Inlägg från: Anonym (Våldtäkt) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Våldtäkt)

    Olagligt att lura till sig en graviditet?

    Helt klart att jännställa med våldtäkt. Motsatsen skulle vara att en man använder kondom och sedan tagit av den utan att säga något och gör kvinnan gravid utan samtycke. 

    Vidrigt beteende.

    Pinsamt inlägg ovan där man lägger ansvaret på mannen som blivit lurad till ofrivilligt faderskap. Typiska att skuldbelägga offret! Vad har man för agenda när man gör så pinsamma kommentarer.

  • Anonym (Våldtäkt)
    Anonym (Feber) skrev 2024-02-27 19:55:18 följande:
    Men lägg av. Ingenting går att jämföra med våldtäkt.
    Finns inget samtycke så är det våldtäkt!
  • Anonym (Våldtäkt)
    Anonym (Feber) skrev 2024-02-27 20:24:59 följande:

    Förstår du hur barn blir till? Det är ingen som tvingar dig till sex. Har du inte sex så kan du vara tämligen säker på att du inte blir förälder också. (eller tar ansvar för preventivmedel)


    Det är ganska stötande att du jämför det med en våldtäkt. Har du blivit våldtagen någon gång?


    Att man gett samtycke till en form av sex innebär inte att man samtycke till en annan form.

    Om man gett samtycke till sex med kondom har man inte gett samtycke till sex utan kondom. Inte så svårt när man läser på om samtycke.

    Du får uppdatera dig och inte komma med förlegade föreställningar från 80-talet.

    Våldtäkt är en bred kategori av övergrepp. Sex utan samtycke är våldtäkt!
  • Anonym (Våldtäkt)
    Anonym (Tyra) skrev 2024-02-27 20:21:58 följande:

    Sjukt att ta ansvar för sitt eget sexliv och sin hälsa? Ja, där ser man hur olika vi tänker. 


     


    Man har bara ansvar för det sex man gett samtycke till. Inte så svårt att förstå.
  • Anonym (Våldtäkt)
    Anonym (Vår) skrev 2024-02-27 20:37:27 följande:
    Det går inte att jämföra med våldtäkt eller tycker mannen att sexet när barnet blir till är kränkande, obehagligt och gränsöverskridandet. 
    Det handlar om vad man samtycke till. Har man samtycke till sex med preventivmedel har man inte samtycke till sex utan preventivmedel.

    Om en kvinna samtykt till sex med kondom. Finns då samtycke till sex utan kondom? Nej självklart inte. Skulle det vara relevant att fråga om hon tyckte om det? Nej det vore rätt så unket och skuldbeläggande av offret.

    Samtycke mina damer och  herrar. Läs på!
  • Anonym (Våldtäkt)
    EnAnonumius skrev 2024-02-28 16:39:32 följande:
    Visst är det pinsamt att du inte förstår det enkla..
    Mannen vill inte bli pappa, då skall han använda kondom.

    Det är ett pinsamt argument i sig att säga att man blir lurad till sig ofrivilligt faderskap, när mannen har möjlighet att använda skydd som kondom alternativt sterilisera sig. 

    Vill inte mannen skydda sig med kondom (alt. sterilisering) för att minska sin risk för att bli fader, ja då får han skylla sig själv.

    Apropå agenda. Vad har du för agenda som anser att mannen inte skall ta egenansvar för vad han lägger sin sats någonstans och/eller skydda sig själv mot ofrivillig faderskap?
    Vi tar det från början. Det har under senare år hänt mycket på området och det gäller att hänga med.

    Idag finns något som kallas för samtycke. Detta innebär att utförande av sexuella handlingar kräver samtycke från de deltagande parterna. Finns inte samtycke är det våldtäkt. Samtycke är att aktivt samtycke.

    Att en part samtycke till sex med preventivmedel innebär att man samtycke till denna sexuella aktivitet. Det innebär inte samtycke till andra aktiviteter, som t ex sex utan preventivmedel. Det saknas helt enkelt samtycke om någon av de inblandade ljuger om preventivmedel.

    Att lägga skuld på offret är så jävla sjukt. Men så har det alltid varit för våldtäktsoffer som får frågor om de njöt av sexet, hur det var klädda etc. Men det är slut med det nu. Idag krävs samtycke!

    Vi kan lägga fram personer som donerar sperma som exempel. De samtycker till specifika användningsområden i samband med donationen. T ex kan samtycke lämnas för forskning eller för donation till insiminering. Har man lämnat samtycke till den ena området får det självklart inte användas i ett annat syfte. Rätt självklart för de flesta.
  • Anonym (Våldtäkt)
    Vattumankillen skrev 2024-02-28 18:39:20 följande:
    Sex fungerar inte som när man skriver på ett avtal. 
    Jo, det gör det faktiskt.

    Det är detta som kallas samtycke och är att likställa med att ingå ett avtal.
  • Anonym (Våldtäkt)

    Man kan konstatera att det hänt rätt mycket från sexualundervisning som var på 90-talet fram till idag. Alla har inte hängt med i att tiderna förändras utan lever kvar i gamla förlegade föreställningar.

    Vissa tror tom att att man kan göra en annan människa till förälder utan samtycke och vad man förstår av kommentarerna så är den också den personens eget fel (offret)

    Nej nu får alla tomtar vakna. Vi har en lagstiftning som handlar om samtycke.

    Nej det spelar ingen roll vad just du tycker eller vad du anser. Ett Nej är ett Nej. För sex krävs samtycke. Har du svårt att förstå så finns hjälp.

    Lyssna på denna kloka kvinna med juridiska kunskaper och koll på läget och vår lagstiftning som intervjuas. 3 minuter av ditt liv och du kommer förstå att det hänt saker.

    Att lura någon till föräldraskap är inte samtycke!

    Tack Clumsy­Smurf för att du höjde tråden med länken.

    www.familjeliv.se/leave%3A//www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/utsatt-for-stealthing-jag-vande-mig-om-och-sag-att-kondomen-var-av

  • Anonym (Våldtäkt)
    Anonym (Feber) skrev 2024-03-01 15:32:23 följande:
    Alla borde ta ansvar för sitt eget skydd. Kondom anser jag vara ett gemensamt beslut (då det också handlar om skydd mot sexuellt överförbara sjukdomar. Har killen då saboterat kondomen så förstår jag inte hur det skulle klassas som övergrepp heller. Möjligen om han har hiv och medvetet smittar henne så antar jag det landar inom ramarna för rättsväsendet. Kvinnan har faktiskt möjlighet att använda p-piller eller annat (som många faktiskt gör då inget skydd är hundra procent) dagen efter piller eller abort.

    Det är helt sjukt om man ska lägga över ansvaret för preventivmedel på en annan människa och sen komma och gnälla över att det inte fungerar. Eller propagera för ansvarsfrihet (för män iom juridisk abort)
    Du behöver inte hålla med. Men idag är det ett övergrepp att göra någon till förälder utan samtycke.

    Samtycke innefattar att vara överens. Alla situationer där en person lurar en annan saknar denna vikigtiga ingrediens. Därmed är det ett övergrepp. Är det verkligen svårt att ta in att man inte kan göra andra människor till föräldrar på rent bedrägeri?

    Varför är det offrets fel?

    Att man samtykt till sex med preventivmedel ger inte samtycke till sex utan preventivmedel.

    Du ska få ett ytterligare exempel.

    Tjejen säger sig äta P-piller, ha spiral och de använder en kondom. Innan kondomer sätts på tar hon hål på den, hon käkar inte p-piller och har ingen spridal. Vem lurar vem? Vem är offret?
  • Anonym (Våldtäkt)
    Anonym (Feber) skrev 2024-03-04 22:13:45 följande:
    Det klassas inte som övergrepp så vitt jag vet. Det åligger inte heller bara en person att stå för skyddet. Det blir som att betrakta (män i det här fallet) som oansvariga individer som inte kan påläggas någon form av ansvarskännande för sin reproduktion. Luras genom hålstickande av kondomer och annat känns som extremt osannolikt scenario. (Och dessutom extremt låg sannolikhet att en graviditet blir till pga av det då det krävs en hel del aktiva spermier i lagarbete)

    Det vanligaste scenariot handlar i stället om att en man vill knulla utan kondom för det är skönare, hon nonchalerar risken, en graviditet kommer till och abort visade sig inte vara så lätt att göra som hon trott. Ett barn blir till. Känns det rimligt att propagera för ansvarsfrihet för män iom "juridisk abort" då? Det går ju bra att gnälla och försöka få skattebetalarna att adoptera barnet.
    Om syftet är att ha sex med preventivmedel och den ena parten ändrar det utan samtycke är det ett övergrepp.

    Egentligen inte svårare än så?

    Du behöver inte hålla med. Men så funkar samtycke. Tycker du att samtycke är en bra sak?
Svar på tråden Olagligt att lura till sig en graviditet?