Inlägg från: tjatalagom |Visa alla inlägg
  • tjatalagom

    Gravid med BF Juli ♡

    Jag smyger In här tror jag. Plussade igår😊 tror bf 14.7.

    första barnet och är väldigt nervös och stressad för tidigt missfall, fast man inte kan göra nåt åt det...

  • tjatalagom
    Kiwi157 skrev 2023-11-04 10:00:23 följande:
    Ogillar också ovissheten här i början men försöker att inte tänka så mycket. Är i vecka 6 nu (5+2) och har nästan inga symptom men tycker det är ganska skönt. funderade på att göra ett VUL men väntar några veckor till, till vecka 9 då jag bokat tidigt ultraljud på en privat klinik.
    Anonym (Anonym (pcos)) skrev 2023-11-04 09:33:49 följande:

    Jag vet inte hur det blev när jag räknade ut bf men enligt Preglife är det nu 9/7. Jag oroar mig massor fast man inte kan påverka det. Är bara i v 4+3 och avskyr faktiskt dom här första veckorna. Ska ringa gyn på mån och boka in ett vul när man är runt v 8. Vad har ni för symtom? Här är det bara molvärk och inget annat!


    Jag är också väldigt nervös och vågar inte tro på det än. Jag vågar Inte vara glad ännu känns det som.


    När ska man ringa och boka tid? Känns som man vill göra det direkt, samtidigt som man inte vill ta ut glädjen i förskott😅

  • tjatalagom
    Anonym (Anonym (pcos)) skrev 2023-11-04 10:30:51 följande:

    Ja det är bäst att vänta lite så man inte riskerar att inte kunna se nåt än. När jag väntade min dotter så gjorde jag ett vul privat i v 9. Tänker att v 8/9 är rimligt. Jag ska ringa på mån så jag har en bokad tid lite längre fram. 


    Ja det låter rimligt, fast väntan dit känns också lång och oviss😂 
    ang symptom så har jag inte så mycket än, är bara på äl+12 /v 3+5. men det jag haft över en veckas tid är ömma bröstvårtor, det ena bröstet har också blivit större men inte det andra😅 sen har jag haft svag mensvärk/molvärk sen äl+5
  • tjatalagom
    Anonym (Anonym (pcos)) skrev 2023-11-04 13:41:29 följande:

    Ja jag vet! Väntan och ovissheten är värst. Men just nu går det inte att se nåt. Bara gravtesten som man får lita på tills dess och ja.. symtomen också om man har några. Jag har fått för mig att molvärken är borta nu! Analyserar och känner efter hela tiden. Sa till sambon att om jag får missfall vill jag ha ett glas vin och brieost som tröst. Vad skönt att du har fått lite symtom redan några dar efter äl. Hur tidigt testade du positivt? Alltså hur svarar man till särskilda personer? Nu blir ju det här ett vanligt inlägg Skrikandes


    Du klickar på kugghjulet högst topp i ett inlägg, då kan du citera.

    jag plussade på äl+10. Äl + 9 var negativt och tempen sjönk lite så jag var inte alls beredd på ett plus😅 mina bröst ömmade ända från äl, men blev svullna lagom till pms. jag började ha molvärk redan äl+ 5 och det gjorde mig fundersam. har idag också haft migrän, hoppas inte det tänker komma som symptom 🥲🙈 blir utslagen flera dagar av det. Men ja, nu känner man allt efter. Min man vågar inte heller tro på det här så han köpte ett digitalt test för att få det svart på vitt. 


    tror vi kommer vara lite vaksamma, testa och tempa fram till vul ❤️ konstigt ändå, att man har svårt att vara riktigt glad när det väl händer😅

  • tjatalagom

    Haha, här har symptomen kommit och det märks.
    igår blev jag så fruktansvärt trött och det har bara fortsatt idag. Skulle kunna sova dygnet runt? Somnade på soffan igår och det gör jag aldrig.
    idag har humörsvängningar kommit. Främst att jag börjar gråta hysteriskt för ingenting? och att mitt humör vänder på en femöring😅  känner mig väldigt labil haha, hur ska jag klara av att vara på jobb bland folk när jag inte klarar det ensam hemma😅
    kanske tmi, men nu har jag myyycket flytningar också. Nästan så jag tror det är mens som rinner.😅

  • tjatalagom
    Goodispodis skrev 2023-11-05 17:32:44 följande:

    Smyger också in här. Har BF 14 juli 2024. Blev gravid efter 10 månaders försök. Plussade för några dagar sedan men har inga graviditetssymtom förutom lite känsliga bröst som ömmar litegrann och lite brännande känsla i livmodern. Är vecka 5 (4+2).


    Grattis och välkommen! Jag har (förhoppningsvis, om allt går väl) bf 14/15 juli så det är ju skoj!
  • tjatalagom
    Goodispodis skrev 2023-11-05 19:27:35 följande:
    Tack, grattis till dig med! Vad kul! Det blir mitt första barn och jag är så orolig, går runt med binda på mig och har svårt att tro att jag är gravid. Hoppas att det går bra för oss alla här!
    Då är vi verkligen i samma sits. Första här också och vågar inte tro att den är här för att stanna ännu😅
  • tjatalagom

    Tidigaste ultraljudet som görs här där jag bor är i v.11+. Vill man ha tidigare får man gå privat.
    på ett sätt känns det ju som att man vill ha ett ultraljud typ v.8 och försäkra sig att allt är ok Fast man inte kan se så mycket då... Men såklart kan man ju förlita sig på test också. Hur tänker ni andra göra och vad blir ni erbjudna?

    hur tänker ni kring nipt?

  • tjatalagom
    Goodispodis skrev 2023-11-06 14:11:02 följande:

    Jag har bokat tid för inskrivningsbesök som kommer vara under vecka 8, trodde att man i samband med det besöket kommer få göra tidig ultraljud? Men tydligen inte, enligt det du skriver. Vad handlar då inskrivningsbesöket om? Kommer de bara göra ett gravtest med urin som jag kan göra själv hemma?


    Jag vet inte. Nu bor jag dock i Finland så det kanske skiljer sig?
    men jag ska ta blodprover före besöket + ta urinprov och så tror jag att jag ska få information om dålig mat/bra mat osv och kanske berätta hur jag mår? Bakgrundshistoria osv.
    men inget ultraljud nej. 
Svar på tråden Gravid med BF Juli ♡