Inlägg från: Elin pelin |Visa alla inlägg
  • Elin pelin

    Vill inte ha en pojke

    Det är så många i tråden som är hårda och tycker du har fel, visst har de rätt om man tänker logiskt. Problemet är att du kan inte styra vad du känner, prata med mvc, få hjälp av kurator så att du och det fantastiska barn du kommer få kan få en bra start. 
    Jag kan till viss del relatera då jag alltid önskat mig flickor, och fick bara flickor. I mitt fall för att jag inte kan relatera till pojkar, jag lekte  knappt med pojkar när jag var liten. Jag är säker på att jag hade älskat en pojke men det hade nog känts konstigt ibörjan!
    Ta hand om dig och be om hjälp för både din och bebisens skull!

  • Elin pelin
    Anonym (Mumsan) skrev 2024-03-25 17:37:15 följande:

    Jag kan verkligen sätta mig in i hur du känner ts.

    Vi hade två fina, friska pojkar när jag blev gravid, oplanerat men inte ovälkommet.

    Av någon anledning förutsatte jag att det var en pojke till. Jag älskade att ha söner och ansåg att jag var en bra mamma - till pojkar.

    När det visade sig att vi väntade en flicka blev jag förtvivlad, och skräckslagen. Jag ville inte ha en flicka, jag förstod mig inte på flickor.

    Allt kändes förstört. En flicka - hur skulle hon passa in i vår familj?

    Jag skämdes fruktansvärt över mina känslor och tankar men jag kunde inte kontrollera dem. Till sist vågade jag berätta lite om dem på Mvc.

    Barnmorskan var fantastisk. Hon tröstade mig och berättade att sådana känslor inte är ovanliga och hon ordnade en samtalskontakt åt mig (och min man).

    Nu är vår lilltjej 21 år och hon har passat perfekt in i vår familj sen sekunden hon kom ut. 

    Jag är säker på att du kommer älska ditt barn men du kanske behöver lite hjälp.

    Och skulle det vara så att du inte känner den ögonblickliga förälskelsen som man "ska" känna när de lägger ditt knyte på ditt bröst så gör det inget, det är helt normalt att det dröjer ibland.

    Hursomhelst så brukar det mesta lösa sig med tiden och det hoppas och tror jag att det kommer att göra för er också.

    Grattis till sonen och lycka till!


    Det här med att inte älska sitt barn direkt, du har helt rätt i att det kan ta tid. Min dotter är idag 12 år men det tog nog 6 mån innan jag kände den gränslösa kärleken jag känner idag och det är ok-jag hade inte förmågan innan. Jag tog väl hand om henne och hon fick kärlek bara inte all min kärlek.
  • Elin pelin

    Snälla ts, ta inte åt dig av alla som skriver elaka saker, du kan inte styra vad du känner. Be om hjälp, för som du ser i tråden är du inte ensam om att känna så här och det finns hjälp att få.

    Till alla er som är hårda, vill vi ha människor som vågar be om hjälp när de mår dåligt över något kan vi inte dömma utan får försöka ge konstruktiva kritik. Tänk även på att ts har massa graviditetshormoner som spökar och hon mår redan dåligt över detta. Skäms på er istället!

  • Elin pelin
    Anonym (Ledsen) skrev 2024-03-26 17:48:22 följande:
    Tack för ett bra svar <3 jag vill som sagt inte känna sphär och ska söka hjälp 
    Bra att du ska söka hjälp, tänk så stark du är som ber om hjälp. Uppdatera oss gärna längre fram med hur du mår. Jag är övertygad om att du kommer se tillbaka på den här tiden och tänka att du mår så mycket bättre. Ta nu hand om dig och var snäll mot dig själv <3
Svar på tråden Vill inte ha en pojke