Inlägg från: Anonym (Att välja sina strider) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Att välja sina strider)

    Hur hantera person som tror sig vara gravid?

    Ja du, hur hanterar man en psykossjukdom som inte blivit botad de senaste 60 åren!

    Man lär sig leva med att den finns där och lär sig att varken skapa mer oro och sorg, eller att gå in och bekräfta vanföreställningarna.

  • Anonym (Att välja sina strider)
    Anonym (Vad göra??) skrev 2023-05-26 18:39:11 följande:
    LPT hon fått är ofta efter något dramatiskt på gyn,  bvc, bb, mvc osv. när hon gått dit och bråkat med personal och patienter där. Den typen av vårdinrättningar uppsöker hon. Psykiatrin smiter hon från går inte på öppenvård och det verkar som de vill att hon skall tillhöra nån äldregrej...men de vill inte äldregrejen utan de säger psykiatrin eftersom hon inte är dement (Inte helt säker på orsaken). 

    Hon har även blivit anmäld flera ggr och de flesta andra anhöriga svarar inte ens när hon ringer längre.
    Alltså jag tänker du har missuppfattat läget. Äldreomsorgen kliver inte in och stöttar folk som inte VILL ha vård, utan arbetar precis som vården med frivillighet. 

    Psykossjukdom är påfrestande för omgivningen om personen inte har fungerande medicin och vanföreställningar. Vill man inte ha vård så får man tvångsvård när det är såpass illa att detta är möjligt. Att störa och vara jobbig och må dåligt är liksom inte tillräckligt.

    Vården "tycker" troligen inte att hon ska höra hemma någonstans, utan gör vad som är möjligt utifrån hennes sjukdom och vilja.
Svar på tråden Hur hantera person som tror sig vara gravid?