Inlägg från: Anonym (abc) |Visa alla inlägg
  • Anonym (abc)

    Hjälp med budget

    Jag tycker det är svårt att kommentera om kostnaderna är rimliga utan att också veta hur inkomsterna ser ut. 

    Vi har också ungefär 50 000 i utgifter (ej inräknat städ vilket vi inte har eller sparande). Och har också ungefär samma upplägg att vi har en gemensam kassa dit huvuddelen av inkomsterna går och en egen pott per vuxen. 

    Städ var det första vi drog in på när min man minskade sina inkomster för några år sedan. Vi lägger väl egentligen inte så mycket mer tid på städning nu än då, mest att vi har mer ostädat. 

    Vi lägger betydligt mer än er på mat och systemet, förstår inte alls de som tycker 500 kr i månaden är mycket för det. 

    Hur som helst, om budgeten är slösaktig eller inte tycker jag beror lite på hur mycket inkomster ni har. Jag ser ingen anledning att snåla eller spara bara för sakens skull. Självklart går det att leva billigare, men för mig känns det där som en budget som innebär att man kan leva utan att vända på slantarna men inte heller att man slösar. 

  • Anonym (abc)
    Anonym (K) skrev 2024-02-02 06:54:29 följande:
    Det sa jag inte, frågan var hur mycket tycker folk att man ska spara? Jag sparar inte 40%. 
    Många är besatta av sparande känns det som, personligen förstår jag inte riktigt vitsen. Vi sparar löpande kortsiktigt som vi lägger på resor, långsiktigt sparade vi ihop en buffert på kanske 200 000 tidigare vilket jag tycker räcker utmärkt. Sedan har vi en del egna sparanden på ungefär de summorna också (ingen aning hur mycket min man har, men jag har ca 200 000)

    Men generellt så gör vi av med alla pengar sett över året (ju mer vi sparar, desto mer reser vi så det sparandet tömmer vi löpande).

    Jag känner att det är nu när barnen är tonåringar /närmar sig tonåren de kostar som mest  vi som familj också har störst nöje av att använda våra pengar.

    När barnen flyttar hemifrån kommer vi få mindre kostnader, men vet inte om vi kommer spara mer för det, amortera mer kommer vi göra gissar jag. Vi har lån på 5 miljoner, hus för 10-11 miljoner och räknar med att vi flyttar till billigare när vi blir pensionärer. 
Svar på tråden Hjälp med budget