Inlägg från: TvillingmammaVästgöte |Visa alla inlägg
  • TvillingmammaVästgöte

    Hur skulle ni bemöta barn som har med sig extrema åsikter hemifrån?

    Anonym (+++) skrev 2023-09-30 20:03:19 följande:

    Jag blir lite fundersam om du är lärare. Du lyfter enbart fram ungdomar med muslimsk bakgrund här, samt i relation till att de inte vill prata om eller se på saker som ev kan vara sexrelaterade. 

    Det har väl inget med demokratifrågan att göra?

    Jag trodde att ditt inlägg skulle handla om elever som visar tydliga rasistiska tendenser och hur du som lärare ska hantera det, eftersom skolan ska utbilda demokratiska världsmedborgare, jobba för jämställdhet, allas lika värde osv. 


    I alla fall i Malmö finns det mycket antisemitism mot judar, många judiska skolelever  blir hotade och trakasserade. Det är verkligen en demokratifråga. Judehat är väldigt vanligt bland muslimer. TS: Är judehat något du mött i din skola? Undervisar inom förintelsen tex?
  • TvillingmammaVästgöte

    I Sverige har vi alltid haft en naturlig syn på nakenhet. Den har ju påverkats mycket av den muslimska invandringen. Jag märker ju detta i simhallen dit jag går regelbundet, många muslimska kvinnor är hel eller halvtäckta och jag känner hur jag faktiskt också påverkas på något konstigt sätt. Är det ok att klä av sig i omklädningsrummet när dessa kvinnor verkar vara så rädda att visa något, till och med för andra kvinnor?


    Men jag känner att jag måste försvara vår kultur och vårt sätt och leva , så jag är väldigt noga med att inte på något sätt täcka mig i omklädningsrummet och i bastun, utan går helt ogenerat och naken i damernas omklädningsrum och i bastun.  Som tur var är vi flera kvinnor i min ålder som bastar ogenerat. Förr fanns det skyltar om att man inte fick  ha badkläder i bastun men det har de tagit bort nu.

  • TvillingmammaVästgöte

    TS: Mitt inlägg om simhallen är lite off topic kanske. Men jag känner att vi anpassar oss generellt för mycket. Vi måste stå upp för vår kultur. Hur skall vi annars lyckas med integrationen om vi inte ens står för och talar om vad som gäller i Sverige? Du har helt rätt, i Sverige får flickor och pojkar umgås i sovrummet och de får vara vänner och de får till och med ha sex om de fyllet femton. Det är inte lagligt att med våld och hot begränsa flickors sexualitet, i Sverige. Det bör vi stå upp för.

  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Lano) skrev 2023-10-01 09:25:05 följande:
    Tycker man ska bemöta empatiskt och med förståelse. I slutändan är det dessa barn som förlorat mest på sina åsikter som de inte ens fått välja.
    Hur menar du mer konkret? Med förståelse?
  • TvillingmammaVästgöte
    AndreaBD skrev 2023-10-02 16:10:47 följande:
    Det handlade dock inte alls om sexualundervisning utan om att titta på helt vanlig film, en komedi. 
    Hanif Bali har just nu en artikel i Expressen på detta tema, Blunda inte för kulturen bakom gängvåldet är hans rubrik. Han nämner bland annat att det är jättevanligt att ungdomar begränsas på olika sätt av den så kallade hederskulturen. Denna hederskultur går helt på tvärs med våra svenska liberala frihetsvärderingar. Och att det baserat på hederskulturen utvecklats en aggressiv gängkultur bland unga  i våra förorter. 
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Kosmopolit) skrev 2023-10-02 15:45:05 följande:

    Det är en svår balansgång. Sexual undervisning är speciellt svårt inte bara för muslimer utan även för tex konservativa kristna i USA. 

    Jag såg en video där en svensk lärare attackerar en muslimsk tjej och försöker tvinga henne att säga "kuk". Mycket obehagligt. Det är inte så en svensk undervisning ska vara.


    Jag tycker inte att det är en svår balansgång. Det är jätteviktigt att alla ungdomar i Sverige får sexualundervisning. Om inte föräldrarna vill acceptera det får de antingen vänja sig alternativt välja att uppfostra sina barn i ett mindre liberalt land än Sverige. 
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Kosmopolit) skrev 2023-10-02 16:44:24 följande:
    Hanif Bali är en mycket extrem, islamofobisk person som förvrider sanningen och hetsar mot muslimer. Det var nog därför han inte fick vara kvar hos Moderaterna. Han hävdar ofta att han är mot islamister och det de gör men han har egentligen samma behov av att radikalisera och polarisera samhället som islamistiska extremister. De är lika men han vill gärna tro att de är olika.

    Att ta in hans uttalande här är lite oseriöst.
    Det tycker jag inte, jag har citerat Expressen , inte någon högerextrem tidning. Det är bra tycker jag att man lyfter problemet med hederskulturen som går helt på tvärs med våra svenska liberala värderingar.
  • TvillingmammaVästgöte
    sportiva skrev 2023-10-05 13:51:41 följande:

    Bästa är lära sig mer om islams seder, traditioner och heder genom att ta del av pålitliga källor som böcker, artiklar och dokumentärer som fokuserar på att ge en objektiv och korrekt bild av religionen. Det kan också vara till hjälp att delta i samtal med personer som praktiserar islam och har kunskap inom området.

    Jag förstår att vissa människor kan ha felaktiga uppfattningar om islam på grund av felaktig information och fördomar. Det är viktigt att vara öppen för att lära sig och söka korrekt information för att förstå att islam är en mångfacetterad religion som inte kan generaliseras som bara terrorister.


    Vi kan jul lära oss om islam. Men hur hanterar vi när islams seder, tradition och heder krockar med Sveriges liberala värderingar? Sveriges liberala värderingarmät  ju inte bara värderingar utan också befästa i vår lagstiftning. 
  • TvillingmammaVästgöte

    Sverige idag är ju ett väldigt liberalt land, med hänsyn till generella värderingar, politik och lagstiftning. TS har ju faktiskt rätt i att traditionellt muslimska värderingar är konservativa och till buss del sammanfaller med de högerextremas åsikter, även om muslimer nog inte röstar på SD. De högerextrema förordar dock inte bruket av slöja. Så muslimer röstar kanske istället på Nyans, som har rätten att bära slöja som en viktig punkt på sitt partiprogram, samt att motverka LVU-missbruket, som Nyans kallar det. 

  • TvillingmammaVästgöte
    sportiva skrev 2023-10-05 14:05:40 följande:
    Det är viktigt att komma ihåg att Sverige är ett land med olika kulturer och religioner. Vi strävar efter att vara inkluderande och respektera olika seder och traditioner. I vissa fall kan det finnas en konflikt mellan vissa värderingar, men det är viktigt att hitta en balans och respektera både individens rättigheter och samhällets värderingar. Det är också viktigt att ha en öppen dialog och lära sig mer om varandras kulturer för att främja förståelse och tolerans.
    Skall vi också ändra våra lagar så att de bättre anpassas till flera olika kulturer och religioner, för att bli mer inkluderande? 
  • TvillingmammaVästgöte
    AndreaBD skrev 2023-10-05 17:23:06 följande:
    Japp. Generellt är det så. 

    Sedan har vi en slags konflikt mellan "västvärlden" och t.ex. den muslimska världen (men även andra) som har pågått ett tag. Jag tror i många andra delar av världen har man upplevt att vi i "väst" har tyckt att det finns inga andra värderingar som duger, förutom våra. Och att vi försöker tvinga dem på andra. Och att det oftast handlar om U-länder, ibland före detta kolonier, gör ju inte saken bättre. I värsta fall får vi då argumentet: Men ni har ju också försökt bestämma i vårt land! Inte exakt samma situation, men ändå. 

    Visst, det finns bra anledningar att tycka att demokrati och männskliga rättigheter är något som man inte ens behöver diskutera, att det är något som alla bara bör acceptera. Men grejen är att de kanske gör saker och ting i sin tid och i sin ordning. De kanske kommer fram till det också, men vill inte bara acceptera det rakt av? Samma sak hände också när Tyskland återförenades. Då tyckte politikerna i Västtyskland att det var enklast att öst bara får finna sig i deras lagar, deras sätt att göra. Trots att man hade kunnat kolla om det fanns fördelar med DDRs lagar eller organisationer och om man kunde ha dem. Men det hade ju tagit mer tid, det hade ju varit jobbigt. 
    I sina hemländer får de ju utvecklas i sin egen takt. Men i Sverige är demokrati och mänskliga rättigheter lagstadgat och fundamentet i vårt samhälle. Alla som vill flytta hit bör informeras om vad som gäller, innan de bestämmer sig för att bo just här. Då skulle partiet Nyans inte behöva kämpa för att få bort LVU-missbruket som de kallar det. 
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (Trött) skrev 2023-10-06 10:44:22 följande:
    Svenskar är ett av världens mest toleranta och minst rasistiska folk. Det finns mycket mer rasism mellan invandrargrupper (ex vanligt att människor från Mellanöstern ser ner på mörkhyade från Afrika eller på människor som har annan tro) och även mot svenskar. Svenska barn som går i invandrardominerade skolor utsätts för rasism och hån medans vi svenskar i de allra flesta fall inte accepterar att vara barn beter sig rasistiskt. 
    Det är ett jättestort problem, framför allt i Malmö, att judiska barn trakasseras av muslimska barn.
  • TvillingmammaVästgöte
    Tow2Mater skrev 2023-10-06 16:39:09 följande:
    Du menar du kunde inte ens kommunicera med och fråga honom om  vad han gillade hos den manlige läraren och ogillade hos dig, så du kunde forbättra dig?
    Varför skulle hon det? En lärare kan inte anpassa sig efter varje elevs nycker och önskemål. Inte många vill vara lärare idag.
  • TvillingmammaVästgöte
    Anonym (XXX) skrev 2023-10-08 01:00:40 följande:
    Det ska vara "just DE orden". Nu blir jag ännu mer orolig för vår lärarkår! :o Om det är sant att du är språklärare och dessutom har tyska som modersmål, med alla dess kasus, så måste du väl kunna skilja på ackusativ och dativ..? Spöke

    "vanlig språk" ska vara "vanligt språk" - men det kanske var ett misstag..?
    TS skriver väldigt bra svenska jämfört med många av de lärare mina barn har haft i skolan. 

    Sätter du kraven så högt kommer inga invandrare att kunna jobba som lärare. 
Svar på tråden Hur skulle ni bemöta barn som har med sig extrema åsikter hemifrån?