• Anonym (D)

    Förälder med autism. Stöd?

    Hade hen något stöd före barnen? Boendestöd? I så fall, kan man få något ytterligare den vägen?

  • Anonym (D)
    Anonym (TS) skrev 2023-11-05 12:33:09 följande:
    Nej. Hen har klarat sig hela livet. Klarat skolan och gymnasium. Har en ledande position på sitt jobb och bra inkomst. Duktig med ekonomin. Har ett fint välinrett hem. Körkort. Städar, tvättar och håller efter. Men det är just den emotionella och sociala biten (det som inte syns utan som man känner) som inte funkar. Hen har ensam vårdnad om barnen och fått det via tingsrätt efter utredning från familjerätten osv. 

    Jag tänker att det skulle behövas någon form av utbildning för det emotionella. Att förstå andra människors behov och känslor. Inte tänka att andra fungerar som en själv. T ex så kan hen äta en smörgås när denna är hungrig och glömmer sen att barnen är hungriga så de får säga till och då beställer man en pizza med hemkörning. Lite så.
    Soc erbjuder ofta kurser för föräldrar så det kan man ju kolla upp. Man kan också själv kontakta soc och speciellt fråga efter mer individanpassat stöd. Men soc kanske redan är inkopplade om det varit utredning och vårdnadstvist?

    Hur gamla är föräldrarna? Kan de ta initiativ och steppa upp? Se till att barnen får fritidsintressen osv? Eller kan du göra det? 
Svar på tråden Förälder med autism. Stöd?