det ingår inte i vården så det är en kostnadsfråga. Men jag tänker att kub blir en bra början. 

Svar på tråden BF december 2023