Inlägg från: Anonym (Jeee) |Visa alla inlägg
  • Anonym (Jeee)

    Vad glad jag är att jag är gift

    Anonym (Tvärtom) skrev 2024-04-16 21:51:04 följande:
    Jag bryr mig inte nämnvärt om män som möter mig i verkliga livet. Säger varken bu eller bä till dessa. 

    På anonyma diskussionsforum online är det dock lättare att irritera sig då vissa män härinne beter sig som grisar i egenskap av att de kan gömma sig och inte möta några allvarliga konsekvenser till följd.

    Det ska ihärdigt pratas ren snusk med grovt språkbruk och spydiga kommentarer om kvinnors kroppar och hur hemska alla kvinnor är som inte ligger med just dem.

    Eller otäcka pedofiler som skriver om tjejer under 15 år som de minsann har utnyttjat sexuellt på både det ena och det andra sättet. Säkert påhittade historier men ändå - hur kan man vara så vidrig att skriva såna saker? Och på ett familjeinriktat forum dessutom. Inte undra på att en del kvinnliga medlemmar blir förbannade i gensvar. Vad väntar ni er liksom?

    För att inte tala om porrbilder som män lagt ut i vissa trådar. I andra trådar länkar till porr. Det är knappast kvinnor som roar sig med sånt osmakligt beteende.
    Tycker nästan att männen som sympatiserar med helt absurda kvinnoföraktande saker är värst, eller dessa bittra typer som sprider allehanda toxiska saker om kvinnor för att sen ta på sig offerkoftan och vilja ha empati från samma grupp de sprider avsky på. Har faktiskt inte läst något motsvarande skrivet av kvinnor. Det är oroväckande. Tydligen så är kvinnohat så normaliserat att det passerar helt obemärkt. De män jag pratar med till vardags är inte på det sättet. Känns som en aggressiv grupp som försöker forma Sverige genom att skriva falska narrativ.
  • Anonym (Jeee)
    Anonym (Salamander) skrev 2024-04-17 11:39:45 följande:
    Jag säger inte emot dig då jag också har reagerat på hur många uttrycker sig. Men till den fetmarkerade meningen vill jag bara lägga till att "hat" är normaliserat. Inte bara kvinnohat utan även manshat. Manshat är inte bara normaliserat utan allmänt uppskattat och påbjudet. 
    Jag vet inte om jag håller med dig. Många män (här på familjeliv) brukar skriva en hel del kvinnohatande inlägg. När de blir konfronterade så hävdar dom att det handlar om "kritik mot kvinnor" helt absurt. De tror kanske på det själva, de har mängder av sympatisörer som brukar skriva något i stil med "det ligger något i det du skriver"
    hallå? Såg du inte att han kablade ut kvinnohat precis? sympatisörerna säger då: nej, det var bara "kritik" Alla hjälps åt med att normalisera rent ofiltrerat hat. 

    Ibland känns det som att man lever i en alternativ verklighet. Av alla inlägg på familjeliv så är 99% kvinnohat, resten manshat. Varför reagerar inte fler män på detta? Vill andra män hjälpa till att skapa en sån miljö där kvinnor låser ytterdörren och stänger gardinerna?
  • Anonym (Jeee)
    Anonym (Mx) skrev 2024-04-18 06:42:39 följande:
    99% av alla inlägg på Familjeliv är kvinnohat och resten är manshat?

    Ingen kan ta ditt inlägg på allvar.
    Jag förstår att du inte tycker det.
  • Anonym (Jeee)
    Anonym (Salamander) skrev 2024-04-18 15:53:53 följande:
    Låt oss se nu vad du skriver här:

    "Av alla (!) inlägg på familjeliv så är 99% kvinnohat, resten manhat"

    Verkligen? Är 100% av alla inlägg här hatiska?

    Kan du ge ett exempel till ett inlägg som du menar är kvinnohat? Gärna fler. Länka gärna. 

    Nej, av alla inlägg någon skulle klassificera som hatiska så skulle jag klassa den absoluta majoriteten som kvinnohatande. Jag antar att det har att göra med att forumet uppfattas som ett tillhåll för kvinnor och det drar till sig bittra män som vill använda kvinnor som pysventil. Hört att vissa försöker få Flashback medlemmar att sprida hat mot kvinnor på familjeliv.


    Jag orkar faktiskt inte söka efter dessa, kommer säkerligen att poppa upp nya idag, ibland går det vågor då någon skriver olika trådstarter med temat att de vill döda svenska fittor. Sen så finns det mildare men ändå inom samma tema där vissa i den här tråden har skrivit saker som att kvinnor vill sättas på piedestal eller att det ligger i kvinnors natur att förlöjliga män. Paketerat i en offerroll. Värst är väl ändå de trådstarter som är uppenbart kvinnohatande och vissa sympatiserar med detta och vill få det att låta som "kritik mot kvinnor" genom att nedspela och försöka få det att gå under radarn med kommentarer såsom att "ämnet är intressant" dvs validera kvinnohatande.

  • Anonym (Jeee)
    Tecum skrev 2024-04-18 20:54:21 följande:
    Är det någon gång befogat att kritisera kvinnor? i så fall om vad? Eller är kvinnor ofelbara, står över all kritik och gör alltid allting rätt? 
    Eller är det bara män som inte får kritisera eller klaga på kvinnor?

    Kanske att kvinnor tar ut för mycket föräldraledighet t ex för inte tusan är att det ligger i kvinnors natur att förlöjliga män eller kvinnor vill att män ska sätta dom på piedestal någon slags kritik, det är ju bara bittra uttryck. Första exemplet skulle jag klassa som kvinnohat, andra som kvinnoförakt.

    Som grädde på moset så brukar dessa köra med att "kvinnor kan inte ta kritik" efter såna uttalanden. Det vore komiskt om det inte vore så obehagligt.

    Ofta brukar de köra med sånt "är det bara män som inte får kritisera kvinnor" "det är bara kvinnor som gör rätt" "är kvinnor ofelbara" dvs offermentalitet de Luxe. Argumentera med påhittade offer-argument. så jävla tröttsamt.


    Kom med riktig kritik då.

  • Anonym (Jeee)
    Anonym (Mx) skrev 2024-04-18 21:25:28 följande:

    Det är ingen ide. Jag känner igen ältandet och mantrat från denna person. 


    Det ligger något i det du skriver, kvinnor på piedestal, kvinnohat har jag hört flera ggr och det är troligen samma användare som ältar samma sak.

    För hen är kritik mot kvinnor samma som kvinnohat.


    Klart att du känner igen det. Bara för att någon upprepar något så blir det inte rätt eller mindre kvinnoföraktande.
  • Anonym (Jeee)
    Anonym (legion) skrev 2024-04-19 07:23:39 följande:
    De värsta går inte att länka till då de tas bort. Som t.ex. varenda gång en viss man postar rubriker i stilen 

    "Varför är alla kvinnor såna stora l*der, f*ttor, h*oro, de ska dö" osv osv

    Är du funktionellt blind eller varför ser du inte detta?
    Det är ju detta som är så anmärkningsvärt. Personer som delar kvinnohatiska åsikter filtrerar bort såna trådar för att de bara uppfattar det som normalt. Det är med andra ord normaliserat i deras verklighet.

    som sagt, ibland känns det som man lever i en alternativ verklighet.
  • Anonym (Jeee)
    Anonym (SL) skrev 2024-04-19 14:42:09 följande:

    En tanke till.
    Du skriver i din TS att inlägg här påverkat din allmäna kvinnosyn.
    Hur tror du att trådar som dessa påverkar kvinnors upplevelse och syn på män?
    För precis som du blir påverkad av de trådar som du läser riskerar ju kvinnors syn på män påverkas när det läggs ut många liknande trådar

    Du avfärdar tråden jag länkar till på olika sätt, som fånig, medvetet tillspetsad etc men frågan är varför du inte kan göra det lika effektivt med de gnäll och spy-gallatrådar som du mött?
    Hur vet du att de trådarna inte har samma syfte, dvs skapa debatt?


    Man kan ju fundera på vilken nivå ts placerar manshatande då han inte anser att "stoppa det sexuella matriarkatet" är en kvinnohatartråd.

    Är ts en sån som inte ser kvinnohatet också pga att det är så normaliserat? Eller är ts en sån som vill nedspela kvinnohatet för att normalisera det?

    som sagt, alternativ verklighet.
  • Anonym (Jeee)
    Anonym (SL) skrev 2024-04-19 16:21:17 följande:
    Jag är nyfiken på att få exempel på både gnälliga spy-gallatrådar OCH mansföraktande/mansraljerande trådar som jämförelse till den tråd som jag gav som exempel på...

    Manshatartrådar existerar säkert, men ts behöver gräva djupt. Hoppas att han gör den ansträngningen då han kräver det från andra likväl.

    Nej, han tyckte inte ens tråden (som är uppenbart kvinnohatande) som föreslogs var särskilt kvinnohatande så jag är också nyfiken var han lägger ribban på en manshatande tråd.

  • Anonym (Jeee)
    Tecum skrev 2024-04-19 20:23:04 följande:
    Kan jag väl göra om du i gengäld är seriös och diskuterar det jag skriver istället för det du vill jag skriver...

    För det första, om någon skriver det du citerar och menar det, är det helt klart kvinnohat! Även om det är menat som provokation är det osmakligt, olämpligt och onödigt.

    "Jeee" ser en mening som  "vissa kvinnor vill sättas på piedestal" som kvinnoförakt. Tveksamt, det är mer av kritik och kanske något som TS har upplevt. Vill någon sitta på piedestal är väl det ok.

    Hon tycker däremot att "kvinnor tar ut för mycket föräldraledighet" är legitim kritik. Men det kan lika gärna vara kvinnoförakt, kvinnor är inte kapabla att själva och tillsammans med pappan bestämma om föräldraledigheten.

    Igår såg jag ett program som hette Idébyrån eller något sånt. En panel av tre kvinnor och en man diskuterade ett nytt fenomen, en omvänd kvinnorörelse som vill att fler kvinnor ska vara hemmafruar. Det är att återställa ordningen påstår de. Panelen var ytterst bekymrad, mycket kritiska till dessa kvinnor och rörelsen borde bekämpas med alla medel. Kritik eller kvinnoförakt, det ligger i betraktarens öga. Eller?

    Något som jag är kritisk mot är vissa kvinnors fixering vid utseende, vikt och mode. I synnerhet unga kvinnor mår dåligt och upplever press av denna utseendehets. Min kritik gäller främst äldre mogna kvinnor som inte lever upp till sin roll som förebilder till de unga, de lever efter och godkänner själva samma principer och tar inte sitt ansvar vad gäller sunda motbilder. Istället skyller de på att män och patriarkatet kräver att kvinnor förstör sin kropp för att passa sjuka ideal. Alltså offerkofta på istället för att ta sitt ansvar.

    Kvinnor vill sättas på piedestal är inte kritik mot kvinnor. Det är ett föraktfullt, bittert uttalande som visar på ett kvinnoförakt inneboende den som skriver något sånt. 


    kvinnor tar ut för mycket föräldraledighet kan vinklas till att det är fädernas fel, allt beror på hur man uttrycker kritiken. Skulle någon skriva att män är ansvariga för att kvinnor tar ut föräldraledighet så visar det på ett förakt mot män. Men inte hat. Skulle någon skriva att det ligger i mäns natur att skita i sina barn så skulle det vara manshat.

    skulle någon hävda att kvinnor har ett sexuellt matriarkat för att de har en självbestämmanderätt över sina egna kroppar så är det kvinnohat.

Svar på tråden Vad glad jag är att jag är gift