Inlägg från: flygrl |Visa alla inlägg
  • flygrl

    Ångest av att dricka kaffe

    @TS: Jag kan också få ångest och bli lite jobbigt speedad av ffa kaffe men även svart te ibland. Kaffe eller snarare koffein är ju milt centralstimulerande. Jag dricker därför sällan mer än en mugg kaffe + mjölk åt gången och ibland om jag redan känner jag är på väg tippa över skippar jag kaffet helt.


    Däremot finns det ju som Tow2Mater påpekade koffeinfritt kaffe och det är ett bra alternativ när jag vill hålla ångesten borta. Rooibos- mint- eller andra örtteer är bra koffeinfria alternativ till svart te. 😉


    Anonym (Alchemista) skrev 2023-08-11 22:42:25 följande:
    Ja. TS har inte problem med det. Så hur så? 
    Det är väl bra nämna i en sån här tråd det finns koffeinfritt kaffe, nej? 😉
  • flygrl
    Anonym (Kaffemoster) skrev 2023-08-12 00:51:58 följande:

    Jag kan känna igen mig i TS. Jag letade på nätet efter bra tips på koffeinfritt kaffe för jag gillar ju smaken av kaffe ändå! (Kaffeglass ex är så sjuuukt gott!) 

    Efter att försökt göra det lätt för mig och slippa beställa på nätet så föll mitt val på Zoegas koffeinfria. Finns på mitt ena ICA men inte på det andra så det kan vara lurigt att få tag i. 

    Jag mår bättre av det och kan ta del av smaken ändå. Ibland blir det en kopp vanligt på stan eller om man hälsar på någon. De som varit här har inte heller klagat utan tyckt det smakat som vanligt (utom den gången jag tappade räkningen och hällde i mer så det blev rävgift av kaffet *skrattar*). 

    Det finns (i sann public servicanda) givetvis fler märken, men det ovan nämnda var lätt att få tag i och värt ett försök om man vill ha kaffe som inte har koffein. 


    Visst är det skönt det finns koffeinfritt kaffe?
    Hemma dricker jag nästan uteslutande snabbkaffe oftast Gevalia men har även en burk koffeinfritt Nescafé stående som alternativ. Smakar utmärkt. 😊
  • flygrl
    Tow2Mater skrev 2023-08-13 00:13:57 följande:

    Eller laga svagare kaffe?
    Själv kan jag bälga kaffe 'litervis' utan att varken bli pigg eller andra lustiga känslor, på sin hojd halsbränna. Men dricker svagare kaffe.


    Är det typiskt amerikanskt svagt kaffe eller? 
  • flygrl
    Tow2Mater skrev 2023-08-13 00:30:53 följande:
    Ja. Man vänjer sig :)
    Är amerikanskt kaffe svagt för man helt enkelt använder mindre mängd kaffepulver eller är det nåt annat typ som lägre rostningsgrad?
  • flygrl
    Tow2Mater skrev 2023-08-13 00:47:27 följande:
    Det jag köper är medium rostat. Det finns light, medium, medium-dark, och dark. Jag drack inte kaffe i Sverige, bara te. Sen började jag dricka kaffe här på jobbet, det används mindre kaffemängd. Det är inga 'en skopa per kopp + en för pannan' som används vid bryggningen.
    Min mamma kokar i kaffepanna på gammaldags sätt hemma i Sverige, hennes kaffe tycker jag inte om, alldeles för starkt.

    Ok, intressant att veta. ☕️😊

  • flygrl
    Anonym (ångest) skrev 2023-08-16 00:49:50 följande:

    Så jag gissar på att kombinationen adrenalin och koffein ökar på oron.


    Som jag förstått det triggar koffeinet det sympatiska nervsystemet som i sin tur bl.a. stimulerar adrenalinproduktionen.
    Auditanne skrev 2023-12-23 00:45:50 följande:

    Ja, om jag redan är stressad inombords, som nu till julen. Stressen blir än mer påtaglig om man då intar koffeinhaltig dryck. 

    En kaffekopp enbart gör inte så stor skillnad men däremot om kaffet intas efter en Nocco, vid en fikastund med familjen. Ingen bra följd. Ångesten attackerar en på stört med mörka tankar och hemska scenarion i huvudet. 


    Iom Noccon har du ju redan fått en dos koffein som sen ökas av kaffe på det. 
    Ångest är hemskt, kan bara hålla med. 😕

Svar på tråden Ångest av att dricka kaffe