• PH76

    Hur hade ni gjort med skola?

    fancyr skrev 2024-01-08 10:29:32 följande:
    Hur hade ni gjort med skola?

    Har ett tolvårigt barn som går i en skola i min kommun. Pappan bor i en annan kommun som ligger två pendelstationer bort. 
    Skolan i min kommun ligger på gångavstånd från pendeln. Där jag bor är det 5 km från skolan, dvs en bussresa på 15 min alt. bilresa på 7 min (30 väg hela vägen). 

    Till hösten kan inte barnet gå kvar i skolan då skolan bara har upp till åk 6. 
    Jag vill då att barnet ska gå i högstadiet i en ny skola som ligger 150 m från vårt hus. Pappan tror att det är för att jag vill vara bekväm, ha hundvakt m.m. alla negativa anledningar man kan tänka sig. Pappan har då som förslag på en skola i hans kommun fast där barnet åt andra hållet måste ta en buss från pendeln till skolan. I pappans kommun blir det inte närmre för barnet på något håll till sin skola. Pappans förslag är att barnet är mer än 50% hos honom, förslagvis att barnet bara kommer till mig under helgerna, vilket inte är ett alternativ för mig. Mitt förslag är att barnet kan vara fler vardagar hos mig om barnet får gå i skolan där jag bor. Pappan säger nej. 

    Barnet själv vill gå i två skolor där både jag och pappan är överens om att det inte är bra skolor och därför inte något alternativ. tillägga att barnet just nu utreds för ev. ADHD. 

    Hos mig hart barnet ett eget rum och vi bor stort och rymligt där barnets kompisar är. 
    Hos pappan delar 3 barn rum och bor trångt. Barnet är 1av5 barn. 

    Jag känner att vi sitter i en återvändsgränd . Vad hade ni gjort? 


    I min värld så finns det bara två viktiga aspekter att ta upp: 1) Var ska kompisar gå, 2) Vilken skola som är bäst. Efter det så är era diskussioner rätt onödiga.
Svar på tråden Hur hade ni gjort med skola?