Inlägg från: Anonym (vänster är ett skällsord) |Visa alla inlägg
  • Anonym (vänster är ett skällsord)

    Samboskap

    Anonym (Råd) skrev 2023-10-29 15:10:14 följande:

    Jag har ut cirka 15000kr i månaden. Mindre pengar än så kan jag inte klara mig på. Han i sin tur har ut dubbelt så mycket som mig. Skillnaden i vår ekonomi skulle enorm om han betalade 3100kr i hyra medan jag betalade 6300kr. Den enda som skulle bli en (ekonomisk) vinnare på det här är han. Han skulle tjäna 5000kr/månad av att bara lämna sin bostad medan jag blir av med mitt bostadsbidrag.


    Testa det här istället.

    Fokusera enbart på hur det hela påverkar dig och din ekonomi om nu det ekonomiska behöver vara en stor del i det hela.
    Även du skulle ju få det bättre ekonomiskt, på köpet får du dela livet med någon du älskar och som grädde på moset får du någon att dela alla vardagssysslor i hushållet med.

    Tona ner fokus på hur mycket han skulle tjäna rent ekonomiskt på det.

    Att du nu verkar ha fullt fokus på att "han tjänar mer pengar än mig och nu kommer han tjäna mer på denna uppgörelse också" visar tydligt vart dina värderingar ligger och vilket perspektiv du väljer att ta på situationen.
    Detta får dig att framstå i mycket dåligt ljus.

    Som någon sa innan så bör ju inte strävan efter att tjäna så mycket som möjligt ekonomiskt på det hela vara i fokus när man funderar på att dela livet med någon annan.
    Nu är du studerande och har barn, din tilltänkta sambo arbetar (heltid antar jag) och är barnlös. Självklart kommer han ha mycket bättre ekonomi än dig.
  • Anonym (vänster är ett skällsord)
    Anonym (Råd) skrev 2023-10-29 19:27:03 följande:

    Du får göra din egen tolkning men det jag menar med pengarna är att det kanske kan bli en stor skillnad ekonomiskt som innebär att jag for står kvar på ruta ett, eller kanske rent av förlorar på att vara sambo. Jag vill ju inte bli skuldsatt. .


    Kommer du se din ekonomi som "tillbaks till ruta ett" även när du ev får ett jobb som höjer din inkomst och du därmed förlorar nått bidrag som du lyfter nu?

    Resonerande i spår likt detta gör mig vansinnig.

    Som skattebetalare önskar jag att ni flyttar ihop nu direkt, så att jag slipper betala en stor del av din boendekostnad.
  • Anonym (vänster är ett skällsord)
    Anonym (Råd) skrev 2023-10-29 20:14:58 följande:

    Vill du bli ännu argare?!


    Jag lyfter barnbidrag, jag har fött barn med kejsarsnitt, gått hos BVC, mitt barn går i skolan och det gör även jag. Förresten så var jag sjukskriven i nästan ett år innan mina studier. Dessutom röstar jag vänster ❤️


    Förresten så har min kille pratat om att studera en master när jag är klar med min utbildning. Men oroa dig inte för hans bostadsbidrag. Jag kommer stå för merparten av utgifterna då han har dåligt med pengar. Om jag inte skaffar ett barn till vill säga.

    TACK snälla du för att du sponsrat mig i alla dessa år ????🏾💋


    Jösses så grovt du missade poängen....

    Men det är ju fint av dig att iaf vara rak och ärlig med att du är fullt medveten om vilken parasit du är och att det är med uppsåt du försöker försörja dig på andras arbete.
Svar på tråden Samboskap