• Anonym (Bekräftelsebehov)

    Man som har problem att uttrycka sig känslomässigt

    Jag har något som jag upplever är lite jobbigt. Det är nämligen så att jag är tillsammans med en man som jag älskar oerhört mycket. Han är fin på alla sätt, kramar och pussar mig ofta men när det kommer till att säga saker är det sämre. Jag är ingen tankeläsare och jsg tycker att i ett förhållande bekräftar man varandra, typ "vad fin du är",  "jag tycker om dig" mm. Detta gjorde han mer i början men nu är det väldigt sällan. Vi hade nyss en diskussion och han medger att han är dålig på att bekräfta mig men säger att han har svårt att uttrycka sig känslomässigt. Han säger dock att han tänker alla de saker som jag vill höra, bara det att han låter det stanna i sitt eget huvud. Jag är ingen tankeläsare så vet således inte vad han tycker och tänker. Han sa att han verkligen ska försöka få ut sina tankar. Jag tycker att man måste anstränga sig i sitt förhållande för att intresset ska fortgå, vad tycker ni?

  • Svar på tråden Man som har problem att uttrycka sig känslomässigt
  • Anonym (Bekräftelsebehov)
    Tilolo skrev 2024-03-26 09:36:42 följande:

    Funderar på om din längtan efter ordens bekräftelse kanske i själva verket handlar om en reaktion på att något saknas i relationen överlag? Att du i hans sällskap upplever en brist på uppfyllande närvaro av honom. 

    Jag vet hur den känslan kan kännas som gör att man blir ännu mer osäker än man redan är och gärna då vill ha denna yttre bekräftelse på att man finns för att man har tappat bort sig själv och sin egen kompass.


    Han bekräftar mig genom kramar och pussar när vi ses men vi bor inte tillsammans och ses inte varje dag. Annars saknas inget i relationen.
  • Anonym (?)
    Anonym (Bekräftelsebehov) skrev 2024-03-26 09:37:54 följande:
    Jag vill inte ge honom en lista med meningar som han ska säga, det är ju tvång. Han har ju sagt att han tänker allt det där jag vill höra men det stannar i hans huvud.
    Be honom skiriva ner allt och sen ta lite slumpvis från den listan
  • Anonym (Hmm)

    Att han inte öht säger att han älskar dig, och aldrig sagt det ens, tycker jag nog är oroväckande.

  • Anonym (Bekräftelsebehov)
    Anonym (Hmm) skrev 2024-03-26 09:45:24 följande:

    Att han inte öht säger att han älskar dig, och aldrig sagt det ens, tycker jag nog är oroväckande.


    Vi har haft diskussion om det och han säger att han är inte uppväxt med att säga så, likaså har han haft det så i tidigare relationer men då har den andra parten varit som han så då har det inte varit något problem. Han säger att han inte vet varför han har så svårt för att säga det men säger samtidigt att han visar sin kärlek på annat sätt. Jag hoppas ju att han en dag kommer säga det till mig. 
  • Meddelande borttaget
  • Anonym (Bamse Bask)
    Anonym (Skulle kunna vara jag) skrev 2024-03-26 10:23:08 följande:
    Absolut alla människor bör ha en inställning att förbättras och utvecklas. Men det bör vara på eget bevåg. Inte på grund av en partner som hotar och ställer ultimatum på att man ska bli någon man inte är.
    Skillnaden är att kvinnor är bra precis som de är. Om en man inte ser det så är det hans förlust.
    Kan hålla med om att det är mindre trevligt med de som ställer ultimatum, han ska vara glad att han får komma till, det är hans belöning, och när nån hotar med att det finns andra, bättre män som hon lätt kan få.
  • Anonym (Bobsaft)

    Räcker det inte med att han visar det?
    Att säga en massa fina ord kan man göra utan att ens mena det, jag föredrar då människor som visar det på riktigt istället.

  • Anonym (Bekräftelsebehov)
    Anonym (Bobsaft) skrev 2024-03-26 11:42:40 följande:

    Räcker det inte med att han visar det?
    Att säga en massa fina ord kan man göra utan att ens mena det, jag föredrar då människor som visar det på riktigt istället.


    Hur visar man att man älskar någon eller tycker någon är fin? Utan att säga det med ord?
  • Limajo
    Anonym (Bekräftelsebehov) skrev 2024-03-26 11:52:42 följande:
    Hur visar man att man älskar någon eller tycker någon är fin? Utan att säga det med ord?
    Genom hur han rör vid dig, ser på dig, att han lyssnar på dig, visar engagemang i det du pratar om, kommer ihåg saker som är viktiga för dig, ställer upp om du behöver hjälp, prioriterar att umgås med dig osv osv.
  • Anonym (Findus)
    Anonym (Bekräftelsebehov) skrev 2024-03-26 09:22:40 följande:
    Jag uppskattar att någon gång då och då få höra bekräftande ord så där är vi olika.
    Så han har a l d r i g sagt något i stil med ?Vad fin du är, jag gillar dig?? 

    Om han inte har sagt något överhuvudtaget är det lite svårt för mig att då förstå att du med ditt bekräftelsebehov blev tillsammans med honom?
    För NÅGOT måste han ju ha sagt?
Svar på tråden Man som har problem att uttrycka sig känslomässigt