• Lena T

    Underbara majbarn! - Del 8

    Nu var det dags för ytterligare en ny tråd!

    TRÅDSTARTARENS TILLÄGGSKOMMENTAR 2009-06-24 12:00
    Tidigare trådar:
    www.familjeliv.se/Forum-11-226/m25909354.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-285/m36799697.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-285/m34272902.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-226/m31299178.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-226/m28579279.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-285/m39713820.html
    www.familjeliv.se/Forum-11-285/m42587825.html

  • Svar på tråden Underbara majbarn! - Del 8
  • Moniqe1979

    regn regn regn och lite mera regn här med haft 2 olika läckage in i nya huset
    Samuel är inne på 5e dagen med höst blåsor verkar vara extremt smärtsamt ända sättet att få i honom vätska är med en medicin spruta och mer eller mindre tvinga in i munnen på honom :'( han har fullt med blåsor i hela munnen, blir inte bättre av att de är jätte många under fötterna oxå så det gör ont att gå och i händerna, tycker så synd om honom stackars lilla prinsen. lite bättre idag dock känns som det äntligen vänt. fy för elaka barnsjukdommar säger jag bara!!

  • Lena T
    Moniqe1979 skrev 2009-07-10 11:10:47 följande:
    regn regn regn och lite mera regn här med haft 2 olika läckage in i nya huset Samuel är inne på 5e dagen med höst blåsor verkar vara extremt smärtsamt ända sättet att få i honom vätska är med en medicin spruta och mer eller mindre tvinga in i munnen på honom :'( han har fullt med blåsor i hela munnen, blir inte bättre av att de är jätte många under fötterna oxå så det gör ont att gå och i händerna, tycker så synd om honom stackars lilla prinsen. lite bättre idag dock känns som det äntligen vänt. fy för elaka barnsjukdommar säger jag bara!!
    Testa att ge honom flytande panodil. Den är bra för att bedöva lokalt i munnen.

    Vårt bröllop gick av stapeln den 11 juli så nu heter jag Isaksson. Sååå kul!
  • Moniqe1979

    tack för tipset, tvingade i honom flytande alvedon men verkade inte hjäälpa speciellt mycket bäst var faktiskt rejält med glass eller iskallt vatten en stund innan vi erbjöd annan mjuk/kall mat typ kräm och pureer...
    nu verkar han iallafall må bra igen även om en del blåsor under föttena är kvar ännu.

    hur har ni andra det?

  • Moniqe1979

    Grattis willis till nya upptäckter

    känns dock som man saknar krypstadiet, speciellt när man flyttat till en tomt med damm på dvs i samuels värld ett lockande hål med vatten som dumma dumma mamma inte låter mig bada i hur snabbt jag än springer mot det....
    har plockat fram en sele sen jag var liten... myyyycket bekvämt

  • Moniqe1979

    idag har samuel upptäckt att man kan öppna skåp och lådor i köket vilket han tidigare varit helt ointresserad av *bläe* det som var så skönt utan lås på lådor och skåp, får se hur länge mitt tålamod håller att traggla med honom att låta bli lådorna och sakerna i dem eller om det blir en tur till ikea och köpa låd spärrar *hihi*

  • Lena T
    Moniqe1979 skrev 2009-07-15 00:59:35 följande:
    Lena vart bröllopet som du hade tänkt dig?
    Absolut! Det blev en helt underbar dag! hihi
  • Lena T
    Moniqe1979 skrev 2009-07-17 11:41:39 följande:
    idag har samuel upptäckt att man kan öppna skåp och lådor i köket vilket han tidigare varit helt ointresserad av *bläe* det som var så skönt utan lås på lådor och skåp, får se hur länge mitt tålamod håller att traggla med honom att låta bli lådorna och sakerna i dem eller om det blir en tur till ikea och köpa låd spärrar *hihi*
    Jag härdade ut tills för 4 veckor sedan då jag började leta efter dessa spärrar så fort jag var på IKEA. De var konstant slut tills för 2 veckor sedan. Nu är de hemma o maken min (underbart att kunna säga så ) har börjat montera dem.
  • Moniqe1979

    efter att ha klämmt sina små söta fingrar i lådorna 2 ggr så låter han för tillfället iallafall bli dem igen, med tur var det bara nyhetens behag (hoppas)

  • klabbis

    Hej på er!
    Nu e vi hemma igen efter två veckor på landet hos mina föräldrar i Skåne. Freja har badat i en liten pool där som de hade köpt, borstat häst (jag höll henne), klappat katter o kanin, ja haft det mysigt med andra ord .
    Medans vi var där lärde hon sig att klättra uppför - o nerför deras trappa till ytterdörren (tre trappsteg hög). Hon e riktigt snabb nu med, nästan springer ibland.
    Hon har redan fått kindtänder! (Vilket var lite jobbigt för henne.) En på var sida. Nån mer?

  • Lena T
    klabbis skrev 2009-07-28 22:03:44 följande:
    Hej på er!Nu e vi hemma igen efter två veckor på landet hos mina föräldrar i Skåne. Freja har badat i en liten pool där som de hade köpt, borstat häst (jag höll henne), klappat katter o kanin, ja haft det mysigt med andra ord . Medans vi var där lärde hon sig att klättra uppför - o nerför deras trappa till ytterdörren (tre trappsteg hög). Hon e riktigt snabb nu med, nästan springer ibland. Hon har redan fått kindtänder! (Vilket var lite jobbigt för henne.) En på var sida. Nån mer?
    Meija är inne på att få sin 3 o 4:e kindtand. Hon är jättedålig i magen oxå. *blää* Här packar jag för fullt. På fredag lyfter vi mot mallis!!
  • Moniqe1979

    Mierro oh spännande med dagis vi har inte inskolning förens i oktober, börjar faktiskt kännas som det blir långa månader dit samuel vill ju ha action hela tiden nu.

    vi kom hem inatt från en vecka i bulgarien, mycket spännande tyckte samuel

    hans kindtänder (de första) har bråkat till och från i över 3 månader både han och vi är rätt less på dem faktiskt men nu börjar en av dem så smått sticka igenom huden iallafall stort framsteg!

    Lena Hur var mallis vad tyckte meja?

  • klabbis
    MiieRO skrev 2009-08-11 14:55:27 följande:
    Hej tjejer hur e det?? W började på dagis i går..verkar fungera bra..
    Vad skönt! Jag har börjat jobba nu (började i torsdags), och det är lite dubbla känslor. Kul att komma tillbaka, men samtidigt vill man vara hemma. Min man kommer att va hemma t o m sista sept, så riktigt än är det inte dax för dagis, men den 14 sept ska de dit för ett första besök.
  • Tuntalisa

    Hej alla. Det var ett tag sen jag var här inne. Vi har varit i sverige pa semester och sa i bergen en vecka och jag har inte varit pa internet nagonting.

    För ca 10 dar sen sa klämde Lucas tummen i en grind pa garden. Den klämdes ganska rejält och pa sjukhuset fick de ta bort nagen och göra 3 stygn. Nu har han bandage och det kommer dröja men det ska komma en ny nagel. Stackarn. Vi satte ju upp grindar för att skydda barnen fran att ramla ner i trapporna och sa händer detta!

    Lucas har ännu bara 4 tänder. Kindtänder är nog langt borta ännu. Lite trist för vi kan ju inte ge sa mycket mat ännu som han maste tugga.

    Kul med dagis! Här börjar dagis först när barnen fyllt tre sa min äldsta ska börja nu i september. Fast de börjar bara nagra timmar om dagen sa det är ju inte riktigt som i sverige med inskolning etc.

  • klabbis
    Tuntalisa skrev 2009-08-18 10:58:58 följande:
    Hej alla. Det var ett tag sen jag var här inne. Vi har varit i sverige pa semester och sa i bergen en vecka och jag har inte varit pa internet nagonting.För ca 10 dar sen sa klämde Lucas tummen i en grind pa garden. Den klämdes ganska rejält och pa sjukhuset fick de ta bort nagen och göra 3 stygn. Nu har han bandage och det kommer dröja men det ska komma en ny nagel. Stackarn. Vi satte ju upp grindar för att skydda barnen fran att ramla ner i trapporna och sa händer detta!Lucas har ännu bara 4 tänder. Kindtänder är nog langt borta ännu. Lite trist för vi kan ju inte ge sa mycket mat ännu som han maste tugga.Kul med dagis! Här börjar dagis först när barnen fyllt tre sa min äldsta ska börja nu i september. Fast de börjar bara nagra timmar om dagen sa det är ju inte riktigt som i sverige med inskolning etc.
    Otäckt med tummen! Hoppas den blir bra snart.

    Min man har börjat inskolningen med Freja nu, och det går väl sådär. Hon gillar att vara där och hon har tytt sig väldigt mycket till en av "fröknarna". Men maten är hon inte så förtjust i och idag när hon skulle sova där blev hon tydligen jätteledsen. Men, som de säger där så är ju allt nytt för henne, så förhoppningsvis blir det bättre. Imorgon ska jag åka dit vid halv två efter jobbet och vara med lite, det ska bli spännande.

    Hoppas ni alla har det bra!
  • Moniqe1979

    hej alla hoppas ni har det lika bra som vi

    ni som redan skolat in/påbörjat inskolningen har ni några tops på sådana där saker ni märkt att ni önskat ni vetat/tnkt på innan? samuel och hans pappa börjar inskolning 5e oktober så närmar sig, slog mig idag att vi itne tänkt på stt att märka kläderna...

  • MiieRO

    För oss gick inskolningen kanon.. inga problem alls.. har en väninna som hade problem med hennes sons inskolning pga att de skolar in så många samtidigt här.. men w skolades in själv..
    Här e allt bra annars.. går in i vecka 32 på onsdag så tiden rullar på fort..


Svar på tråden Underbara majbarn! - Del 8