Inlägg från: Anonym (Oj oj) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Oj oj)

    Klasskassan - ett barn betalar inte

    Jag kanske missförstår men flickan har ju själv uppgett hur mycket hon sålt för, och vilka varor, vad skulle TS ha gjort? Flickan måste ju då få varorna till sina kunder. Men jag har kanske inte helt koll på hur sån här försäljning funkar. 


    Hur vet ni att flickan inte tex bara tröttnat på detta och nu struntar i sina kunder och varorna? Ni verkar dra förhastade slutsatser om att det måste ligga annat bakom, vad det nu har med saken att göra föräldrarnas ekonomi. Det är ju kunderna som ska betala varorna! Eller far ni iväg så mycket i fantasib att menar ni att föräldrarna har det så dåligt så de behöver pengarna från försäljningen själva ???!! 

  • Anonym (Oj oj)
    Miooo skrev 2023-12-14 14:28:12 följande:

    Det normala i dessa försäljningar är att kunden bara bokar till ett visst belopp. De betalar när de får varan. Eftersom flickan inte ville hämta ut varorna är det logiskt att tro att det aldrig var några som beställt eller att de som beställt ändrat sig. Det de flesta gör i sådana fall är att skicka tillbaka varorna till företaget och räkna beställningarna som avbokade.TS åkte hem till tjejen och prackade på lilltjejen grejer som hon helt klart inte längre ville hämta.


    Det finns en anledning att vi har en lagstadgad ångerperiod vid hemförsäljning. Det är dessutom en olagligt att ingå ekonomiska avtal med en minderårig. Jag misstänker att det är mer än en regel som ska skydda konsumenter som TS har struntat i här 


    Varför är det logiskt att tro det?
    Vadå ville? Hon kanske glömde bort det? Varför drar ni förhastade slutsatser? Man kan ju lika gärna anse det logiskt att hon bara struntade i det. Eller tog pengarna själv kanske, tog varorna TS kom med, gick till sina kunder och tog betalt till slut då. Ni har ju ingen aning om vad som har hänt och varför! Kanske familjen behövde pengar resonerar ju vissa i tråden. De kanske gjorde sig en hacka på varorna vem vet? Det är tydligen kutym att spekulera fritt här i tråden.
  • Anonym (Oj oj)
    Anonym (Juli) skrev 2023-12-17 11:24:36 följande:

    Då kanske den här tråden har lärt dig något? 


    Just det här med att det läggs fram som att ni som drar i sånt här är så engagerade gör att det är svårt att säga emot. För vad är man då? Oengagerad i sina barn? Trots att orsaken till att barnet eller föräldern inte vill kan vara social fobi, mobbning, sjukdom mm. Detta kan ju också vara saker man som förälder inte vill outa inför tjugofem halvfrämlingar på ett föräldramöte. Den som vill avstyra spektaklet vill det pga engagemang i sitt barns eller familjens mående. Men det är uppenbart att det finns många som inte fattar det. 


    Och de här barnen finns ju i vuxenversioner på arbetsplatser också. De som inte gillar kick off med övernattning och annat som är menat att vara roligt. För några utgör sånt mest stress. Jag har en sån kollega. Vi som jobbar närmast vet och stöttar. Kollegan är bra på sitt jobb, snäll, rolig mm. Men hon gillar inte en massa ståhej tillsammans med människor hon inte själv valt att umgås med, och det måste vara ok att vara sån. Både som barn och vuxen. 


    Har någon sagt att det inte är OK att vara sån? Har aldrig varit med om att andra inte accepterar när jag inte vill vara med på diverse jippon, och det verkar ju vara OK för er också med eran kollega, så vad är problemet.
  • Anonym (Oj oj)

    Så av någon slags märklig respekt, eller vad det handlar om, för alla som inte vill med på klassresor, så ska de som vill, inte få försöka jobba ihop pengar till sin. Eller så kanske är det bättre ni tar ansvar för vad ni vill och tackar nej.

  • Anonym (Oj oj)
    Anonym (P) skrev 2023-12-17 14:15:52 följande:
    Jag är helt för att skolan ska vara fri från sånt här. Det är en enorm press på föräldrar som ska bidra med tid och pengar till både skola och fritidsaktiviteter. Det går utmärkt att göra saker på sin privata tid, utan att det behöver röra skolan. 
    Ja det står dig fritt att inte delta och gör vad du vill på din privata tid. Vi är överens.
  • Anonym (Oj oj)
    Tow2Mater skrev 2023-12-17 14:33:58 följande:
    Det handlar om grupptryck, att alla kanske inte vill outa sin anledning till att inte vilja eller kunna delta, att kanske inte vilja vara den enda i klassen vars barn inte får delta, etc. Det är inte så lätt att bara säga nej.
    Nu svarade du dock på ett inlägg som handlade om vuxna på en arbetsplats.
  • Anonym (Oj oj)
    Tow2Mater skrev 2023-12-17 19:48:00 följande:
    Vet det, men konceptet grupptryck är ju samma.
    Jag har aldrig känt av något grupptryck av sånt på min arbetsplats, när jag inte vill med. Och den jag citerade utövat heller inget grupptryck mot kollegan som inte är intresserad, så jag förstår inte problemet. Inget grupptryck alls. Det var det mitt inlägg handlade om.
Svar på tråden Klasskassan - ett barn betalar inte