• Cherry123

    Delade magmuskler!

    Var hos barnmorskan idag och jag har delade magmuskler. Hon sa att det var en liten glipa och att det kommer växa ihop igen. Det var 8 månader sen jag födde. Hon sa att det kan ta upp till ett år. Stämmer detta? Har hört att om det gått 6 månader och det fortfarande inte har växt ihop så kommer det inte växa ihop utan hjälp. Hon skickade mig till en fysioterapeut som skulle kolla vidare på mig och ge mig övningar att göra. Vet någon om övningarna hjälper, och har era magmuskler växt ihop igen?

  • Svar på tråden Delade magmuskler!
  • Palmen16

    Hej! Jag har samma problem. Har två barn, 3 och 7 år. Jag fick delade magmuskler efter första men det läkte inte med träning. Efter andra tror jag delningen blev värre. Men jag har inga direkta besvär av det, förutom att magen är stor och kan se gravid ut. De raka magmusklerna kan inte riktigt hålla in magen som tidigare. Jag har tränat mycket mage enligt fysioterapeuters program så funktionen är okej. Det enda som hjälper nu är shaping-kläder? 

    Om det bara är en liten delning är det säkert inget problem. Men gå till en fysioterapeut som är specialist på det området om du vill ha råd och träningstips. 

  • Jagäterkeso

    Tror inte träning hjälper. Om du tittar på tex bodybuilding eller fitness för damer där magmusklerna syns tydligt så kan du se en del kvinnor med delade magmuskler. Även om magmusklerna är extremt välutvecklade av väldigt mycket träning är ändå delningen kvar. 

  • Cherry123

    Men varför sa hon att det kommer växa ihop igen då? Är barnmorskor inte så utbildade inom delade magmuskler? För jag har också svårt att tro att mitt kommer växa ihop när det gått ett år som hon sa. Om det gått 8 månader och jag ser fortfarande konstant gravid ut så kommer nog inte mycket ändras. Jag får också klä mig i kläder som får min mage se mindre ut. Mår även psykiskt dåligt över hur jag ser ut. Men jag ska till fysioterapeut på måndag och kommer göra eventuella övningar dom vill att jag ska göra!! 

  • Jemp

    Har du testat mammamage-appen? Mammamageutbildad fysio? 
    Träning för delade magmuskler och generellt efter förlossning är definitivt inte samma slm bodybuilding. 

    Mitt har gått tillbaka med tiden tror jag.

  • Palmen16

    Jag tror inte att barnmorskor har så stor kunskap om delade magmuskler generellt sett. Inte de som jag har gått hos i alla fall. Jag gjorde alla mammamage-övningar precis som man skulle efter första barnet men det hjälpte inte i mitt fall. Men de övningarna är ju bra ändå, även om man har delade magmuskler. En fysioterapeut är nog bättre att gå till.


    Jag mår också rätt dåligt av att magen ser stor och gravid ut och har också anpassat min klädstil. Det är tråkigt eftersom jag var rätt smal innan och hade tydliga snygga magmuskler. Nu har jag både delade magmuskler och ett navelbråck som gör att naveln står ut. Så det blir ingen bikini på stranden tyvärr. Men jag försöker tänka att kroppen har gjort något fantastiskt i och med att den har burit två barn och att det vore konstigt om det inte alls syntes efteråt. 


    Jag fick erbjudande om att operera navelbråcket efter andra barnet men eftersom jag inte har några smärtor av det och eftersom jag kanske vill ha fler barn så avvaktar jag. Men det skulle inte hjälpa mot delningen, då måste man nog göra en mycket större operation och det finns ju en hel del risker med sådant. 

  • Cherry123

    Nej precis, kändes lite som att hon inte visste vad hon pratade om när hon sa att det kommer växa ihop igen om jag ger det lite tid. Jag förstår dig verkligen, det är inte kul och man saknar sin gamla kropp något så enormt. Jag var också väldigt smal, vägde bara 47 kg när jag blev gravid, gick upp över 20 kg (tror det är drf mina magmuskler delade på sig) och väger nu 58 kg. Är smal på alla andra ställen förutom magen som putar ut och har även löst skinn som barnmorskan sa. Vågar inte heller gå i bikini. Får även för mig att sambon finner mig oattraktiv nu. Det är så mycket! Försöker också tänka positivt, att jag fick en vacker dotter, och jag är ju såklart så tacksam och glad för det,  men ibland tar verkligen det negativa över. Vad skönt att du inte har några fysiska smärtor av ditt navelbråck iallafall. Vad för slags risker finns det med att operera sig? Har hört att man inte ska opereras om man vill ha fler barn, utan vänta tills man är klar. Stämmer det? Jag vill så gärna ha fler barn, och tänker att operation är enda utvägen om inte träning hjälper. 

Svar på tråden Delade magmuskler!