Inlägg från: Tow2Mater |Visa alla inlägg
  • Tow2Mater

    Klasskassan - ett barn betalar inte

    Anonym (Oj oj) skrev 2023-12-17 13:21:44 följande:
    Har någon sagt att det inte är OK att vara sån? Har aldrig varit med om att andra inte accepterar när jag inte vill vara med på diverse jippon, och det verkar ju vara OK för er också med eran kollega, så vad är problemet.
    Det handlar om grupptryck, att alla kanske inte vill outa sin anledning till att inte vilja eller kunna delta, att kanske inte vilja vara den enda i klassen vars barn inte får delta, etc. Det är inte så lätt att bara säga nej.
  • Tow2Mater
    Anonym (Snäll) skrev 2023-12-17 18:22:48 följande:
    Om ditt barn vill delta men du inte låter henne, det tycker jag är taskigt. Många här verkar ha barn som inte vill följa med, men om ditt barn vill, varför ska du säga nej?
    Kanske för att jag inte har råd, inte har tid med en massa försäljningar och annat, inte stödjer konceptet med försäjning eller/och skolresor, kanske planerar ta barnet ur skolan för annan anledning och inte vill slösa på dessa skippade skoldagar i onödan, etc. Kan finnas många anledningar. Men ser ju nu tydligt man blir dömd om man inte anser barnet ska vara med. Inte konstigt föräldrar inte vill ställa sig upp på föräldramöten och opponera sig mot dessa resor.
  • Tow2Mater
    Anonym (Oj oj) skrev 2023-12-17 19:44:50 följande:
    Nu svarade du dock på ett inlägg som handlade om vuxna på en arbetsplats.
    Vet det, men konceptet grupptryck är ju samma.
  • Tow2Mater
    Anonym (Snäll) skrev 2023-12-17 20:13:09 följande:

    Inte råd? Resan betalas ur klasskassan. Möjligen att barnen betalar lunch eller en glass ur egen ficka, men det går ju bra att skicka med lite smörgåsar. Har du inte råd med det?


    Planerar att ta barnet ur skolan? Det låter inte så bra.


    Jo, jag tycker väl att om barnet VILL vara med, att det är synd om du förbjuder henne. Förbjuder du henne även att gå på kalas, även om hon vill?


    Mer dömanden.

    Du anser en klassresa, som jag antar sker iallafall delvis på skoltid, går bra. Men inte att ta barnet ur skolan ett par dagar för annan resa med familjen?

    Mitt barn får inte vara med på allt det vill, nej. Det kan finnas flera anledningar till varför. Har sagt nej till flera kalas.
  • Tow2Mater
    Anonym (Snäll) skrev 2023-12-17 20:57:44 följande:

    Ta barnet ledigt för semester några dagar tår man inte i 6an på vår skola men i övrigt går det bra. Har Inter med detta att göra.


    klassresa måste vara skol-relaterad om det ska vara på skoltid. Det troliga är att vi åker efter skolan. 


    Det låter lite konstigt att klassen samlar pengar till en klassresa som ni inte ens bestämt när den ska äga rum? Kan ju vara svårt for en del att kunna planera sitt barns deltagande eller icke deltagande i dessa säljaktiviteter om ni inte ens vet om resan ska ske under terminen eller på sommarlovet, och om ens barn har möjlighet att följa med. Många har ju annat inplanerat under loven.
  • Tow2Mater
    Anonym (Snäll) skrev 2023-12-17 20:59:46 följande:
    Varför får barnet inte få på barnkalas om hen vill?
    Har Inte med detta att göra.

    Men ibland har man annat man anser viktigare inplanerat än kalas.
  • Tow2Mater
    Anonym (Snäll) skrev 2023-12-17 21:21:37 följande:

    Dom går i 5an nu och resan är tänkt att vara under vårterminen i 6an. Vi vet ju inte hur mycket dom får ihop. Har dina barns klasser bokat resan 2 år i förväg? 


    tack för tipset, vi ska inte lägga den på sommarlovet då. 


    Men du sa ju tidigare att den inte kan läggas på terminen? Om det ska vara skol-relaterat borde det väl vara obligatoriskt for alla att delta?
  • Tow2Mater
    Anonym (Snäll) skrev 2023-12-17 22:47:17 följande:

    Har jag skrivit att det inte ska vara under terminen? Konstigt, jag kan inte hitta det inlägget. 

    Jag har ingen erfarenhet hur man gör om klassresan är under skoltid. Jag misstänker att man ordnar ett alternativ till dom barnen som inte vill följa med, t.ex. att dom får vara med parallellklassen under tiden.


    Men enklast är förmodligen att ordna klassresan efter skoltid. Alltså vi åker iväg vid 2 när skolan slutar och kommer hem på kvällen. Alternativt fredag till lördag om det finns pengar till övernattning. 


    Ah, så en 'klassresa' som inte är längre än en eftermiddag efter skolans slut för dagen. Tänkte inte ens så långt att man klassar det som en klassresa. Jag trodde det handlade om iallafall några dagar.

    Då är ju ett tips till nästa 'klassresa', att ge ett alternativ för dem som inte vill sälja en massa skit men inte heller inte känner sig bekväma med att inte bidra alls, utan de kanske hellre vill bidra med kontanter. Om det handlar mest om att hyra en buss för en halvdag och betala inträde någonstans är det ju inte mycket pengar per person. (Kommer tänka på den stackars förälder här på FL som tvingades lägga en massa pengar på tomma flaskor och tid för att koka saft, som skulle säljas för ytterst lite intäkt.)

Svar på tråden Klasskassan - ett barn betalar inte