• rumpnisse16

    Provanställd & FET?

    Hej!

    Som tråden lyder är jag provanställd. Sedan 1a april. Alltså VÄLDIGT ny.

    Jag är inne på 5:e året av kämpande för att få barn. Först två år innan vi sökte hjälp, därefter ett år av misslyckade IVF:er med min egna cykel, därefter ett par misslyckade äggdonationer innan man gjorde en ordentlig utredning och kom fram till jag och min sambo behövde en dubbeldonation för att få barn. En lång resa med många krossade förhoppningar.
    Men nu äntligen har vi nått så långt som att min kropp är redo för att göra en FET!!! Så här långt har vi aldrig kommit innan och jag är spänd, nervös och väldigt förväntansfull...

    Men jag vill väldigt gärna ha råd- som så väldigt ny och provanställd vill jag gärna inte gå till chefen och begära ledigt för dagen för min FET. Jag är i ofrivillig barnlöshets-garderoben och ingen vet vad jag och min sambo kämpat under dessa år. Det är både svårt och känsligt. 
    Att berätta som provanställd en planerad graviditet kan ju ev. äventyra chanserna till en tillsvidareanställning. Men jag vill ju heller inte sjukskriva mig. Är det semesterdag som gäller? Hur hade (har?) ni gjort i en situation som denna?

  • Svar på tråden Provanställd & FET?
  • Anonym (Hmm)

    Man får ju faktiskt ledigt för att besöka specialister, vilket jag definitivt skulle kalla ett sådant besök. Du behöver inte tala om vem du ska träffa och varför, det är privat och chefen får inte fråga. Om du vill slippa sånt tjafs så ta bara semester. Om chefen nekar semester måste du fortfarande förklara att du har en läkartid som inte går att flytta.

Svar på tråden Provanställd & FET?