Inlägg från: Anonym (Z) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Z)

    Ändrad situation med föräldrar

    Beklagar din situation. Det är riktigt tufft när nära och kära försvinner från en, mentalt eller fysiskt. Man tar sig igenom för att man måste ta sig igenom. Försök träffa din pappa så mycket du kan medan han har lite ork kvar. Ta stöd av din morbror och hans fru, och håll kontakt med dina systrar. Fortsätt med samtalsterapi om du har möjlighet - att bolla med någon professionell kan hjälpa dig reda i alla rankar och känslor.  

  • Anonym (Z)
    Anonym (Ledsen) skrev 2023-04-04 20:22:12 följande:
    Verkligen. Men det är bara jag som gör det. Det gör att det skapar ännu mer en känsla av att jag måste vara där så ofta jag bara kan för annars sitter han där ensam. Stackarn. 
    Är inte dina systrar där?
  • Anonym (Z)
    Anonym (Ledsen) skrev 2023-04-05 06:46:12 följande:

    Som sagt det här har gjort mig utmattad så jag kan inte göra mer av den anledningen heller. Det går inte att hjälpa någon som absolut inte vill. Hennes mamma sa till henne i tonåren och vad gjorde hon? Flydde hemifrån som 14-åring och sket i var hon sa. Beteendet har väl funnits där hela tiden.  Men det är inte mitt ansvar att fixa allt det henne. Hade gärna hjälpt henne men jag kan inte göra det för det går bara inte. Det är en lång historia det här och jag kan inte skriva ut allt här för jag vill vara anonym. Orkar heller inte diskutera henne. Jag kan inte göra något. Skulden är då inte min heller. 


    Kan det vara så att din mamma har någon psykisk ohälsa eller diagnos i botten? Din pappa kanske täckte upp för henne så länge de var gifta och då rullade vardagen och familjerelationerna?

    Klarar hon sin vardag med att sköta hem och hushåll? Gissar att hon är pensionär och inte jobbar längre då jag uppfattat det som att dina föräldrar är äldre.
  • Anonym (Z)
    Anonym (Ledsen) skrev 2023-04-07 17:05:43 följande:
    Hon har redan nått gränsen. Så jag vill inte prata med henne. Det jag undrar är hur man kommer över detta. 
    Förstår att detta är svårt. Har du någon att ta stöd av? Någon vän, eller kanske en kollega? Partner? Fortsätt med terapin, det kan hjälpa dig att acceptera och hantera situationen. 
Svar på tråden Ändrad situation med föräldrar