Inlägg från: Anonym (Madeleine) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Madeleine)

    Hur skaffar man vänner efter man fyllt 38 år?

    Häng inte upp dig på åldern utan koncentrera dig istället på att hitta sammanhang där du kan hitta nya vänner. Öppna upp ditt liv för att släppa in nya vanor, nya möjligheter och nya vänner. 

    Precis som med dejting behöver du vara tillgänglig för vänskap . Dvs signalera till folk omkring dig att du gärna vill följa med på saker även om det till en början kanske inte riktigt är vad du tänkt dig.  Pratar folk på jobbet om kryssning, konsert eller spela padel? Ja men häng på . Ska nån lite ytligare bekant åka till nåt allmänt event så följ med , inte för personens skull utan för eventets skull och träffa nytt folk. 

  • Anonym (Madeleine)
    Samantha85 skrev 2024-01-03 23:40:05 följande:

    Tack för bra råd. Jag förstår att alla är olika, jag säger inte att bara för att man har barn och familj så har man inte tid för sina vänner.  Det är bara så att för min del är det så med mina vänner. Det innebär inte att de tycker mindre om mig, de har bara väldigt fullt upp med körningar till träningar, jobb och fixa inför nästa skoldag, tid för sin partner osv. Vilket gör att de har mindre tid för sina vänner.

    För mig har det med min ålder att göra i min situation. Jag säger inte att det är så för alla över 38 år. Men för mig är det skillnad. När jag var yngre kunde jag gå ut eller på en fest. Träffa nya vänner där och hänga med till andra ställen och på det sättet lära känna nya människor. Det var väldigt längesedan jag var bjuden på fest. Det känns svårt att få nya vänner då de flesta redan har sitt kompisgäng som de håller fast vid.

    Jag ska ge gofriendly ett försök. Tack!


    Vad hindrar dig från att gå ut på egen hand och lära känna nya vänner på dans, krogen eller liknande?  Har du ens provat?

    Låter som att du har en hel del fördomar du kanske behöver ta itu med först?  Det finns ju mängder med uteställen som har 30+-kvällar tex där du måste vara minst 30 år för att ens komma in. Samma lika med andra typer av temakvällar som drar äldre publik  , passar utmärkt att gå på själv vilket många också gör . 
Svar på tråden Hur skaffar man vänner efter man fyllt 38 år?