• Cyberdad

    Förintelsen - kan det ske igen?

    Jag satte och läste följande tråd på krigsforum.se www.krigsforum.se/forum/viewtopic.php&t=9071 och började fundera kring den senaste tidens utveckling i västeuropa och de högervindar som sveper över oss nu. Är det möjligt att något liknande förintelsen kan ske igen? Jag tänker främst på muslimer, homosexuella och oliktänkande. Jag tycker det börjar kännas smått obehagligt faktiskt när sverigedemokraterna får så starkt stöd.

  • Svar på tråden Förintelsen - kan det ske igen?
  • Sol Angelica

    Det har ju hänt igen... Kriget på Balkan under 90-talet!
    I bosnien sysslade de ju med sk; etnisk rensning.  Serberna mördade systematiskt bosniska musilmer...

    Så visst kan  det ske igen...

  • Anova

    Visst finns det stora likheter mellan 1930-talet och 2000-talet..
    Global ekonomisk kris, extremisthögern mobiliserar i många länder i Europa och har tagit plats i många regeringar och i Europaparlamentet osv. Fascismen har ju ett rätt så starkt fästa i Italien, vi ser samma tendenser i Frankrike, Ungern och till och med i Sverige. Då syftar jag på Svenska motståndsrörelsen och Folkfronten (fd nationalsocialistisk front), som är två öppent nynazistiska organisationer.
    Däremot har jag svårt att se att det kommer ske igen i västeuropa. Jag tror att Europa har sån pass stor koll på varandra att de förhindrar ett folkmord/förintelse (däremot finns det ju pågående folkmord i Världen idag, t.ex. Darfur).

    Den länken du länkar till är jag osäker på vad du menar med. Det har alltid funnits revisionister och folk som ifrågasatt historieskrivning. Jag är själv lite av en revisionist (revisionister har inget att göra med förintelsen f.ö.). De som är förintelserevisionister har en tendens att "skrika högst", vem är inte trött på deras Zyklon B diskussioner.. (Zyklon B = vätecyanid som användes vid gasningen av fångar i Auschwitz, konstigt nog har det en kokpunkt vid 25,7 grader, var det så varmt i kammarna att det blev vätecyaniden kunde förgasas?)

Svar på tråden Förintelsen - kan det ske igen?